Ice Age alan bazlı bir saldırı. Bu saldırı WB ve Garp'a etki edecek olsa onu kullanır. Ama o atak onlara işlemez. O yüzden Ice Ball gibi daha özel direk kişi odaklı tekniği kullanıyor. Bu tekniğin daha üstün olduğu Loki'nin Ragnir ile dondurmak için kullandığı teknikten belli olduğu gibi şuradan da yola çıkabilirsin:
Aokiji Cracker ve Dof'a Ice Age kullanmışken WB ve Garp'a Ice Ball kullaniyor. Sence bu tesadüf mü ?
Bunlara ek olarak Hibari (Denizci Kız) ve Teach'in adamlarını da Ice Age ile donduruyor.
Hibari örneğini verdiğin iyi oldu, Kuzan kızı içinde bulunduğu alanla birlikte saniyede dondururken az ötede duran Garpa Ice Ball atıyor. İşte bunun cevabı o teknik Garpa işlemez olamaz.Bana göre yazar Garpın o tekniği kıracağını hayal edemedi. O yüzden kırabileceği tekniği attı.
Bunun bir örneği de şu verdiğin hiçbir örnekte Kuzan 1 vs 1 de Ice Age yapamamış
-- Hibariye arkadan ansızın saldırıyor
-- Dofa arkadan saldırıyor
-- Jozuyu dikkati dağınıkken yakalıyor
-- Teachin adamlarını iki defa daha ortada vs yokken sadece sataşma varken donduruyor
-- Crackeri tüm adayla birlikte donduruyor
-- 2 yıl önceki Robin ve Luffy çöp seviye direkt geç
-- Saul yerde sürünürken yakalıyor
gördüğün gibi hiç 1 vs 1 yok. Bir Akainu ile olan var, onu da yazar hiç göstermedi.
İşte bunun nedeni tekniğin direkt bitirici özelliğinin çok yüksek olması. Kuzan Ice Age dediği anda iş bitiyor, rakibin tüm hücreleri donuyor, yere düşse kırılıyor.
Dof örneğinde, Hibari örneğinde Teachin ekibi örneğinde gördüğün üzere adam saniyede donduruyor, dondun ve bitti yani smile gibi üstünde bir kabuk belirmiyor, kral hakiyle kırıp çıkacağın bir şey değil.