Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Ashura Doji †

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 36 69.2%
  • Sevmem

    Kullanılan: 16 30.8%

  • Kullanılan toplam oy
    52

Ashura Doji (Ashura Dōji), Wanolu bir samuray ve Kozuki Hanesi'nin uşaklarından biridir. Kozuki Oden'in en yakın adamları olan Dokuz Kızıl Kın isimli gruba mensuptur. Oden'in ölümünün ardından Shutenmaru takma adıyla suçlu hayatına geri dönmüş ve Atama Dağı Hırsızları isimli çetenin başına geçmiştir. Normalde Kozuki Hanesi ile tüm bağlarını kesmişken, Shimotsuki Yasuie'nin ölümünü gördükten sonra eski arkadaşlarına geri dönmüştür.

Arkadaşları ile birlikte Onigashima Baskını'na katılan Doji, önce onlarla birlikte Kaido'ya karşı savaşmıştır. Bu savaştan yenik ayrıldıktan sonra da grubu, Oden kılığına girmiş Kurozumi Kanjuro'nun saldırısına uğramıştır. Doji arkadaşlarını kurtarabilmek için üzerinde çok sayıda dinamit olan Oden kuklasına sarılmış ve kendini pencereden aşağı atmıştır. Patlamanın ve düşmenin etkisinden dolayı öldüğü düşünülmektedir.

Görünümü

Ashura Doji, kafasının üstünde topuz şeklinde toplanmış açık pembe renkte kabarık saçları olan çok iri bir adamdır. Üzerine üzerinde çiçek desenleri olan bir kimono giyer. Kollarında ve göğsünün üst kısmında çiçek desenli dövmeleri vardır.

Kişiliği

Ashura Doji, geçmişte aşırı derecede şiddet yanlısı olan, tehlikeli bir kanun kaçağıydı. Zengin ve statüsü olan insanlardan nefret ederdi. Doji, hayatını bağışlamayı seçen ve ona Kuri'yi yeniden inşa ederek huzurlu bir yaşam sürme şansı sunan Oden'e yenildikten sonra, büyük bir minnet duygusuyla onun en sadık adamlarından biri olmuştur. Hatta diğer Dokuz Kızıl Kın üyeleri ile birlikte Oden'i desteklemek için Yasuie'den para çalmaya bile çalışmıştır. Doji aynı zamanda Oden için kendini geliştirmek istemiş ve eğitimler yapmıştır.

Doji ölümünden sonra bile Oden'den "Oden-sama" diye bahsedecek kadar ona sadık bir adamdır. Sadakati, Kozuki Hanesi'ne destek olmak için sabırla bir samuray ordusu kurmaya çalıştığında da kendisini göstermiştir.

Doji son derece cesur ve neredeyse korkusuz biridir. Kuri'nin yöneticisi ve aynı zamanda Canavar Korsanları'nın Yıldız Üyeleri'nden biri olan Jack ile Okobore Kasabası'nda karşılaştığında Jack'in itibarından çekinmemiş ve gördüğü gibi ona saldırmıştır. Yine de Kaido ile karşılaşmak konusunda temkinli davramış, ancak gerekirse Kaido ile de savaşabileceğini beyan etmiştir.

Doji sert biri gibi görünse de, aslında çok yufka yürekli biridir. Topladığı samuraylar, Onigashima'da Kaido'ya saldırmaya çalıştığında, ağlamış ve onları durdurmaya çalışmıştır, ancak boşuna konuşmuş ve onları durduramamıştır. Bu yoldaşlarını da kaybettikten sonra umudunu tamamen yitirmiş, Shutenmaru takma adı altında bir suçlu olmaya geri dönmüştür. Ülkeye karşı hayal kırıklığına uğramış ve kendisi gibi nihilist olanlardan oluşan bir hırsız çetesi kurmuştur.

