Bu konuyu açtıktan sonra gidip Nami speciali izledim. Ve farkettim ki Arlong Namiden tek yer. Sebeplerini açıklayayım:
Öncelikle gözüme çarpan bir iki şeyi yazacağım.
- Arlong Bellemerinin habersiz gelen tekmesi ile yere düşüyor. Acısını pek hissetmiyor ama devriliyor sonuçta

- Yine aynı şekilde Usoppun Mermisini de yiyip yere düşüyor.
Arlongun birkaç saldırısından bahsedeyim:
- Gelen topu ağzıyla durdurabiliyor. Nami ise Big momun gemisinden gelen beş altı tane topu rahat durduruyor.
- Suya daldıktan sonra hızlı bir şekilde sıçrayıp burnuyla saldırabiliyor. Ama Nami bu saldırıdan sıyrılabilir. Wandadan nasıl sıyrıldığını hatırlayın. Sıyrılamazsa da klon falan yapıp saldırıyı başka yöne çekebilir. Sonrada yıldırımla işi bitirir.
- Kiribachiyi kullanıp saldırılar yapıyor. İki yıl önceki nami kalifanın tekmelerinden veya miss doublefingerin dikenlerinden sıyrılıyordu. İki yıl sonraki Nami Bu kılıçtan rahat sıyrılır veya Clima tact ile kılıcı durdurur.
- Luffynin ayağı betondayken attığı yumruklar hariç neredeyse tüm yumrukları Arlonga isabet etti. Sonuç olarak çok açık veriyor ve güçlü bir savunması yok. Bu da Arlong için bir dezavantaj.
- Yaptığı saldırılar sonucunda verdiği hasar ise betonu delmek. Namiye vursa bile Nami bir şekilde elektirikle işi bitirir. Ki dediğim gibi büyük ihtimalle klonlara saldıracak.
Biraz da tayfasından örnek vereyim. İki yıl sonra tayfanın Arlongtan sonra en güçlüsü Hachi ile Nami arasında bariz bir fark vardı. Arlongun Hachiden iki üç tık daha güçlü olduğunu varsayarsak Nami on- on beş tık daha güçlüydü. Kısacası şu an Arlonga şans vermiyorum.