Beyler Çekiçte Sincup meyvesi varmış Loki Nidhogg kanatlı ejdermiş, hem ejder zırhı hemde kanadı varmış. 
Kaido, Orochi'nin kafasını koparmadan önce Savaş Lordu sistemi kaldırıldı artık denge bozuldu, dünya yeni bir değişimde falan diyordu ya onu söyledim ben.Unutmuşsun bazı yerleri sanırım, hikayede geçenler tam aksi çünkü.
Kaido Lordları zayıf görür, Lord yenmeyi korsancılık oynamaya benzetir ve matah bir şey olmadığını söyler.
![]()
![]()
![]()
Roger için söyledikleri de Haki > Meyve anlamında değil. Sadece meyveyle zirveye çıkamazsın, haki de lazım diyor, hakinin önemini vurgularken Roger sadece haki kullanıyordu diyor. Neticede Kaido'nun yenilgisi Tanrı Meyvesi + Ada Kadar Yumruk + Ada Kadar Kral Haki + Ada Kadar Temassız Haki ile mümkün oluyor.
Dikkatle bakarsanız OP hikayesinde meyve - haki yarışı/rekabetinin olduğu görülür.
-İlk başta özellikle Logialar çıkınca meyve yenilmez görülür, sonra b. haki ile durum dengelenir.
-Meyveye Uyanış getirilir, hakiye de uyanışı bozacak kral haki ekleme getirilir.
-Şuan 3. dalgadayız. Kral Hakiden bile etkilenmeyen mutlak denebilecek meyveler çıkıyor. IM'in yeteneği meyveyse buraya girer, NİKA girer, mutlak görülebilecek başka yetenekler de var, Sugarın oyuncak yeteneği ve Dofun kuş kafesi gibi. Ama özellikle IM ve NİKA meyve lehine meyve-haki dengesini bozdu. Yazarın şuan hakiye ekleme/yükseltme yapması şart.
Gaban Luffy'ye kutsal şovalyelerle savaşına gitmeden önce şunları söylüyor:Kaido, Orochi'nin kafasını koparmadan önce Savaş Lordu sistemi kaldırıldı artık denge bozuldu, dünya yeni bir değişimde falan diyordu ya onu söyledim ben.![]()
Bunlar Kaido'ya kadar geçerliydi. Kaido'dan sonra Satürn'ün pasta hamuru yapıldığını gördük ki bu da meyve gücü sayesinde. Gerçi hakisi de güçlü Luffy'in ama yine de terazide meyve tarafı ağır basıyor artık.
Şimdi de hakiyle zarar bile veremedikleri bir kutsal şövalyeyi meyveyle öldürecekler.
Zoro bunu çabuk yapar çünki aynısını Kar kızına yapmıştı ve oda kesilen bedenini birleştirememişti demmekki aynı şeyi kral hakisiyle yapması gerekiyor.Gaban Luffy'ye kutsal şovalyelerle savaşına gitmeden önce şunları söylüyor:
Kral haki kullanıma dikkat et onlar ölümsüz değil, Meyveden falan sözetmiyor.Oğlunu rehin almasalar kendisi hepsini yenerdi zaten..Joyboy'un hakisini görünce bunları hakiyle de zarar verileceği kesin oluyor.Tekniğini bilmek lazım sadece.
O farklı, korkudan birleştiremedi ve haki kullanmadı zoro. Bu ise h.hakinin farklı kullanımı. Zoro için biraz uzun sürebilir, yeni uyandırdı sayılır. Aynısı sanji içinde geçerli ama o ise hem uyandırıp hem kullanıcak o yüzden bir tık daha uzun sürebilir gerçi zeki karakter, çabuk kavrarsa aynı ana denk getirebilir.Zoro bunu çabuk yapar çünki aynısını Kar kızına yapmıştı ve oda kesilen bedenini birleştirememişti demmekki aynı şeyi kral hakisiyle yapması gerekiyor.
Shanks loki ile anlamıştırShanks'in Loki'yi yendiği bile muamma şu an.