Harald'ın ölmesinin arkasındaki keramet Loki'nin yediği meyvede mi, yoksa Fatihin Hakisi kaplı saldırıda mı, halen belli değil.
Harald, Loki'den meyveyi yemesini kendisiyle kapışacak güce ulaşması için istemiş olmalı, meyvenin daha ne olduğu bile belli değilken gücüyle kendisini öldüreceğini bilemezdi. Ayrıca kendisini öldüren şey Ragnir'in gücü de olabilir.
Bunlar bir yana, asıl ilginç olan Imu'nun bu olaya şaşırmış olması. Ölümsüzler Fatihin Hakisi ile öldürülebiliyorsa, buna bu kadar şaşırmaması gerekirdi. Zira Elbaph'ta böyle bir güce sahip olan birisi pekala olabilir. Harald'ın aşırı güçlendiğini düşündüğünden buna şaşırmış olabilir, başka bir ihtimal aklıma gelmiyor. Ama yine de soruyu tam cevaplamıyor.
Isin guzel yani Luffy’i en son ne zaman boyle ciddi bir sekilde saldiridan etkilendigini gorduk? Ragnir’in gucu absurd bir sey cikacak, Usopp’un buff’u olmaya aday gibi
Bölümde en dikkat çeken yer Shanks'ın kandırıldığının vurgulanması olmuş.
Shanks'tan bir Aizen çıkar mı diye bekliyordum ama çıkmadı. Yeterince zeki değil, gereksiz derecede duygusal ve saf. Yasopp bile buna işini öğretiyordu. Roger'ın basit bir proxysi çıktı. Bin dersem bin Ali, in dersem in Ali, Roger yazıya dökmüştür şurda şunu yapacaksın, burda bunu yapacaksın diye, yoksa yolunu bile bulamayacak.
Isin guzel yani Luffy’i en son ne zaman boyle ciddi bir sekilde saldiridan etkilendigini gorduk? Ragnir’in gucu absurd bir sey cikacak, Usopp’un buff’u olmaya aday gibi
Ragnir'i Birka Halkı yapmış diyebilirim artık rahatlıkla. Nami'nin kullandığı teknikler gibi bu da havasal faaliyetleri kontrol edebiliyor.
Birkalılar'ın fabrikalar, robot orduları, elektrik kullanan sistemler, aşırı gelişmiş şehirler yapabilecek teknolojileri olduğunu biliyorduk ama hiç yaptıkları bir silahı görmemiştik. Elbaf devlerinde böyle bir silah yapacak beyin yok. One Piece evreninde bu boyutta teknoloji üreten başka bir halk da yok zaten. Vegapunk bile bunların teknolojilerini çözmeye çalışırken geliştirdi birçok şeyi.
Usopp böyle teknoloji görüp, anlayıp kendi silahlarına uyarlamayı sever. Ragnir'in içindeki yıldırım kadranını bir şekilde taklit edebilirse yıldırım hızında mermiler güzel gider nişancımıza. Evet, Ragnir'in ucunda yıldırım kadranı var arkadaşlar. Birkaç bölüm önce Loki ağaca vururken gökten ağaca bir yıldırım düşmüştü. Muhtemelen bu kadran paratoner gibi yıldırımı çekip depoluyor. Bu bölümde de Draugr'a buz saldırısı yaptı. Bu da soğuk kadranı ile açıklanır. Zaten bulundukları yerde depolayabileceği yeterince soğuk hava vardı. Muhtemelen ısı kadranı da vardır bu silahın.
Ha bu arada geçenlerde bir teori yazıyordum, sonra sıkılım sildim, 4 sayfa gereksiz yere yazmış oldum. Bu ay halkının yaptığı silahlardan gördük daha önce. Enel'in kumandanlarını saymıyorum, ateş kadranlı mızrak falan hoştu ama;
Gayet Ragnir gibi yıldırım üretiyor, kapsamı düşük tabii
Ayrıca teorimde Fire Fist vs. Blackbeard isimli bölümde Akainu'nun Ace'i donut yapması referansının Enel kapak hikayesinde verilmesini de anlatıyordum. Daha niceleri var
Şimdi bu Loki; ışığı, buzu, yıldırımı, kral hakisi, efsanevi bir silahı ve efsanevi bir kral hakisine sahip. Doğuştan böyle bir vücut dayanıklılığı var. Göz önünde bulundurunca bir olayı çıkacak büyük ihtimal. Bu karakter nasıl bir nerf yiyecek?
Harald'ın ölmesinin arkasındaki keramet Loki'nin yediği meyvede mi, yoksa Fatihin Hakisi kaplı saldırıda mı, halen belli değil.
Harald, Loki'den meyveyi yemesini kendisiyle kapışacak güce ulaşması için istemiş olmalı, meyvenin daha ne olduğu bile belli değilken gücüyle kendisini öldüreceğini bilemezdi. Ayrıca kendisini öldüren şey Ragnir'in gücü de olabilir.
Bunlar bir yana, asıl ilginç olan Imu'nun bu olaya şaşırmış olması. Ölümsüzler Fatihin Hakisi ile öldürülebiliyorsa, buna bu kadar şaşırmaması gerekirdi. Zira Elbaph'ta böyle bir güce sahip olan birisi pekala olabilir. Harald'ın aşırı güçlendiğini düşündüğünden buna şaşırmış olabilir, başka bir ihtimal aklıma gelmiyor. Ama yine de soruyu tam cevaplamıyor.
Bana kalırsa önemli bir ipucu veriyor bu durum. Imu ve mühürlü şövalye arasında doğrudan bir bağlantıdan daha farklı bir durum var gibi görünüyor. Çünkü elbafta olan şeyleri doğrudan onun gözünden görmüş gibi durmuyor. İkinci elden elde edilmiş bilgilere sahip. Mesela Harald'ın öldürülmüş olması, bunu yapanın onun hesap etmediği ölçüde güçlü birinin varlığını göstermesi vb. Yani görünüşe bakılırsa buradan çıkan anlam Imu'nun Loki'den haberi bile yok bu olay yaşandığında. Ben mi yanlış yorumladım emin değilim. Bence Imu'nun meyvesi kurbanın aklını karıştırıyor ve ona itaat etmesini sağlıyor ama Imu onu doğrudan kontrol etmiyor.