Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1167 Spoiler Yorumları

Asıl ben senin two piece okuduğunu düşünmeye başladım artık. Bb daha merhamet et derken wb depremi yapıştırıyor kafaya. Deprem bittikten sonra tayfayla ateş etmeye başlıyorlar artık. (Bknz. Manga bölüm 576)
Wb silahıyla bölmek yerine öldürmeyen deprem vurmuş işte.Ortasından sok böl parçala elinde kocaman silah varken depremle iş yapıyor.Merhamet et dedikten sonra deprem vurmuş.Bunca zaman geçmiş her detayını insan hatırlayamaz.Olamaz mı yani? :artiz:

Hamile kadınların öldüğü bir panel atar mısın?Sözde öldürün cümlesi var ama öldürülen bir kadın yok.Öldürilen bir kadın olsa dahi eğer korumaya çalışsaydı,ifşa olurdu ve köydeki herkes öldürüldü.
Şu kısım çok tehlikeli. Biri sana sırf hamile olduğu ve Roger ile bağlantısı olduğu için "öldürmek serbest" emri veriyorsa burada iyi niyetten bahsedilemez.
Şey gibi düşün, senin baban mesela geçmişte mafyalık yapmış. Sonra gidip teslim olmuş, nitekim öldürülmeyi kabul etmiş.
Ama içinde bulunduğun hükümet soyundan hiç kimse kalmayacak diye "soykırım" yapma izni veriyor.

Kutsal kitaplarda bile bunun firavunluktur. Firavun da Musa resülden dolayı kehanet korkusuyla o dönemde doğan tüm çocukları öldürme emri vermişti.
Firavun o dönemde tanrı gibi gözüktüğü için askerler emre uymuş ve çocukları/bebekleri katletmişti. Aralarında emre uymayan asker var mıydı bilemeyiz.
Sonuç olarak bu emirin verilmesi bile başlı başına üst düzey kötülük. Çünkü ucunda bir soykırım var. Rouge eğer 20 ay içinde tutmasaydı Ace'i, bu emir gerçekleşecek ve muhtemelen Rouge+Ace ölecekti.

Kendisi kırmadı ki Law ve Coby ile birlikte kırdı.
Law orada korsan kalbi çalıp hükümete göndererek shichi oluyor, Ochoku'yla alakalı bir hareketi yok. Coby de sivilleri koruyarak kahraman oluyor, Teach de bana iyiliğin oldu diyor ama orada ne kastettiği belirsiz. Gözlem hakisini yeni açmış Coby de 2 meyveli Teach'e baya bir yardımcı olmuştur zaten, bizim çapsız yazardan bu beklenebilir.

Shanks faresi hükümet adına büyük işler başarmış, Kaidoyu durdurup WBnin ölümüne neden olmak Sengokudan Amirallerden büyük hizmet nerden baksan.

Onca zamandir satranç oynarim, Garp gibi piyon görmedim :)

Garp : Torunum olduğun için korsan olsan bile seni yakalamayacam

...

Garp : Luffy seni yakalamayacaktim ama Sengoku çok kizdi o yüzden kendini kolla

Sorsan emir dinlemez :)
Garp : Ulan hayal mi görüyorum, niye kutsallar sivilleri katlediyor ve denizciler buna destek çıkıyor!?

Sengoku : Sus ve emirlere itaat etmeye devam et

Garp : Haklısın, denizcileri korumaya devamke o zaman
Tam kaşarlanmış bir insanın davranışları bizim memlekette sağlam bürokrat olur bundan.

Şu kısım çok tehlikeli. Biri sana sırf hamile olduğu ve Roger ile bağlantısı olduğu için "öldürmek serbest" emri veriyorsa burada iyi niyetten bahsedilemez.
Şey gibi düşün, senin baban mesela geçmişte mafyalık yapmış. Sonra gidip teslim olmuş, nitekim öldürülmeyi kabul etmiş.
Ama içinde bulunduğun hükümet soyundan hiç kimse kalmayacak diye "soykırım" yapma izni veriyor.

Kutsal kitaplarda bile bunun firavunluktur. Firavun da Musa resülden dolayı kehanet korkusuyla o dönemde doğan tüm çocukları öldürme emri vermişti.
Firavun o dönemde tanrı gibi gözüktüğü için askerler emre uymuş ve çocukları/bebekleri katletmişti. Aralarında emre uymayan asker var mıydı bilemeyiz.
Sonuç olarak bu emirin verilmesi bile başlı başına üst düzey kötülük. Çünkü ucunda bir soykırım var. Rouge eğer 20 ay içinde tutmasaydı Ace'i, bu emir gerçekleşecek ve muhtemelen Rouge+Ace ölecekti.
Ben burada iyi bişe demiyorum ki Garp'ın yapacağı bişey yok diyorum.Yaparsa ifşa olur ve köydeki herkes öldürülerek Ace'in doğumu engellenir.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık