Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2015 Yılının En İyi Animeleri

2015 En iyisi (3lü oy)

• 1-One Punch Man

Kullanılan: 82 82.0%
  • 2-Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka

Kullanılan: 4 4.0%
  • 3-Owari no Seraph

Kullanılan: 6 6.0%
  • 4-Charlotte

Kullanılan: 8 8.0%
  • 5-Shokugeki no Souma

Kullanılan: 12 12.0%
  • 6-Overlord

Kullanılan: 21 21.0%
  • 7-Gangsta

Kullanılan: 13 13.0%
  • 8-Ansatsu Kyoushitsu

Kullanılan: 14 14.0%
  • 9-Death Parade

Kullanılan: 17 17.0%
  • 10-Rokka no Yuusha

Kullanılan: 4 4.0%

• Kullanılan toplam oy
    100
Sadece izlediğim üçlüye(OPM - Overlord - Ansatsu Kyoushitsu) oy attım. Ansatsu Kyoushitsu'yu iyi ki izlemişim muhteşem bir animeydi hele Koro-sensei'nin o gülüşü yok mu ''Nyuruhuhuhu'' işte bu gülüşe hastayım :D Overlord gerçekten muazzam bir animeydi çok beğenmiştim. 2. sezonu çıksa da izlesek keşke :( OPM'de güzel anime ama bu tek atma olaylarını aşırı abartan fanlar yüzünden seriden soğudum. Zaten seriyi tek izleme sebebim S-Sınıfı kahramanlar, gizemli karakterlerin olması( Metal Şövalye, Tatlı Maske ve hala yüzünü göremediğimiz 1 numara) ve biraz da müzikleri. Saitama Maitama falan önemli değil benim için diğer karakterlerin gizemi, havası seriyi izlemem için başlı başına bir sebep zaten.

Aralarında doğru düzgün izlenebilecek sadece OPM ve Death Parade var.

Death Parade 7/10 çerezlik izlenebilecek seridir,öyle çok övgüyü hakeden bir seri değil.

OPM mizahı,karakterleri,dövüşleri ile(ki zaten parodi serisidir) 8/10 puanı hakediyor.

One Punch Man ve Death Parade... İki mükemmel anime aynı yıl çıkmış! Yok mu yahu yeni animelerden şöyle güzel güzel işler çıkaran? İzleyelim efendim.

Konu eskiymiş ama yazmak istedim 2015 benim sezonluk olarak anime izlediğim tek yıl sanırım o yüzden özel hissettiriyor. Bu serilerin hepsini(death parade hariç) o yıl izlemiştim.

Oylarımı verdiğim üçlü ile başlıyım. Diğer pek çok seri daha ikonik ve yıllar geçtikçe diğerlerinden daha popüler kalmayı başarsalar da gönlümdeki animeler bunlar.

Rokka no Yuusha: Çok underrated kalmış ilginç bir animeydi. Başlangıçta klasik fantezi aksiyon animesi(şeytan kralı yenmeye giden seçilmiş kahramanlar) gibi başlayıp "katil kim" tarzı gizem ve psikoloji animesine dönüşüyordu. Atmosfer ve karakterler iyi tasarlanmıştı. Ana karakter oldukça normal ama tilki gibi kurnazdı. Sanırım insanların beklentilerini karşılamadı bu yapısı düşük tempo ve hikayenin kopma noktasının çok geç gelmesi yüzünden. Hiç bir zaman devamı gelmeyeceği için üzmüştü beni o yüzden light novelini okuyacak kadar ileri gitmiştim.

Danmachi: Çok aman aman bir eser değil ama hoş bir "feel good" tarzı animeydi. Rpg fantezi türünde olduğu için Sword art online ve günümüzde çıkan zibilyon tane isekai'yi andırıyor ama bir isekai değil. Ana karakter dahil tüm karakterler güzel yazılmışlar. Gerçekten yaşayan bir dünya olduğunu hissetiriyorlardı. Normalde bir eser direkt bunun için yazılmadıysa romantizm sevmem özellikle böyle rpg/isekai tarzı animeler de ama bu animede ana karakter cidden hoş overpower hissetirmiyor mücadele ediyor böylece yaptığı iyilikler anlamlı oluyor. Ve iyi kişiliğini göze alınca ana karaktere tutulan kadın karakterleri yadırgamıyordum. Kısaca hafif harem tonları ve klişe yerleri olsa da aksiyon macera ve hafif romantizmi karıştıran oldukça pozitif tutumuyla kalbimde yer etmişti. Durarara'nın karakter tasarımlarını yapan Suzuhito Yasuda'nın sanat tarzını da çok beğeniyorum.

Owari no seraph: Kıyamet sonrası/distopik bir dünyada geçen vampir animesiydi. Daha karanlık tonlu klasik shonen yapısı vardı ana karakterin bir sasukesi var mesela. Ama aralarındaki bağ daha açık ve iyi işlendiği için aralarındaki sevgiyi garipsememiştim. Aksiyon sahneleri ve world building güzeldi. Hemen yıl içinde gelen devam sezonu ise seviyeyi arttırmıştı.

Diğerleri hakkındaki düşüncelerim.

One Punch Man: Güzel bir animeydi Madhouse tarafından yapıldığı için zaten belli bir kalitede olması bekleniyordu ama mangası bence çok daha başarılı geçilmesi zor bir konumda. Yıllar geçtikçe Opm'ye karşı soğudum. Güçlü anime ana karakteri dekonstrüksiyonu başlangıçta güzel olsa da Saitama karakterini hiç sevemedim çünkü yapı söküm yaptığı şeyi iyi ele aldığını düşünmüyorum. Yan karakterler dövüşler hatta dünya inşası harika(harika çizimler animasyonla birlikte). Ama Opmdeki en az ilgili çekici şey benim için saitama olmaya devam ediyor.

Charlotte: Hoş duygusal bir animeydi ama Jun Maeda'nın diğer işleri arasında ortalama kalıyordu. Ana karakter iyiydi ama anime sonu potansiyeline rağmen biraz hızlı gelmişti. İkinci bir sezonu olsa iyi olabilirdi. Fazla hatırlamıyorum ama Angel Beats ve Clannad varken dönüp bakılmaz pek.

Overlord: Opm gibi çok güçlü bir ana karakter dramatik gerilimi azalttığı için beni hep bu gibi serilerden uzaklaştırıyor. Diğer isekailerden biraz daha kaliteli olduğunu kabul ediyorum ama bu kadar. Devam sezonlarına bakacak kadar kendine bağlamadı.

Shokugeki no Souma: Klasik jump serisi güzel anime ama bu kadar. Mangası bence daha iyiydi.

Ansatsu: Yine klasik popüler bir jump animesi. Eğlenceli hoş bir anime ama Koro-sensei dışında birşey hatırlamıyorum demekki öğrenci karakterleri çok ön plana çıkamamış.

Gangsta: Başladığında bayağı hype olmuştuk seinen uyarlanıyor diye güzeldi aslında mafya işleri falan filan ama final aşırı kötüydü ve aceleye gelmişti. Arkadaşım mangasını okuyordu o güzel diyor belki bir bakılır mangasına.

Death Parade'i dediğim gibi izlemedim. İnsanlar bayağı övüyorlardı belki Owari'nin yerini alırdı izleseydim.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık