Evet kastım o diyebiliriz. Aynı zamanda motivasyon eksikliği de demek bu. Kata kendi ile barışık birisi de değildi Luffy ile tanışana kadar. Bunu da kendisini kardeşlerine karşı bile izole ederek yaşamasından anlıyoruz. Ağzını göstermeme olayı, gizlice yemek yemesi vs. Luffy bunun nasıl yemek yediğini görünce sakinliğini kaybedip sinirlenmişti ve etrafta ağzını görenleri mızraklamıştı.
Katanın iradesinin zayıf olmasının göstergelerinden biri de son sahnedir. Bildiğin bu adamla baş edemem diyip yere yığılıyor. Üstelik bile bile sırt üstü düşüyor. Hiç sırtı yere gelmeyen adamın sırtının yere gelmesi olayını da aşmış olduğunu mu göstermeye çalışmış bilmem ama orada yenilgisini açık açık kabul ettiğini göstermeye çalışmış. Ama eğer gerçek bir villian olsa ya da arc bossu olsa bu şekilde bir hareket sergilemezdi, sonuna kadar savaşmalıydı. Düşmana karşı "anamı da dövmeye gelecen" gibi bir cümle de kurmazdı. Bunlar irade zayıflığının göstergeleri bana kalırsa. Luffy'nin dövüştüğü bossların çoğunda böyle bir şeyi görmedik. Hepsi son ana kadar gerçekten Luffyi yeneceğine inanmış şekilde azimli bir kararlılıkla saldırdılar her ne kadar yenilselerde. Katanın yonkou olmamasının en büyük sebebi adamın azminin, motivasyonunun ve iradesinin olmamasıdır. Ya da olmamasından ziyade bir yonkou da olabilecek derece de bir irade göstermemesi diyeyim. Yoksa hiç iradesi yok demek istemiyorum tabi ki yoksa kral hakisi olmazdı zaten.