Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 838: Bropper

Bölümü nasıl buldunuz?

• Kullanılan toplam oy
    165
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
pretzelin kırılmasının sebebini yanlış anlamışsın. Pretzelde kullanılan haki ile krakern kolu keserken kullandığı haki aynı. Fakat pretzel tekniğinin saldırı gücü kongun kadar güçlü olmadığı için zarar veremeyip kırılıyor. Saldırı gücü yüksek olan diğerini eziyor. Pretzelde kullanılan haki de luffyninkinden muhtemelen yüksek ama kesme tekniği ve gücü düşük. Fakat kolu keserken luffynin saldırı sıfır. Bir direnç göstermiyor. Kol malak gibi ortada duruyor. Doğal olarak kraker haki + saldırı ile sadece hakili kolu kesiyor. Haki + saldırı içeren kolu kesmiyor.
Hakisi ustun olan zarar almaz mantığı var. O mantıkla gidilse kilicin kırılmaması lazım. Sen benim dediğini diyorsun işte. Saldırı gücü vs sertlik. Bu arkadaşların mantığı su, keşiş gücü önemli değil adamın, isterse en iyi tekniğini kullansin, hakisi dusukse kesemez.

Ama baktığında farklı etkenlerin olduğu ortada. Luffy hakili biskuviyi kırıyor, Cracker Luffy'nin sertliğini aşıp kesiyor.

karolla

Hakisi ustun olan zarar almaz mantığı var. O mantıkla gidilse kilicin kırılmaması lazım. Sen benim dediğini diyorsun işte. Saldırı gücü vs sertlik. Bu arkadaşların mantığı su, keşiş gücü önemli değil adamın, isterse en iyi tekniğini kullansin, hakisi dusukse kesemez.

Ama baktığında farklı etkenlerin olduğu ortada. Luffy hakili biskuviyi kırıyor, Cracker Luffy'nin sertliğini aşıp kesiyor.
Böyle bir şey yok maalesef. Zoronun lafını yanlış yorumlamaktan bu. Oysaki seride bir çok yerde aksini gördük. Luffy vs yılan kardeşler, luffy vs belamy en güzel örnekler. Son 2 bölümden de kraker vs luffy taş gibi örnek.

Eğer pika kokası ile zoronun gördüğü en sert madde olursa zoro o an kesemezdi. Zira nefesini hissetmesi gerekiyor. Bu ne demek?

Zoronun kokası şuana kadar zoronun kesebileceği en üst sertlik. Bunun üzerindekini kesemeyecektir. Doğal olarak zoro kendi kokasından sert bir şeyi kesemeyebilir. Çünkü ilk defa öyle bir şeyin nefesini hissetmesi gerekiyor. Pikaya da diyorki hakin beni aşarsa seni kesemem. Zira kendimden daha sert olacaksın. Benim limitim ise kendi kokam. Fakat pikanın kokası zoro kadar yüksek olmadığı yani zoronun limitin altında kaldığı için zoro çok rahat kesti. Tabii kesmesini kolaylaştırmak için de teknik kullandı. Kısacası zoro kendi kılıç teknikleri ile en fazla kendi kokası kadar sert bir şeyi kesebilir. Bunun üzerindeki kokaları ise dövüş sırasında nefesi duyduktan sonra keser.

Bence bu tartışmaları boşa yapıyoruz.Niye derseniz haki değişken bir yetenek.Yani yeterince konsantre olmazsan kesilebilirsin yada o an daha iyi haki basarsan daha güçlü yada sert olabilirsin.Açık verirsin aniden o kısma hakiyi yoğunlaştıramazsın gibi.

Satori kardeşler mesela k.haki açıkken bir anda tamamen kapanıyor algıları.Aynısı b.haki için de olabilir.
Yani luffy vururken sağlam bushoku ile vurur ama kolu geri çekerken o derece bir haki olmayabilir kolunda.Kraker de bu açığı yakalayıp o kolu kesmiş olabilir.

Hakinin doğasını ve etken parametreleri daha tam olarak bilmiyoruz.

G5 geldi sanırım. Cracker bu arcta "Blueno" olabilir. Püskevit meyvesi ne ya... Big mom da mesir macunu meyvesi yemiş oooh sabahlar olmasın

Bu arada Big Mom'a Vinsmoke'lar ihanet edecek mi anlayacağız diğer bölümlerde.

Mangaka ufak ufak şeylerle bunu belli edecektir. Bege'yi belli etti. Sıra Vinsmoke'larda.

Bu arada Big Mom'a Vinsmoke'lar ihanet edecek mi anlayacağız diğer bölümlerde.

Mangaka ufak ufak şeylerle bunu belli edecektir. Bege'yi belli etti. Sıra Vinsmoke'larda.
İhanete gerek yok, hediye değiş-tokuşunda BM onlara bomba dolu paket verince kızışır zaten. Bege ve saz arkadaşları da ihanet kotasını doldurur ayrıca:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık