Dostum yazılanları da kendi gerçekliğinizde eğip büküyorsunuz zaten. Canon olan her şeyi ciddiye alsan hem mangada hem manga dışında geçen kaynakta adam için Roger'ın en güçlü rakibi lafını görmezden gelmezsin, featleri ve portreyi ciddiye alsan Xebec'in rakibi olarak tanrı vadisi Roger ya da Garp'ı değil, zirve hallerini alırsın. Kaldı ki yazar zaten Wb ve Garp'tan Xebec'i ayırıyor. En güçlü rakip diyerek. Burada kişisel bir görüş yok, mangada geçen bir şey.
Ray ile Gaban'ın Xebec'in ekibindeki Wb hariç herhangi birisinden de güçlü olduğu ortada o dönemde de zaten, çaylak Kaido, 30 yaşında kepaze big mom, ganzui'den tek yiyen kaptan John ,Marco'nun babasının dövebildiği Kyo ve dengi gösterilen Shiki.Gerçekten de Ray ile Gaban seviyesiymiş bu adamlar.
Sıkışınca da Harald diyip kurtulmaya gerek yok,Xebec diyorum ben. Harald değil. Yoldan geçerken amiral öldüren adam da tanrı vadisinden 18 yıl önce yapıyor bunu. Garp'ın ve Roger'ın tanrı vadisinden sonra net daha güçlendiğini söyleyip, 18 yıl arada Xebec'in güçlenmediği düşüncesindeysen de diyecek bir şey yok.
Aynı şeyleri bin kere söylemeye gerek yok.Defalarca kere konuştuk zaten.
Madara ile Hashirama ya da diğer konulara girmeye gerek görmüyorum. Naruto'ya belli ki pek hakim değilsin. Madara yanına Kurama'yı da alıp Hashirama'ya kaybediyor. Aralarında ekstremlik bir fark yok.