Savaşı, katliamı, cinayeti sonlandıramazsınız. Bu hitler olur ya da bir başkası, kundakta öldürdüğünüz bebekten bir sonuç alamazsınız.
Ben bikere bir yaşlı yahudi kadın gördüm filistine zulm ediyorsunuz denince biz onları sabunmu yapıyoruz demişti yani sabun yapmadıkları sürece herşey mubah adamların gözlerinde.Taliban IŞİD falan insan öldürüyor diye benim ana babamda mı yaşamasın bu mantıkla.
Anti semitizmde bir ırkçılıktir insanlar toplumuna göre değil kendisine hatta kendisinin icraatlerine göre yargilanabilir anca. Düşünceyi yok etmeye çalışmak barbarliktir
1 kişiyi toplumla genelliyorsun bu çok düz düşünce.Ben bikere bir yaşlı yahudi kadın gördüm filistine zulm ediyorsunuz denince biz onları sabunmu yapıyoruz demişti yani sabun yapmadıkları sürece herşey mubah adamların gözlerinde.![]()
Rockfeller demedim, Rotschild dedim.Eyy gidi aklıma Michael Rockefeller'ın son görüldüğü foto geldi. Sen o kadar dünyayı yonet, komplo teorilerine malzeme ol, olaya gel.
Son fotosu.
![]()
Tamam bende genel Türkiye politikasını sevmiyorum diyelim bir Türk olarak benden nefret mi etmeleri lazım bu düşünce kalıbında. Ben herşeyden önce bir kişiim ne suçum var hükümetin yaptıklarından. Aynı şekilde Yahudilerin ne suçu var sivil bir katliama karışmamış olanlarinGenellemiyorum ama bu israil devletinin genel politikası gibi, İsrail devletini destekleyen her yahudi bu zihniyettedir gözümde.
Yav şahsen dünyada biraz haraket özgürlüğü olsa zulm eden ülkeleri hemen terk etmek lazım fakat katı sınır politikaları yüzünden bu mümkün olmuyor. Gücün yetiyor ve zalim ülkeyi terk etmiyorsan sende suçlusun bence.Tamam bende genel Türkiye politikasını sevmiyorum diyelim bir Türk olarak benden nefret mi etmeleri lazım bu düşünce kalıbında. Ben herşeyden önce bir kişiim ne suçum var hükümetin yaptıklarından. Aynı şekilde Yahudilerin ne suçu var sivil bir katliama karışmamış olanlarin
Öyle şey mi olur. Devlet bana hizmet etmek için var.Neden mülteci olayım başka bir ülkede. Hem bu ülkeye nasıl bir zarar verebilir ki? Kaldı ki bu mantıkla bizimde ülkeyi terk etmemiz gerekiyorYav şahsen dünyada biraz haraket özgürlüğü olsa zulm eden ülkeleri hemen terk etmek lazım fakat katı sınır politikaları yüzünden bu mümkün olmuyor. Gücün yetiyor ve zalim ülkeyi terk etmiyorsan sende suçlusun bence.
Konuda gandalf ın sözlerini okumak şaşırttı"Yaşayanların birçoğu ölümü hak ediyor. Ve ölenlerin bir kısmı da yaşamayı hak ediyor. Yaşamı onlara verebilir misin? O halde öyle hak, hukuk adına ölüm buyurmakta çok acele etme. Çünkü en bilge olanlar bile her şeyin sonunu göremez."
Olacak olanı bilemeyiz. Hitler belki ölümü hakediyor gibi görünüyor ama onun öldüğü bir dünyanın daha kötü olma ihtimali var. Üstelik ne kadar acımasızca gözükse de Hitler'in çıkardığı savaşların uzun vadede dünyaya iyi geldiği görülüyor.