Kaidonun üçlüsü ve altılısı var. Kendisiyle beraber 10 kişiler. Diğerleri çöp möp ama sıradan insanlara nispeten güçlü kişiler, öyle boş değiller. 40klık ordusu var. Daha kimyasal silahtı, oydu buydu hesaba katmıyorum bile. Yani Kaido'nun elinde daha fazla koz var, Şanks'a nispeten. Big Mom'da Kaido'dan hallice. Hal böyle olunca Şanks bey 10 elemanla nasıl Yonko oldu? Kaldı ki 6 sene evvel, bu genç yaşına rağmen olmuş. Ödülü de epey fazla, her gün parti yapıp dolaşıyorlar, millete de lütfüler gibi yardım ediyor olabilirler. Bu adamlar kaçak sake ticareti mi yapıyorlar da bu kadar ödül yapmışlar? Benim şahsi düşüncem şöyle; Malum Şanks gidip parti falan yapıyor, etliye sütlüye karışmıyor ama vakti gelince gidip Wb ile görüşüyor, Rogerle beraber takılmış zamanında, onun tayfasından çıkmış, Kaidoyla sürtüşüyor, savaş bitiriyor, Tiçe racon kesiyor falan. Az ama öz iş yapıyor yani. Tiç, Kidd veya Kaido gibi değil ki mazlumun ahını alıp ödül yükseltsin, o daha çok mazlumun duasını alıp, mazlumlara yardım ederek, Kaido, Tiç gibi güçlü düşmanlarla yapmış olduğu münasebetlerle bu kadar ödül kasmış olsa gerek. Kaldı ki Amiral durduracak kadar güçlü, hakisi o biçim, Mihawk kadar kılıç ustalığı ve sadık ve güçlü bir tayfaya sahip. Adeta tayfalı Mihawk, ittifaksız Luffy gibi adam. Yanisi Şanks ve tayfasını böyle düşününce 4 milyara layık oluyor, ödülü hak ediyorlar.En yüksek ödüllü tayfa gibi bir anlam çıkmıyordu.
Şimdi kaidounun gifterlari var ama Queen gibi adamları da var. Shanksi tayfada daha az ama kesin adamlar vardir
BM ve Kaido'nun ödül fazlalığı asıl adamlarının haricindeki adamlardan kaynaklanıyor olsa gerek. Yoksa icraate bakınca Şanks'tan, Wb'den fazla ne yapmışlar? Kaido MF'e gidiyorsa, Şanks da onu durduruyor, icraatler benzer yani.
Peki Wb tayfasındaki Marco, Ace gibi adamlar niye düşük ödüllü? Onu da Wb'nin tayfasına düşkünlüğünden ötürü olsa gerek. Ekseriyetle işleri WB gördü, insanlara korku saldı, Jozu, Marco gibi adamlar genelde savunma tipi oldukları için çok önplanda olmadılar. Zaten çoluğum çocuğum diye dolaştırıyor etrafında Wb, ekseri işler Wb'de toplandığı belli. Oden de ödül yapmıştır muhtemelen. Marco ve Jozu gibiler, çok zamanda az iş yapmışlar, zorunda kalmadıkça kapışmamışlardır, denizcilerle de sürtüşmüyorlar, her şeyi geçtim Tiç'i bile avlamaya gitmediler. Böyle düşününce ödüllerin azlığı mantıklı gibi.