Sovyetler gibi bir ülkeye senin verdiğin, gösterdiğin rakamlar az bile gelir. Mermi gibi adam atıyor adamlar.
Ben de Finlandiya'nın bu kadar farka rağmen direndiğini söylemek istemiştim. Farkı daha net bir şekilde göstermiş oldunuz. Teşekkür ederim.
Sovyetler gibi bir ülkeye senin verdiğin, gösterdiğin rakamlar az bile gelir. Mermi gibi adam atıyor adamlar.
Bana bunlarla gelme dememe rağmen hala silah sayısı atıyorsun. Almanya'yı yenerdik diye bir laf çıkmadı ağzımdan. Bu attığın şey sadece savaştan kaçınma sebebi ve Türkiye bunu başarıyla yaptı. Ama adamlar seni işgale geldiğinde "Savaşmaya gerek yok yav, alın sizin olsun buralar." demezler.22 yıl önce ülkenin bağımsızlığı için savaşan kadronun yegâne düşmanı Yunanistan'dı. Bu sefer karşında olacak ülke bütün batıyı ele geçirmiş bir canavar olan Almanya. Bu arada şunun altını çizelim ben Almanların böyle bir durumda saldırmasına bile gerek olacağını düşünmüyorum, biz gidip " Biz sizdeniz baba ne istiyorsan a,l kullan, büyüksün bubaaa" çekerdik yani
Türkiye, kendi üzerine yapılan Nazi-Sovyet pazarlığını, İnönü'nün Hitler' e yolladığı mektubu vermeye giden Türk büyük elçi Hüsrev Gerede'ye Hitler'in bizzat aktarmasıyla öğrendi. Görüşmeden anlaşıldığı kadarıyla Türkiye aleyhine olacak bu anlaşmayı engelleyeb şey Sovyetlerin Bulgaristandan ve Çanakkale'den üs istemesi, Boğazlar ve Balkanlarda başka bir rakip istemeyen Almanya'nın da bunu reddetmiş olmasıydı.
28 Mart 1941'de dönemin Dışişleri Bakanı Menemencioğlu'nu görmeye gelen Almanya büyükelçisi von Papen Führer'in tarihi Türk-Alman dostuluğuna dayanarak SSCB'nin öne sürdüğü şartları reddetmesinin ne kadar taktire şayan olduğunu ifade edince Menemencioğlu:
"Politikada duygusallıktan, eski dostluklardan ve silah kardeşliğinden değil, Reicj'ın ve Türkiye'nin politikasını belileyen aktüel çıkarlarından konuşalım. Biz Türkler tabii ki SSCB ile yapılan müzakerede Türkiye'nin bir pazarlık konusu olduğunu varsaydık, bütün olasılıkları düşündük. Fakat ben manzarayı açıkladığımda bile eğer Almanya SSCB'yi seçer ve Boğazlaru ona vermej isterse o zaman Alman zaferi beklentileri pek gerçekçi olmayacaktır. Böyle bir tercih Romanya ve Bulgaristan aracılığıyla SSCB'nin Boğazlara ve Akdeniz'e ulaiması ve Almanya'nın güneyden çevrilmesi demek olur. Eğer Almanya bu yüksek fiyatı ödemeye istekli iseler, o zaman galiba savaşı kaybederler. Biz Türkler de farklı bir yoldan kâr ederiz. Führer'in Boğazları SSCB'ye vermemesi bunun sonucu akıllıcadıe ve Alman çıkarınadır. Biz, bu savaşın bir tarafın topyekun yenilgisiyle sonuçlanmasını isteyoruz. Türkiye'nin çıkarı görüşmelerle barışın sağlanması yönündedir. Müttefik olmamıza rağmen biz kendimizin herhangi bir şekilde kullanılmasına izin vermedik. Biz egoistiz ve yalnızca kendimizi düşünürüz."
Roma İmparatorluğu mezarında ters takla atıyor torunlarını gördükçeİtalyayı işgal etmeye çalışırdı.Japonya elbet daha zor olurdu lakin İtalya gerçekten basit bir hedef.Adamlar çok beceriksiz.2 Dünya savaşına girip 2 sinde de başarısız olmak tam bir utanç.

Nazi Bilim Adamları atom bombası bulma olasılığı var yalnız. Konu nükleer savaşa dönerse ABD ve Almanya buyuk fedakarlik yapmalari gerekiyor. Eger boyle olursa buyuk ihtimalle nufuz bolgelerine ayrilir ortadogu.Ben sizi anlamıyorum. Almanya'nın Türkiye'yi işgal etmeye kalkacağı bir senaryoda niye olaya sadece Almanya ve Türkiye imkanları olarak bakıyorsunuz ki?
Ortadoğu için 10 yıllar süren politikalar yürüten Amerika için Türkiye'nin Almanlar'a geçmesi ne demek haberiniz var mı?
Gösteriş olsun diye Japonya'ya atom bombası atan bir manyak varken tepelerinde hem de.