Yazarının kendisine has çizim ve anlatım tarzı var. Gayet hoj. Alucardo desek ikonik simge karakter. Emeğine de sağlık.
Alucard'ın Güney Amerika ziyaretinde masumları öldürmekten çekinmemesi dikkat çeken bir durumdu, buna karşılık sebepsiz yere ölüm saçanları yok etmeye odaklanmış bir karakteri var. Çok ilgi çekici bir kişiliği var gerçekten, "kahraman" ya da "villain" kategorisine sokmak çok zor, belki "anti-hero" olabilir.Alucard, son 100 yıldır avladığı vampirlerden, özellikle de amaçsızca insan öldürenlerden son derece tiksindiğini söylemiştir.
Lolicard formu bile çok karizmatikti, Walter sayesinde görebildik.Alucard bu formundayken, omuzlarının hemen altına kadar uzanan düz siyah saçlara sahip, minyon ve ince bir adam olur.
Anderson reisin dediği gibi, bunlar uzun zaman önce ölmüş ve canavara dönüşmüş bir çocuğun gözyaşlarıydı...Seri ilerledikçe ikilinin ilişkisi daha da büyümüş ve birbirleriyle savaşmak için yaşar hale gelmişlerdir Anderson, serinin sonlarına doğru Alucard'a karşı koyabilmek "Tanrının Canavarı"na dönüşmüş, ancak yine de Alucard'a yenilmiştir. Alucard insan olduğu ve buna rağmen kendisine karşı mücadele etmeye çalıştığı için Anderson'a saygı duyduğundan, onun kendini bir canavara dönüştürmesine çok sinirlenmiş, hatta ağlamıştır. Anderson ile ona ağlamamasını söyleyerek "Amen" demiş ve ardından gülümseyerek ölmüştür. Alucard da ezeli rakibinin son sözünü tekrarlamış ve ona veda etmiştir.
Walter gençliğinde Hellsing Ailesi'ne hizmet eden bir asker. En iyisi benim kafasında ve zamanla yaşlandığı için hep en güçlü halinde kalan Alucard'a karşı kinleniyor. Bir noktada uşaklığa çekilmek zorunda kalıyor. Alucard ise önünde parlamaya devam ediyor.Walter'ı neden çok sevdin merak ettim. İyi kalpli badass uşak rolünde iyiydi. Sonra anlaşılmaz şekilde ihanet etti bir anda.
Aslında hem Alucard hem de Solomon Kane'den yola çıkılarak yaratılmış bir karakterdir. Conan'ın yaratıcısı Robert E. Howard'ın bir diğer kült karakteri.- Genndy Tartakovsky'nin Sym-Bionic Titan çizgi filmindeki Solomon karakteri, Alucard temel alınarak yaratılmıştır.
Tüm seri kenpachi kafası yaşayan karakterler kaynıyor ama karakterlerinin başka bir yanı yok.Walter gençliğinde Hellsing Ailesi'ne hizmet eden bir asker. En iyisi benim kafasında ve zamanla yaşlandığı için hep en güçlü halinde kalan Alucard'a karşı kinleniyor. Bir noktada uşaklığa çekilmek zorunda kalıyor. Alucard ise önünde parlamaya devam ediyor.
İhanetin Walter açısıdnan iki faydası var. Birincisi örgüt Walter'a gençliğini yani en güçlü dönemini geri verecek. İkincisi örgüt Londra'ya saldırdığı vakit İntegra mecburen Alucard üzerindeki kısıtlamaları kaldıracak ve Alucard tam güçte olacak.
Yani Walter kendi en güçlü döneminde iken Alucard'ın en güçlü haliyle savaşmak istiyor ve buna kısmen ulaşıyor. Alucard en güçlü halinde ama Walter'ın dönüşümü başarısız, yani en güçlü haline geri dönemiyor ve vücudu genç kalmaya devam edemiyor ki böylece kaybediyor.
Yani Walter'ın ihaneti temelinde en iyisi benim fikrine dayanıyor. Alucard'ı kıskanıyor ve güçten düşmeyi kendine yediremiyor. En güçlü halindeki Alucard'ı yenerek tatmin olma peşinde ama olmadı.
Bu arada serinin finali de muhteşemdir. Major kadar tam anlamıyla her amacına ulaşmış başka bir kötü adam göremezsin kolay kolay.