Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1181 Spoiler Yorumları

Loki farklı seviye , farklı bariz . Xebec falan bile Lokiyi yenemez. Loki şu an evrende bu şekilde Imu ile savaşabecek belki de tek adam .

Tabi Luffy sahne alana kadar, asıl olay Nika gelince kopacak
Gelde anlat. Xebec bile piyon oldu. Roger, garp’ın ancak dönüşüm xebec’e gücü yetebildi. Imu ile kapışan loki’yi hala kıyaslıyorlar.

luffy pili şarj ediyor :) Eğer uzun süre dayanabilecekse birkaç bölüm gelmemesinde problem yok. Sonrasında dediğin gibi fırtınalar kopucak.

Olayın avantajı elbaf’ta olması. Normal bir ülke belki 3-5 kez yıkılmış olurdu.

Bu arada Oda Xebec'e çooooook büyük ayıp etti.Çok net İmu'nun bu haliyle kora kor dövüşüp öyle kaybetmeliydi.Xebec gibi efsane nasıl bu seviyelere çıkamadı.

O zaman şu sonuç çıkar tanrısal bir gücün yoksa İmu karşısında hiçsin.
Xebec hax yetenege kaybetti. Yoksa bu halinin karsisinda dayanabilir bence.

Ya loki analizlerini falan boşverin şuan ya bence şuanda en önemli konu luffynin imunun karşısında ne kadar durabileceği.Serinin gidişatını değiştirecek mevzu bu bence.

Imu'nun tam gücünde olmadığı açıklanır Arc sonu.

800 yıl sonrası için olan kehanet Imu'nun Çiçek Oda'sına hapsedilmesiyle alakalı olabilir; 800 yıl sonra onu o odaya bağlayan kısıtlayıcısından kurtulabilecektir. Kutsal malları hayatta kalabilmek için yakıt olarak kullanıyor belki de.

Karakterleri daha çok sahip olduğu üst düzey skiller üzerinden kıyaslamak daha mantıklı geliyor. Tabiki birçok etken farklılık gösterecektir. En önemli etken ise h.haki seviyesi olacak diye düşünüyorum.
Kaido ve Loki kıyaslaması yaparsak.

Silah olaralak
Loki daha üstte. Meyve yemiş bir silah belki sadece silah tek başına amiral olabilecek seviyede.

Haki olarak
Kaido şu ana kadar daha öne koyuyordum ama bu bölüm Loki üst düzey h.haki kullanırsa Kaido ile farkı yoktur diye düşünürüm. Tabi ki karakterler arasında h.haki farkı var. Ama Kaido'nun h.hakisine Shanks gibi özellikle vurgu yapılmadı o yüzden Kaido ile denk seviye hakileri var diye düşünürüm. Tabi burada bu bölüme göre karar vermek lazım ve aslında güç seviyesinde en kritik nokta burası.

Meyve kıyaslaması
Serinin en önemli güç ünsürlerinden başlıcası. Hangi karakterin ne meyve yediği, uyanış yapıp yapmadığı gibi birçok kriter var.
Ama Loki efsanevi bir meyve yiyerek ve devasa bir ejderha olarak bu konuda Kaido'nun üstüdür diye düşünüyorum.

Fiziksel mukayese (Dayanıklılık,Hız vs)
İkiside çok hızlı karakterler değil belki Kaido için anlık hızlanması var diyebiliriz. Dayanıklılık konusunda Kaido'nun yaptıkları daha önde. Kolay kolay saldırılar zarar vermiyor. Oden'in kalıcı hasar verdiğini düşünerek IM'in kara kılıcıyla ne kadar hasar verebileceği tartışma konusu olabilir. Ama burada ise Kaido önde bana kalırsa. Loki'nin daha Kaido gibi anomoli seviyesinde özel bir vücudu olduğu vurgulanmadı.

Teknikler,Ölümsüzlük özellikleri gibi farklı konularda da kıyaslama yapılabilir. Ama bu karakterlerde direk IM gibi ölümsüzlük özelliği olmadığı yada Oden gibi kılıç ustalığı diğer kılıç ustalarına göre daha iyi gibi bir övgü almadığından bir kıyaslama yapmak manasız.

Genel olarak bence Loki'nin eğer h.haki seviyesi dokunmadan saldırı yapabilecek seviyede ise Kaido seviyesinde olduğunu düşünebiliriz. Daha üstü koymamız için Shanks'e karşı yenilmediğini ve IM dövüşünü görmemiz lazım diye düşünüyorum. Sonuçta IM ne kadar güçlü olursa olsun bazı temel gizli kozlarını yeteneklerini ortaya koymadan yonkou seviyesi bir karakteri yenemez diye düşünüyorum.

WB'nin en güçlü unvanı keşfedilen bir şey mi usta?
Reis yazar öyle taktir etmiş Garp'ın yakın dostuna böyle söyletmiş o bilmiyordu, şu döndü bu aktı boş laflar.

WB seninkinden güçlü

ŞU BÖLÜMÜ tekrar oku istersen.

Bölümde Kaido'yu içeren 7 sayfa var, sadece attığın 3 panelde insanlar arasında EN GÜÇLÜ YARATIK olarak bilinir diyor, geri kalan tüm sayfalardaki anlatım bizzat yazarın kendisine ait.

Mesela şu kelimeleri halktan birileri söylemiyor, bizzat yazar söylüyor ;

Başa dönersek, Kaido'ya ünvanın doğrudan yazar tarafından değil de halk tarafından verildiği doğru ancak bu durumun yarattığı bir eksiklik yok, hatta bir sürü artısı var, mesela

-- Kaido'nun ünvanı en güncel ünvan, yazarın kendisi WB'ye en güçlü adam dediği halde WBnin kendisi MFde her zaman en güçlü kalamam diyerek artık en güçlü olmadığını kabul ediyordu. Yani yazarın WB için verdiği ünvan güncel değildi.

-- Kaido'nun ünvanını Kaido'yu tanıyan herkes kolektif şekilde kabul etmişlerdi. Law Kaido'ya en güçlü derken Hawkins de diyordu, Kizaru ve Gaban, Kaido'yu mu yendin diye şaşırırken Gorusei Kaido kızacak diye ter döküyordu. Shanks ve Teach ancak Kaido ölünce harekete geçebilmişlerdi.

-- Kaidonun ünvanı için ''halihazırda yaşayan'' diye bir sınırlama bile yok, direkt EN GÜÇLÜ YARATIK diye geçiyor. Yani Kaido'yu bilen kişiler geçmişte X kişisi daha güçlüydü bile demiyorlar, Kaido o kadar güçlü işte.

Hikayede bir sürü bilinmez var ;

-- Kaido gibi EN GÜÇLÜ olduğunu belirten birisinin hiç ELBAF'a gitmemesi veya Harald dahil devlerle temas kurmaması saçma duruyor.

-- BM gibi ELBAFla sürekli savaştığı söylenen birisinin hiç Harald ve Loki'yle savaşmaması saçma duruyor. BM Loki'yi biliyor ama kişisel olarak hiç gücünü övmedi mesela.

-- Loki tayfayı toplayıp meyve gücü + ragnir varken 8 yıl denizlerde geziniyor, anlatı sadece babası gibi sislerde saklanıp WG gemisi avladığı yönünde, başka bir şey yapmamış mı, hiçbir korsanlar temas kurmamış mı belli değil, hükümet sisin içindeki Lokiyi arayıp bulamamış mı, ya da 8 yıl sonra Loki niye geri dönmüş, Shanks tarafından yenilip mi dönmüş daha buralar bile belli değil, ki 8 yıl az bir süre değil, 1 yılda tüm dünyanın turlanabildiği bir evren bu.
Ben de Kaido'nun gösterilenler arasında en fazla güce sahip olduğunu düşünüyorum.

Prime olarak alacağımız karakterler Kaido'dan Loki'den güçlülerse göstersinler kafasındayım şu saatten sonra. Daha önce gösterilir diyordum ama gösterilen kadarı yetecek gibi durmuyor.

Bunlardan bağımsız WB'nin ünvan > Kaido'nun ünvan olayı bende net. Söylerler diye başlayan şeyi diğerinin üzerine alamam.

WB'nin h.hakisi Roger ile denk seviyedeydi. Kaido bile Roger h.hakisi ile herkese boyun eğdirdi dedi. O yüzden Wb ile Kaido ve Loki kıyaslaması yapsam Wb'nin bence h.hakisi onlardan bir adım daha öndedir. Silah,Meyve,Dayanıklılık özellikleri konusunda zaten bu iki karakter ile denk. Ama h.haki olarak bence önde olduğundan bu karakterlerden daha üste koyarım.

Bu arada Oda Xebec'e çooooook büyük ayıp etti.Çok net İmu'nun bu haliyle kora kor dövüşüp öyle kaybetmeliydi.Xebec gibi efsane nasıl bu seviyelere çıkamadı.

O zaman şu sonuç çıkar tanrısal bir gücün yoksa İmu karşısında hiçsin.
Bence seviyeye çıkmakla alakası yok tanrı vadisindeki kadroyu kendi arasında dövüştürmeyi seçti işte roxun domi olması saçma olan tek kısım ondan sonrası garpla rogerada iadeyi itibar biraz
WB'nin h.hakisi Roger ile denk seviyedeydi. Kaido bile Roger h.hakisi ile herkese boyun eğdirdi dedi. O yüzden Wb ile Kaido ve Loki kıyaslaması yapsam Wb'nin bence h.hakisi onlardan bir adım daha öndedir. Silah,Meyve,Dayanıklılık özellikleri konusunda zaten bu iki karakter ile denk. Ama h.haki olarak bence önde olduğundan bu karakterlerden daha üste koyarım.
Beyazsakalın hakisi rogerla denk tek bir çarpışmadan ve hasta bir rogerla olan çarpışmadan çıkarmak doğru değil yamatonun hakiside kaido ile denk diyebiliriz o zaman

Beyazakal acı direnci silah yıkım gücü ve saldırı gücü olarak kaidodan üstün kaido ise daha sağlam bedeni ve daha hızlı totalde wb üstündür bence yüksek-aşırı zorluk felan

Loki için bence beklemek lazım burdaki imuda pek diğer karakterlere ölçekli değil ama görüntüye bakarsak temassız kral hakisi ve meyve olarak lokide kaidodan üstündür gibi

Reis yazar öyle taktir etmiş Garp'ın yakın dostuna böyle söyletmiş o bilmiyordu, şu döndü bu aktı boş laflar.

WB seninkinden güçlü

Ben de Kaido'nun gösterilenler arasında en fazla güce sahip olduğunu düşünüyorum.

Prime olarak alacağımız karakterler Kaido'dan Loki'den güçlülerse göstersinler kafasındayım şu saatten sonra. Daha önce gösterilir diyordum ama gösterilen kadarı yetecek gibi durmuyor.

Bunlardan bağımsız WB'nin ünvan > Kaido'nun ünvan olayı bende net. Söylerler diye başlayan şeyi diğerinin üzerine alamam.
Mantığa gözünü kapamak bu usta. İstediğin şeye körü körüne inanabilirsin.

Ama senin dediğin şuna gidiyor:

One Piece karakterleri, halkı Eichiri Oda tarafından yazılıp çizildiklerini biliyor ve herkese kanun olarak WB en güçlüdür bu yüzden böyle bir ünvanı vardır gibi bildirmiş gibi bakıyon olaya.

O yüzden sana WB unvanı nasıl aldı diye soruyorum ama cevabın yok. Bu cihetten bakarsan da Kaido'nun ünvanı ile WB'ninki arasında hiçbir fark yok.

Son düzenleme:
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık