Jarulun babasını yahut dedesini joy boyun tayfaya yazıyorum
Daha dur, Loki’yle Luffy de savaşa girecek, bir bölüm de ona ayırır.

Ben farklı düşünüyorum.Hükümetin (İmu'nun) One Piece'i bulmaya muktedir olmayan ama kendisi için tehlike arz eden korsanlara (yonko) ilişmemesi biraz mantığa oturdu. BM-Kaido-WB-Roger doğrudan İmu'yu gördü ama ne olduğu hakkında fikirleri yok. Güçlerinin yetmediğini anladılar ama toy zamanlarıydı elbette. Buradan itibaren İmu onların varlığını diğer potansiyel tehlikeler için bölüm sonu canavarı olarak kullandı. Kendisi bir tanesine doğrudan ilişse diğerlerini birleştirip illaki şövalye kaybı yaşardı. Onların da varlıklarından kazançlı çıkmasını bildi.
Benim onda gördüğüm karakter ektedir;
![]()
Roger Op bulduktan sonra tayfasını dağılttı ve1 yıl sonra yakalandı zaten o yüzden sorun etmedi.Hem Roger'ın D. ismi silinmişti.Herkes Gold Roger biriniyordu.Bu da İmu Roger'ı tehdit olarak gördüğünü gösterir.Soyunu bile kurutmaya çalıştılar nasıl tehdit olmasın.Ben farklı düşünüyorum.
Yonkolar OPa en yakın kişilerdir ve OPu bulmaya muktedirler ancak Yonkoların IMle bir işleri yok, IM o yüzden Yonkolara bulaşmıyor.
IMin elinde kimin posteri vardi ;
1- Luffy - NIKA Avatarı - JB bağlantısı
2-Teach- 2 meyveli - Xebecin oğlu - Davy D Jones bağlantisi
3- Şirahoşi - Poseidon Antik Sliah
4- Vivi - Lily bağlantısı
IMin potansiyel tehlike gördükleri doğrudan 800 yıl öncesiyle baglantili kişiler.
Xebec ise hem bağlantılı hem de doğrudan tehditti, IM bizzat ciddiye alip işini bitirdi.
Bak Roger OPu buldu, tüm tarihi öğrendi ancak IM onu bizzat ciddiye alip işini bitirmeye calismadi. Çünkü hem 800 yil önceyle baglantisi yok hem de IMi doğrudan tehdit etmiyordu.
BM ve Kaido ittifak yapınca Nusjuro temizlik zamanı geldi dedi. Bu BM Kaido ittifakinin IMe dogrudan tehdit olusturdugunu gösterir.
Daha öncesinde Shanks WByle bulustugunda Satürn, Shanksın Dünyanın Krali olma istegi yok, böyle bir şey istese bize büyük.sikinti cikartirdi dedi.
Özetle IMin radarına girmek için, ya IMi bizzat tehdit edeceksin ya 800 yil önceyle baglantin olacak ya da her ikisine de sahip olacaksin. Yoksa IM seni görmezden gelir.
Misal Yonkolarda her ikisi de yoktu, o yüzden görmezden gelindiler. Ne zaman BM Kaido ittifak yapti, tehdit algilandilar. Shanks Wbyle buluştu tehdit mi diye degerlendirme yaptilar.
Bu olay da Xebecin WGde yarattigi travmayla ilintili. Artik hangi guçler birlesse akillarina Xebecin güç toplama arayisi geliyor. WG de artik bize tehdit mi olacaklar diye degerlendirme yapiyor. Bu biraz bizim dünyada sokakta 3 kişi toplansa müdahale eden devletlere benziyor.
One Piece bulmaya muktedir dediğin yonkolar önce birbirlerini geçip ellerindeki kitabeleri alacak, sonra kayıp parçayı bulacak ve en sonunda bunları tercüme ettirip son adaya varacak. Roger bu seviyeler arasında olanlar içinde bir istisnaydı. O istisnanın da vakti azdı ve poseidon ile aynı zamana denk gelemedi. Gezegenlerin hizalanması gibi birden fazla önemli kişinin aynı zamana denk gelmesi lazımdı. One Piece bulmak değil onun hakkını vermek önemli olan.Ben farklı düşünüyorum.
Yonkolar OPa en yakın kişilerdir ve OPu bulmaya muktedirler ancak Yonkoların IMle bir işleri yok, IM o yüzden Yonkolara bulaşmıyor.
IMin elinde kimin posteri vardi ;
1- Luffy - NIKA Avatarı - JB bağlantısı
2-Teach- 2 meyveli - Xebecin oğlu - Davy D Jones bağlantisi
3- Şirahoşi - Poseidon Antik Sliah
4- Vivi - Lily bağlantısı
IMin potansiyel tehlike gördükleri doğrudan 800 yıl öncesiyle baglantili kişiler.
Xebec ise hem bağlantılı hem de doğrudan tehditti, IM bizzat ciddiye alip işini bitirdi.
Bak Roger OPu buldu, tüm tarihi öğrendi ancak IM onu bizzat ciddiye alip işini bitirmeye calismadi. Çünkü hem 800 yil önceyle baglantisi yok hem de IMi doğrudan tehdit etmiyordu.
BM ve Kaido ittifak yapınca Nusjuro temizlik zamanı geldi dedi. Bu BM Kaido ittifakinin IMe dogrudan tehdit olusturdugunu gösterir.
Daha öncesinde Shanks WByle bulustugunda Satürn, Shanksın Dünyanın Krali olma istegi yok, böyle bir şey istese bize büyük.sikinti cikartirdi dedi.
Özetle IMin radarına girmek için, ya IMi bizzat tehdit edeceksin ya 800 yil önceyle baglantin olacak ya da her ikisine de sahip olacaksin. Yoksa IM seni görmezden gelir.
Misal Yonkolarda her ikisi de yoktu, o yüzden görmezden gelindiler. Ne zaman BM Kaido ittifak yapti, tehdit algilandilar. Shanks Wbyle buluştu tehdit mi diye degerlendirme yaptilar.
Bu olay da Xebecin WGde yarattigi travmayla ilintili. Artik hangi guçler birlesse akillarina Xebecin güç toplama arayisi geliyor. WG de artik bize tehdit mi olacaklar diye degerlendirme yapiyor. Bu biraz bizim dünyada sokakta 3 kişi toplansa müdahale eden devletlere benziyor.
Tam bir gerizekalı One Piece halkı ve dünya hükümeti.Roger Op bulduktan sonra tayfasını dağılttı ve1 yıl sonra yakalandı zaten o yüzden sorun etmedi.Hem Roger'ın D. ismi silinmişti.Herkes Gold Roger biriniyordu.Bu da İmu Roger'ı tehdit olarak gördüğünü gösterir.Soyunu bile kurutmaya çalıştılar nasıl tehdit olmasın.
Roger’da poseidon olsada birşey yapamayabilirdi. 3 şey eksikti Roger’da 2’sinden bahsetmişsin.One Piece bulmaya muktedir dediğin yonkolar önce birbirlerini geçip ellerindeki kitabeleri alacak, sonra kayıp parçayı bulacak ve en sonunda bunları tercüme ettirip son adaya varacak. Roger bu seviyeler arasında olanlar içinde bir istisnaydı. O istisnanın da vakti azdı ve poseidon ile aynı zamana denk gelemedi. Gezegenlerin hizalanması gibi birden fazla önemli kişinin aynı zamana denk gelmesi lazımdı. One Piece bulmak değil onun hakkını vermek önemli olan.
İmu'yu gördüğümüz kadarıyla yonko yıkamıyor. Harley kitabelerine göre voltran oluşmadan inecek gibi de değil. İmu bildiğin yonkoların varlığından faydalandı. Onları yönetti demiyorum, onların varlığından faydalandı.
Evet. Yalnız hükumete fena posta koydu. "Dragon", feyz al biraz.Jarul için 300 yıl öncesinin en güçlüsü gibi bir şey mi deniliyor ?