Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1171: Ragnir

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 60 80.0%
  • Orta

Kullanılan: 12 16.0%
  • Kötü

Kullanılan: 3 4.0%

• Kullanılan toplam oy
    75
Acaba şeytan meyveleri kişinin iç enerji ve haki akışını değiştirdiği/bozduğu için bu kişilerde Domi Reversi çalışmayacak mı merak konusu.

şu Haralda çok üzüldüm yav , cidden harcanmasına ve Lokinin içinde bulunduğu duruma üzülüyorum. Haraldın intikamı alınmalı .

Mu’nun bu yaptıklarına bakınca insan zorla Luffy fanı oluyor . Luffynin bunu top gibi sektirmesini görmek için okuyorum o derece .

Bu arada Mu’nun yetişkin biri olmadığını , toon forceye sahip olduğunu da düşünüyorum.

Hımm şu son bir kaç bölüm yıllardır kafamızda olan soru işaretlerinden birini cevaplamış oldu. Hep merak ederdim ; Koskoca Shanks gençlik zamanında bile çok güçlüyken, kendi tayfasını topladığı ve olgunluk haline eriştiği bir dönemde nasıl olur da dandik bir deniz canavarına kolunu kaptırabilir ?
Cevap muhtemelen belli oldu... Shanks kolundaki o dövmeden kurtulmak için bilerek deniz canavarına yedirdi.

Yazarın bunu taaaaa önceden yani o ilk bölümlerde (Shanks'ın kolunu kaybettiği bölümü kastediyorum) tasarladığını hiç zannetmiyorum. O kadar ilerisini düşünmedi bence. Shanks'a Luffy ile aralarında bir bağ oluşturmak için kolunu feda ettirdi fakat böyle bir güç sorunu meydana çıkmış oldu. Shanks gibi bir adam nasıl olurdu da kolunu dandik bir canavara kaybedebilirdi ? İşte bu soruyu cevaplamak için baya baya düşünmüştür sonradan ve sonunda böyle bir yol aklına gelmiştir bence =) Yani bu soru aslında yazarı da çok rahatsız ediyordu. Hatta bir ara Beyaz Sakal'ın dilinden bu soruyu sordurmuştu. Kelime kelime aklımda değil ama
Beyaz Sakal : ''Senin gibi bir adamın doğu maviden kolunu kaybetmiş olarak döndüğünü gördüğünde kim olsa şaşırırdı. Şu sol kolunu ne tür bir düşmana verdin ?'' tarzında bir kaç cümle söylemişti Shanks'a...
Tabi bu soruya cevabı ne zaman uydurdu bilemiyorum ama ilk bölümlerden beri tasarlanmış bir şey olduğunu hiç sanmıyorum açıkçası. Muhtemelen çok çok sonradan böyle bir cevap tasarladı ve bu bölümlerde de bize sunmuş oldu.

Fakat bu cevapla beraber akıllarda yeni sorular oluşuyor. Mesela neden kolunu kendisi kesmedi de o canavara yedirdi ? Ya da mesela neden o kadar bekledi ? Belki de kaza süsü vermek istedi. Yani Dünya hükümeti ile arasının bozulmasını istemedi. İmu'nun bu bölümde söylediklerinden sürekli dövme yapmasının onu zorladığı gibi bir sonuç çıkıyor. Yani Shanks kolunu kazara kaybettiği için ona yenisini yapmak zor olacak muhtemelen. Ya da bir insana sadece bir kez yapılabiliyor.

Neyse işte bir sürü soru sorulabilir ve cevap bulunabilir. Şu Luffy'nin meyvesinin saçma derecede güçlü olması özelliğine rağmen Dünya hükümetinin bu meyveyi neden daha önce ele geçirmeye çalışmadığı sorusuna da bir cevap bekliyoruz Oda hazretlerinden. Luffy'nin ödülü daha 30 milyon iken neden bir Amiral gidip de Luffy'i almadı acaba ? En azından gözetim altında tutarlardı. Bu kadar önemli bir meyvenin kullanıcısını nasıl boş bıraktılar ?

D. olayı, bigmom’ın tottoland’ı gibi birşey heralde. Farklı ırkların oluşturduğu ülke. O ülkede yaşamış olanlar ülke adı ile bağlantılı olarak isimlerine D. almışlar muhtemelen. Ülkenin adı “D” harfi ile başlıyordur o zaman. Burada tahmin imkansız sadece clover, ohara’da bahsedecekken vurulduğunu biliyoruz. Savaş bittiğinde elbaf tarihiyle ilgili birşeyler öğrenirkende öğrenme durumu zor. Oda raftel’e saklayacaktır.

Imu, Elbaf D. derken elbaf’ın ya da antik devlerin kökeni D.’lerin ülkesine dayanıyoru kastetti gibi.

D. olayı, bigmom’ın tottoland’ı gibi birşey heralde. Farklı ırkların oluşturduğu ülke. O ülkede yaşamış olanlar ülke adı ile bağlantılı olarak isimlerine D. almışlar muhtemelen. Ülkenin adı “D” harfi ile başlıyordur o zaman. Burada tahmin imkansız sadece clover, ohara’da bahsedecekken vurulduğunu biliyoruz. Savaş bittiğinde elbaf tarihiyle ilgili birşeyler öğrenirkende öğrenme durumu zor. Oda raftel’e saklayacaktır.

Imu, Elbaf D. derken elbaf’ın ya da antik devlerin kökeni D.’lerin ülkesine dayanıyoru kastetti gibi.
Harley yazitlarinda Gunes Tanrisi’nin ucan gemi Maxim ile geldigini resmediyor sonraki dunyada da yarim ay halki yani bildigimiz D.’ler dua etti vesaire diyor. Gunes Tanrisi ile Orman Tanrisi savasti diyor muhtemelen bir onceki Nika ya da Joyboy ile Im’in dovusu anlatiliyor. Yarim ay halki ya da D’ler bildigimiz Enel’in gittigi yerden yani dunya disindan, aydan geliyorlar. Skypeia bolumune bakinca Gokyuzu adasinin ileri teknolojisini goruruz, bu bolumde Elbaf’daki asiri gelismis robotunu goruruz, Joyboy’un yoldasi robot Emeth’i goruruz. Bence Im’in Elbaf D’dir dedigi cumlede D halki aydan gelenler olarak ileri teknolojiye ve asiri gelismis bir insanliga sahipti ve bugunki 20 kralligin birlesmeden onceki topraklarinin butunlugunu rahatsiz edecek seviyedelerdi. Savasin cikma sekli de Oda’yi az cok taniyorsam basit bir ask hikayesi cikacaktir :)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık