Burada mesele kardeşlerin gücünün ne düzeyde olduğunu bilmememiz.
Yani Sanji'i illa bir güç kalıbına koymaya gerek yok. Önemli olan geçmişte yaşadıklarını atlatması. Elbet güçlenecek ama Luffy gibi bir güç çok abartı.
Law en güzel örnek. Dressrosa arci başı ile bitişinde duygu patlaması, her şeyini ortaya koymasına rağmen gücündeki artışı ,ustelk D.olmasina rağmen ne seviye olduğuna şahit olduk.
Sanji'nin durumu Law'a benzer.
Luffy'nin gücü abartı olur demek bir açıklama değil bence
Law hayal kırıklığıydı benim açımdan. Bu ayrı mesele.. Law'In yeni bir p-up almayışı da ayrı mesele. Yani Law ve Sanji'yi karşılaştırmak bu manada doğru olmaz.
Law yıllardır intikamını almayı planladığı adamla karşılaştı ve bir şey yapamadı. Kendini aşmadı, uçmadı-kaçmadı.
Görünen kadarıyla Sanji yıllardır içinde saklı tuttuğu ve uyanmayı bekleyen bir gene sahip.
Law kanının son damlasına kadar savaştı ama o kadar.
Sanji'yi ise hayatının en büyük p-up'ı bekliyor. Bunlar tamamen farklı şeyler.
Ayrı olarak değinmek gerekirse, Luffy Sanji'den iki kat falan güçlü değil normalde. O yüzden Sanji'nin hayatındaki en büyük power up'ı alarak Luffy kadar güçlü olması bence abartı değil.
Sonuç olarak Luffy yine daha güçlü olacak ilerleyen zamanlarda. Hatta belki arc içinde karşılaştığı ve karşılaşacağı rakipler daha da güçlenmesini sağlayacak. Zaten Luffy her türlü önde olur Sanji'den.
Herkesin alacağı bir p-up var ve herkes sırasını bekliyor. Şimdi sırada Sanji olduğu için Sanji'nin kısa süreliğine de olsa Luffy - Zoro gibi adamlar kadar güçlenecek olması sorun değil benim gözümde. Hayatının p-up'ı farklı bir seviye olmalı çünkü değil mi ?
Örnek vermek gerekirse, Luffy için her şeyin sesini duymak hayatının p-up'ı desek (misal), bu güç Luffy'y, tamamen farklı bir seviyeye çıkarabilir.
Mesela Zoro.. Wano'da kılıcını değiştirir, elementleri kesmeyi öğrenir, kapalı gözünü açabilir, şeytani ruhu tamamen uyanabilir vs. Bunların hepsi bir araya geldiğinde çılgın güçler ortaya çıkar; gibi...
Sanji'nin Mingo ya da Luffy kadar güçlü olmasını beklemiyor olabilirsin tabi. İşin bir kısmından sonrası da kişisel görüş farklılığı. Ben çok çılgın bir level atlaması bekliyorum