Başka bir yerde okuduğum teori hoşuma gittiği için onun üzerinden gidicem. O da başka bir yerden görmüş asıl kaynağı bulamıycam şimdi.
G2 kan, g3 kemik, g4 de kaslara bir etkisi olur diye düşünüyorum. Teoride de kaslardan yürümüş.
Lastiğin titreşiminden bahsetmiş, lastiğin gerilmesi ve kopması/çatırdaması aynı telli çalgılar gibi. Küçük ölçekli bir deprem anında oluşan titreşim gibi lastik de yüksek sıklıkta titreşebilir. Luffy kaslarının bu kadar hızlı gerilip salınması bir şok dalgası yaratabilir. Yada belli bir döngüye girip sürekli kaslarını gerilip salarak yüksek titreşime ulaşabilir.
G2'de zaten bu sonik patlamada oluşan bulutumsu şey yumruk atarken sürekli görünüyor yani Luffy zaten ses hızına yakın belki yumrukları daha hızlı. G2 de yumrukları kamçı gibiydi fakat artık vurduğu her yumruk bomba gibi, roket gibi patlayacak. Belki de tüm vuruşları Red Hawk gibi yanarlı-dönerli olacak sürtünmeden dolayı.
Fırsatım varken biraz da ben Luffy'nin ömrünü kısaltayım

Tekniğin dezavantajları lastik de olsa insan insandır diyerek ses hızını aştığı için atomik seviyede tahribata yol açıyor ve ömründen 5'er 10'ar götürüyor. Her kullanışta Hıdrellez'de yakılan kamyon lastiği seviyesine daha çok yaklaşıyor. Bi de kokmaya başlıyor böyle yanık lastik gibi.
Ayrıca bu tekniği kullanırken kolunu bacağını öyle istediği gibi uzatamıyor ve yere basması zorunlu. Çünkü zemine bağlı olmayan titreşim etkisini yitiriyor ve kontrolü daha zor.
Yani pek yeni bir şey gibi durmuyor tabi, bunun gibi titreşim ile yapılan yada öyle düşündüğümüz saldırılar gördük(Rokuougun, Sengoku'nun yumruğu, Hasshoken, King Punch vs).