Bölüm 1175: “Nidhogg” (Japonca ニーズホッグ, kanjileri “Gök Gürültüsü Ejderi” anlamına geliyor).
Kapak isteği: “Sabo’nun yavru koalalar tarafından sarılması.” Koala, yetişkin bir koalayla birlikte çay ve okaliptüs yaprakları içiyor/yeniyor, Sabo ise yavru koalalara bakıyor.
Bölüm, Sanji’nin “Diable Jambe” ile (asmaları tekmeleyip yok ederek) Robin’i Sommers’in sarmaşıklarından kurtarmasıyla başlıyor. Loki ve Luffy (Luffy hâlâ önceki bölümdeki hata değil, orijinal kıyafetini giyiyor) çocukları ve akrabalarını Jarul’un bulunduğu Batı Köyü’ne götürüyor.
Plan bozulduğu için Sommers çok öfkeleniyor ve biraz önce çocukları kurtarmaya çalışırken yaralanmış olan çocukların akrabalarına dikenler fırlatmaya karar veriyor. Ancak çocuklar dikenleri durdurmak için akrabalarının önünde sıraya giriyor.
Ripley: “Lütfen Colon!! Kaç!”
Colon: “Kaçmayacağım! Seni koruyacağım anne!!!”
Neyse ki Zoro tam zamanında geliyor ve tüm dikenleri engelliyor.
Luffy: “Aferin Zoro!! Sana güvenebileceğimi biliyordum!! Hahaha!!”
Zoro: “Bunun aklında olduğunu tahmin etmiştim, şimdi yap şunu!!”
Sommers: “Bu da ne böyle!? O da kim!!!”
Luffy: “O benim mürettebatımdan, adı Zoro!! Sakın unutma bunu!!”
Luffy sol eliyle bir buluttan yıldırım yakalıyor ve sağ elini teleskop gibi kullanarak gözünü Sommers’ten ayırmıyor. Ardından yeni bir teknikle saldırıyor:
Luffy: “Gomu Gomu no Dawn Thor Rifle!” (Japonca kanjileri “Beyaz Gök Gürültülü Dönen Mermi” anlamına geliyor)
EPİK bir çift sayfada Luffy’nin dev yumruğu Sommers’in vücuduna sertçe çarpıyor ve aynı anda onu elektrikle çarpıyor. Saldırı o kadar güçlü ki Sommers’in bedeni parçalara ayrılıyor (dişlerinin düştüğünü ve yüzünün birkaç parçaya ayrıldığını görüyoruz).
Ama Sommers’in acısı burada bitmiyor… Bir başka HARİKA çift sayfada Loki, Sommers’in üzerine basıyor.
Ardından bir geri dönüş sahnesinde Jarul, Loki’nin Harald’ı öldürdükten sonra “Aurust Kalesi”nden ayrıldığı zamanı hatırlıyor. Jarul, Loki’nin yediği şeytan meyvesini Gaban ve Shanks’e açıklıyor.
Jarul: “Loki, ‘Ryu Ryu no Mi’ (Ejder Ejder Meyvesi) mitolojik tip model ‘Nidhogg’u yedi!! Bu meyveyi yiyen kişi dünyanın en büyük ejderine dönüşür…
Ancak ne kadar büyüyebileceği ve gücünü ne kadar kullanabileceği, kullanıcının orijinal boyutuna bağlıdır…
Yani bir ‘İnsan’a kıyasla bir ‘Dev’, meyvenin potansiyelini daha fazla ortaya çıkarabilir…
Ve ‘Kadim Dev’, sıradan bir ‘Dev’den bile daha fazlasını ortaya çıkarabilir.’
En büyük hâlinde, bu gök gürültüsü soluyan siyah ejderin uçtuğunda gündüzü geceye çevirebildiği söylenir.”
Shanks: “Yani bu gücün ne kadar tehlikeli olduğundan dolayı kimsenin yemesini yasaklamaya mı karar verdiniz?”
Jarul: “Hayır, mesele o değil. Eğer biri yemeye kalkarsa, koruyucu çekiç ‘Ragnir’ devreye girer!!
Elbaph’ta, ‘Ragnir’ adlı silahı kullandığı söylenen savaşçı bir tanrı efsanesi vardır.
Dev bir ejderi evcilleştirdiği ve ‘Güneş Tanrısı’na KARŞI savaştığı söylenir!!
Ve yanında sadık hizmetkârı Ratatoskr ‘Buz Sincabı’ vardır.
Savaş tanrısı öldüğünde, Ratatoskr’un ruhu efendisinin çekicine geçmiştir.
O zamandan beri ‘Ragnir’, bir gün onu miras alabilecek kadar güçlü biri çıkana kadar bu Akuma no Mi’yi korumaktadır!!”
Günümüze dönüş: Loki şimdi MMA canavarlarına odaklanıyor. Bölümün KESİNLİKLE EPİK son çift sayfasında, Loki ağzından “Thor Heim” (kanjileri “Gök Gürültüsü Dünyası” anlamına geliyor) adlı DEVASA bir yıldırım saldırısı fırlatıyor. Saldırı siyah ve normal yıldırımlar içeren büyük bir patlama yaratıyor ve MMA canavarlarının çoğunu yok ediyor.
Bölüm, Imu/Gum’un Loki, Luffy ve Ragnir’e bakmasıyla sona eriyor; MMA canavarları yok olurken sahne Mary Geoise’e geçiyor. Gerçek Imu “Çiçekler Odası”nda duruyor ve son panelde Imu’nun öfkeli gözlerini görüyoruz…
Imu: “Anlıyorum… Nidhogg… Demek bunca zamandır oradaydın!!!”
Bölüm sonu.
Gelecek hafta ARA YOK. Weekly Shonen Jump kapağı One Piece ve 1176. bölümde renkli sayfa var.
NOT: CHATGPT İLE ÇEVRİLMİŞTİR