Az önce bir şey fark ettim. Hep Harald, Rocks'a yardım etmedi diyorsunuz ya... Rocks, Harald'a yardım etseydi o zaman ne olurdu ?
Elbaf'ın WG yaklaşmasında yardımcı olsaydı, Dünya hükümetine böyle apaçık düşmanlık etmeseydi şimdi Harald da Rocks da hayattaydı. Nika da çıktı ortaya ona destek olurlar ve Mu'yu yıkabilirlerdi ama Rocks enayilik etti gitti zorla kendini öldürttü. Harald'ı da zor durumda bıraktı. Adam onun ölümü yüzünden duygusal kararlar aldı gitti köle olmayı falan teklif etti.
Teach babasının hatalarından ders çıkarmış. Planlarını uygulayabileceği zaman gelmeden önce harekete geçmedi. Hatta Shici olarak hükümeti bile kullandı.
Rocks'un akıllı hali gibi görünüyor.
Xebec'in hatası, ilk günden kelleyi hedeflediğini ilan etmesi oldu.
İlk gün IM'le yüzleşti, sonra fırsatları değerlendirip vergi gemisi kaçırdı, ekibini kurdu, hükümetin altınlarını dolandırıp Arıkovanına çöktü.
Ancak kendini ve ne istediğini belli ettiği için IM'in radarına girdi, sürekli Xebec'i takip ettiler, Harald'la ilişkisini öğrendiler, Harald'ı kafalayıp Xebec'i öldürtmeye kalktılar, Harald yapmayınca da IM Xebec'i indirdi.
Şimdi bir de Teach'e bak, hiç kimse Teach'in nihai hedefini bilmiyor.
Satürn siz ne ayaksınız, her tarafa saldırıyorsunuz, neyi hedefliyorsunuz diye sordu, Augur, Dünya dedi ancak Satürn bu bilgiyi IM'e iletemeden öldürüldü.
Yetimlik >> WBnin gemisinde 0 ödül >> Ödülsüz Korsan Tayfası >> Damdan düşer gibi Lordluk >> ID baskını >> MF >> Gorusei daha burada yeni uyanıyor ama WBnin adaları için endişeleniyor Marco veya Yonkolar durdurabilirler diyor >> Marco'yu yeniyor >> Arıkovanını ele geçiriyor >> Meyve Avcılığı >> Baltigo Baskını >> WCI baskını >> Amazon Lily Baskını >> IM'in elinde poster var ama IM hala Teach'in neyi planladığını bilmiyor.
Bir benzer hikaye de Shanks'ta.
Shanks WByle buluştuğu anda Gorusei, inşallah Dünyanın Kralı olmaya çalışmaz, yoksa sıkıntı diyor. Shanks'ın böyle bir amacı olmadığını düşündükleri için de harekete geçmiyorlar.
Özetle elini açık ettin mi bitirirler adamı, Xebec'in sonunu getiren ve Teach-Shanks'tan ayıran bu oldu.