Doji, suç dünyasına geri döndükten sonra saldırgan ve gururlu biri haline gelmiştir. Hem Wano'nun şogunu olan Kurozumi Orochi'den, hem de kendi kendini zor geçindirebilen Wano vatandaşlarından çalmıştır. Oden gibi güçlü ve asil insanların eksikliği nedeniyle ülkesinin başına gelecekleri umursamamıştır. Bu nedenle Doji, Monkey D. Luffy'nin Okobore Kasabası'nın halkını beslemek için gösterdiği kahramanlıktan tiksinmiştir. Ayrıca Kaido ve Orochi'yi devirme planı yapan Kozuki Hanesi'ne yeniden katılmayı reddetmiştir. Doji her ne kadar Wano halkına karşı duygusuz ve acımasız davransa da, Orochi'nin oyununa gelerek bilmeden GÜLÜCÜK meyvelerini yiyen ve bu yüzden üzüntü ve öfke duygularını gösterme yeteneklerini kaybeden Ebisu Kasabası halkına karşı gizli bir sempati duymuş ve şefkat beslemiştir. Yasuie idam edildiğinde ise tek kelime ile perişan olmuş ve yoldaşlarına hala büyük önem verdiğini göstermiştir. Dokuz Kızıl Kın'a yeniden katılmaya karar verdikten sonra, eski yoldaşlarıyla yeniden dost olması da bunun bir göstergesidir.

Doji, bir zamanlar Wano Ülkesi'ndeki eski Kuri lehçesine ait bir kelime olan olan Sunaçi'yi hala kullandığı bilinen birkaç samuraydan biridir. Doji ve adamları bu kelimeyi kendi aralarında ve girdikleri savaşlarda sıklıkla kullanmışlardır.

Doji alkol almayı çok seviyormuş gibi görünmektedir. Geçmişte, kafası kesilmiş bir yılanın kanını içtiği alkolün içine boşaltırken görülmüştür.

Yetenek ve Güçleri

Genel Bakış
Atama Dağı Hırsızları'nın lideri olan Ashura Doji, çetesi üzerinde tam bir otoriteye sahiptir. Hırsızlıktaki becerilerini defalarca kez kanıtlayan Doji ve adamları, Orochi'nin kişisel çiftliğini başarılı bir şekilde basabilmiş ve şoguna hizmet eden kimse (ister samuray, ister Canavar Korsanları'nın üyeleri olsun) tarafından durdurulamamıştır. Ayrıca çok uzun bir süre boyunca onlardan saklanmayı başarmıştır. 25 yıl önce Oden, Beyazbıyık Korsanları ile uzaktayken, Doji yeni yakuza patronu olarak Kuri'deki yakuzanın başına geçmiştir. Oden'in yokluğunda Doji'nin kontrolü altında yakuza ve bölgedeki haydutlar kontrolden çıkamamıştır.

Doji son derece güçlü bir adamdır. Zamanında "Kuri'nin En Güçlü Canavarı" nam salmış ve herkes tarafından korkulan biri haline gelmiştir Wano'daki kaos çağında ülkedeki en kötü ve tehlikeli adam olarak kabul edilmiştir. Kırk yıl önce Doji ve adamları Oden tarafından yenilene bu durum sürmüştür. Doji, Oden'in ölümünün ardından geçen 20 yılda daha da güçlendiğini iddia etmiştir.

Kin'emon, Doji'nin (Kawamatsu ve Denjiro ile birlikte) en güçlü Kınlar'dan biri olduğunu ve bu üç kişinin 100 adam gücünde olduklarını söylemiştir. Bir İmparator olan Kaido, Doji'yi tayfasına almaya çalışmış ve Canavar Korsanları'nın Öncü Şefleri'nden biri olan Holdem, Luffy'nin yaptıklarını görünce onun Doji'nin adamı olduğunu düşünmüştür. Doji'nin şimdiye kadar yaptığı en etkileyici hamle Kaido'nun 1.000.000.000 Beli değerinde ödüle sahip en güçlü üç adamından biri olan Jack'e karşı denk bir şekilde savaşması ve hatta ona ciddi bir yara vermesidir. Ayrıca Mink Kabilesi'nin en güçlü iki savaşçısından biri olan Inuarashi ile de denk dövüşebilmiştir. Doji çok güçlü olduğunu kabul etse de, Kaido'ya karşı tek başına şansının olmadığının farkındadır. Bu yüzden onunla ikinci kez karşılaştığında geri çekilmeyi tercih etmiştir.

Fiziksel Yetenekleri
Gençliğinde Kuri'nin en güçlü kanun kaçağı olarak tanınan Doji, kılıçları ile muazzam bir fiziksel güç açığa çıkarabilir. Canavar Korsanları'nın Üç Yıkımcısı'ndan biri olan Jack ile denk dövüşebilmiş ve hatta onun göğsünde büyük bir yara açmıştır. Doji, diğer Kızıl Kınlar ile birlikte Kaido'ya saldırdığına onun ayaklarına zarar vermeyi başarabilmiştir. Çok iri biri olmasına rağmen oldukça hızlıdır. Jack'e o kadar hızlı saldırmıştır ki, Jack ne olduğunu bile anlayamamışyır. Doji aynı zamanda çok dayanıklıdır. Jack onun omzunu kestiğinde bundan pek etkilenmemiştir.

Kılıç Ustalığı
Doji son derece yetenekli ve güçlü bir kılıç ustasıdır. Tek bir darbeyle Jack'in göğsüne büyük bir kesik atmayı ve onun silahlarından birini kesmeyi başarmıştır. Sonrasında etraftaki seyirciler tarafından üst düzey bir düello nitelendirilen dövüşte Kaido'nun sağ kollarından biriyle denk şekilde dövüşmeye başlamıştır. Oden'in imza hareti olan Oden'in İki Kılıç Stili'ni taklit edebilir ve bu stilin tekniklerinden birini yapabilir.

Haki
Doji, Kaido'nun son derece sert olan derisini kesebilecek kadar ileri düzeyde olan bir Silahlanma Hakisi'ne sahiptir.

Ek Bilgiler

- Doji de tıpkı Tama gibi, Japonya'nın belirli bir bölgesine özgü bir lehçeyle konuşur. Bu bölge, Meiji Dönemi'nde Şogunluk tarafından dayatılan izolasyondan geçerken oluşturulan bölgelerden biri olan Kagoşima olarak bilinir.

- Shutenmaru ve Ashura Doji isimleri yüksek ihtimalle Japon efsanelerinden sayılan oni lideri Shuten-dōji'den gelmektedir.

- Doji'nin lakabının ortasunda yer alan "天" kanjisi, Japoncada "Cennet" anlamına gelir. Bu kanji aynı zamanda, onun yanında taşıdığı sake şişesinin üzerinde de vardır.

- Doji'nin en sevdiği yiyecek moçi kinçakudur. Moçi kinçaku, oden çorbasının ana malzemelerinden biridir. Doji'nin en sevdiği yiyecek, Dokuz Kızıl Kın ve Oden arasındaki bağlantı ile uyumludur.

Künye

Adı: Ashura Doji
Okunuşu: Ashura Dōji
İngilizce Adı: Ashura Doji
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 920, Anime 910
Bağlantıları: Atama Dağı Hırsızları, Kozuki Hanesi, Dokuz Kızıl Kın
Unvanları: Haydut, Kozuki Hanesi Uşağı, Yakuza Patronu (Eski), Samuray
Yaşadığı Yerler: Kuri
Diğer Adı: Shutenmaru
Lakabı: Kuri'nin En Güçlü Canavarı (Jap. Kuri Saikyō no Kaibutsu, İng. Strongest Monster of Kuri)
İngilizce Lakabı: Kuri'deki En Güçlü Canavar (Strongest Monster in Kuri)
Durumu: Bilinmiyor, yüksek olasılıkla ölü
Yaşı: 56
Boyu:
5.44 cm

Hak Sahibi

Kaynak: https://onepiece.fandom.com/wiki/Ashura_Doji
Çeviren: Smoker
Yayınlandığı Site: http://korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Eline sağlık Smoker.

Oden hayattayken en güçlü kın bu adamdı. Şimdi Denjiro 1,2 adım önündedir.
 
Akazayaların en güçlüsü olmayı sürdürmüştür. Neko ve İnu'nun Sulong formlarını saymazsak eğer. Umarım ölmemiştir. Şafağı getiren 9 gölge tanımlamasından Akazayaların hepsinin öleceğini hisseden bir ben miyim? Kikunojo son sözlerinde karlar eriyor Wano'nun şafağının sökmesine az kaldı gibi bir şey söyledi. Şafağı getiren Akazaya Dokuzlusu canlarını feda edecekmiş gibi hissettim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık