Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 767: Cora-San

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bende sırf lawa yardım etmeye çalıştığı için iyi olmadığını söylüyorum işte.Bu adam dofa şirin gözükmek için tayfadayken her pisliği yaptı mı yaptı.Tüm yapılanlara ortak oldu.Ama istese yapmayı reddedip aralarından sıvışadabilirdi.Seçim şansı var ama kalmayı seçti.Saf iyi bir karakter böyle durumlarda çoğunlukla vazgeçer ama dark side dediğimiz kısma bir adım dahi olsa ayak atanlar devam eder.Bu durum çoğu yapımda da irdelenen bir olaydır.Hani sen polis olduğunu söylüyorsun ama özünde katilin tekisin olayı.Sıvışanlar dediğim kısım da genelde ben öldüremem tripli mallar olarak görülüp kötüleniyor takipçiler tarafından ama işin aslı kişinin masumiyetini bozmak istememesi.Bu niye çocukça bir düşünce olsun ki.Yeri geldiğinde mantıksız olabilir evet meşru müdafaa gibi durumlarda ama kişi bunu seçiyordur yani.Kendini katil yada cani olarak hissetmektense bunu yeğliyordur.
Smoker'ı sevmem ama lafı güzel :
Adalet ve Kötülük kavramlarımızda bir yanlışlık var ! İki taraf da kendi çıkarları doğrultusunda konuşuyor !

Adamın niyeti iyi ekstradan ajan. Ona bakıyor olacaksan Vergo örneği var misal iyilik meleği gibi birisi gösterdi kendini ama canavarın teki Rosi ajandı ve işini güzel yaptı adamın dibi. Law'a yardım etmezdi istese ama onun için kendi canını feda etti

Bende sırf lawa yardım etmeye çalıştığı için iyi olmadığını söylüyorum işte.Bu adam dofa şirin gözükmek için tayfadayken her pisliği yaptı mı yaptı.Tüm yapılanlara ortak oldu.Ama istese yapmayı reddedip aralarından sıvışadabilirdi.Seçim şansı var ama kalmayı seçti.Saf iyi bir karakter böyle durumlarda çoğunlukla vazgeçer ama dark side dediğimiz kısma bir adım dahi olsa ayak atanlar devam eder.Bu durum çoğu yapımda da irdelenen bir olaydır.Hani sen polis olduğunu söylüyorsun ama özünde katilin tekisin olayı.Sıvışanlar dediğim kısım da genelde ben öldüremem tripli mallar olarak görülüp kötüleniyor takipçiler tarafından ama işin aslı kişinin masumiyetini bozmak istememesi.Bu niye çocukça bir düşünce olsun ki.Yeri geldiğinde mantıksız olabilir evet meşru müdafaa gibi durumlarda ama kişi bunu seçiyordur yani.Kendini katil yada cani olarak hissetmektense bunu yeğliyordur.
Yapip yapmadığını bilmiyorsun varsayım olmaktan öteye gidemez. Farzedelim ki şirin görünmek için o dediklerini yaptı değişen bişey yok bu onu karaktersiz yapmaz, hatta bu çok yaygın bir taktik olarak bir sürü yerde karşına çıkabilir mesela çok güçlü insanları yokedebilmek için çoğunlukla tercih edilen method nedir. Şebekenin içine sızmak ve en üst adamın çok güvendiği biri olana kadar bütün herseyi ile ortama uyum sağlayıp görevleri yerine getirmek. Hatta sana kitap önereyim Gümüş şahinin pençesi / Raymond E. Feist bu kitapta ana karakterin bütün ırkı yokediliyor bir tek kendisi kalıyor intikam almak için bütün bildiği herşeyden vazgeçip bambaşka biri oluyor o ırkını yok eden adamın dikkatini çekip onun ekibine katılmaya çalısıyor falan çok fazla ayrıntıya gerek yok. Yani senin söylediğin seçim şans kaçış oluyor ,darkside geçmekte kaçmaktan başka birşey değil oradaki durumu saf veya değil olarak değerlendiremezsin. Orada kalıp herşeyden haberdar olup doğru zamanda yok etmeye çalışmak roci'nin seçimi olmuş. İhanet ile uzaktan yakından alakası yok hedefini tamamlayana kadar yapman gerekenlerlerden bir kaç tane görev olarak gör o davranışları..

Rosinin iyi bir amacı var.Bu amaç için kötü şeyler yapmış,kazıklar atmış olsun.Üstüne hatalar yapmış kardeşini düzeltmeyi bile denememiş olsun.Bunun için ajanlık yapmış olsun.Peki tüm bunlar onu ne kadar iyi yapar ? Yeterince iyi mi ? Yada şöyle diyelim ne kadar iyi ve sağlam karakterli birisi,denildiği gibi adamın dibi yapar ?

Benim gördüğüm Smoker yada luffy bunların hiçbirini yapmaz ve adamın dibidir.Amaç ne olursa olsun kötü bir hareketleri yoktur.Yanlışı bilir ve ne olursa olsun doğruyu seçerler.Öyle ikili oyunlara da başvurmazlar düz ve mert adamlardır.Adamın dibi diyorsan öyle olacak.Bu şekilde gördüğüm için abartmamak gerekir diye düşünüyorum.

Rosinin iyi bir amacı var.Bu amaç için kötü şeyler yapmış,kazıklar atmış olsun.Üstüne hatalar yapmış kardeşini düzeltmeyi bile denememiş olsun.Bunun için ajanlık yapmış olsun.Peki tüm bunlar onu ne kadar iyi yapar ? Yeterince iyi mi ? Yada şöyle diyelim ne kadar iyi ve sağlam karakterli birisi,denildiği gibi adamın dibi yapar ?

Benim gördüğüm Smoker yada luffy bunların hiçbirini yapmaz ve adamın dibidir.Amaç ne olursa olsun kötü bir hareketleri yoktur.Yanlışı bilir ve ne olursa olsun doğruyu seçerler.Öyle ikili oyunlara da başvurmazlar düz ve mert adamlardır.Adamın dibi diyorsan öyle olacak.Bu şekilde gördüğüm için abartmamak gerekir diye düşünüyorum.
İşte o senin kendine göre tanımladığın adamın dibi, mertlik tabirleri. O söylediğin methodlar çoğunluk başarızlıklıkla sonuçlanır. Bu arada bahsettiğin kazık atmak, ajanlık yapmak ve kardeşini düzeltmemeyi denememiş olmak burada doftan bahsediyorsun olaya biraz gerçekçi bakmak gerekir. Bence rocinate burada olaya zekice yaklaşmış fakat law'a yardım ederek hata yapıp görevini tamamlayamadan ölmüştür. İşte başka biride çıkar derki adam bütün hayatını hiçe sayıp birini durdurmak için kendi değerlerinden vazgeçmiş fakat sona yaklaştığında küçük bir çocuktan vazgeçemeyip bütün emeklerini hiçe saymış, işte adamın dibi budur buda başka bir akış açısı.

Emre

Guzel bolumdu. One Piece'in flashbackleri bile efsane oluyor :)

Rosinantenin son konusmasi, Law'in o olene kadar sesinin cikamamasi o kadar etkileyiciydi ki gozler doldu. RIP Rosinante.

Alpamis

Rosinante'nin durumu Garp'a benziyor. Garp da savaşta Beyazsakal'ın safına geçseydi "Karaktersiz adam. 40 senedir çalıştığı kuruma ihanet etti" derlerdi. Beyazsakal'a karşı savaşsaydı, "Karaktersiz adam. Roger çocuğunu emanet etmiş, adam ölmesine göz yumuyor" derlerdi. İki tarafın da gönlünü yapmak için ortalarda gezindi, yine karaktersiz oldu.
Onu diyenleri bende anlamıyorum Garp kadar seride adam gibi adam yoktur. Roci'yi de ekleyebiliriz. Karakterli olan BB çünkü kardeşini arkadan biçakladı o D. liği hakediyor.

Rosinante'nin durumu Garp'a benziyor. Garp da savaşta Beyazsakal'ın safına geçseydi "Karaktersiz adam. 40 senedir çalıştığı kuruma ihanet etti" derlerdi. Beyazsakal'a karşı savaşsaydı, "Karaktersiz adam. Roger çocuğunu emanet etmiş, adam ölmesine göz yumuyor" derlerdi. İki tarafın da gönlünü yapmak için ortalarda gezindi, yine karaktersiz oldu.
Yine karaktersiz oldu kısmında kahkaha attım. :D
Üç ihtimalde de karaktersiz oluyorsa karaktersiz diyebiliriz bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık