@Alpamis
Coby hakkında verdiğin örnek o kadar komik ki, adam savaştan sonra zaten bunalıma giriyor, bu adalet olamaz deyip Swords'a katılıyor. Garp gibi 60 sene takılmıyor denizcilerde.
Garp'ın Denizcilerin Geleceği etiketiyle parlattığı karakterler Denizcilikten resmen istifa etmiş Sword mensupları. İroniye bak.

Garp bu kadar süzme bir karakter işte.
Hiçbir şeyden haberi olmamak dediğin üstü örtülerek yapılan katliam olayları mı? Bu işi araştıranların bile sesi kesiliyor. Garp'ın bunları Tanrı Vadisinde öğrendiği açıkca çizildi. Organizasyonun 10 milyonlarca personelden oluştuğu söyleniyor. Sengoku Garp'a biz uçurumun dibindeki kişileriz hiçbir şeyi değiştiremeyiz diyor. Adamların politik siyasi bir güçleri de yok.
Garp ile WB'nin durumu benzer bile değil. WB'nin gözü önünde oldu her şey ve malak gibi gitti. Kaptanını 3 tane sırtlanın önüne attı. Kelime israfıdır şu an WB.
@RedTeroR Ne diyorsun usta, basit bir korsan olan WB'nin her zaman duyduklarını, kendine ait istihbarat ağı olan ve Kong demeden devlet sırrı Shakkynin kaçırıldığını bilen Garp 18 yılda (6 av partisi eder) hiç duymamış
--Av Partisinde görev alan denizciler öldürülüyor dediler, kimse öldürülmüyormuş,
--Korsanlar her zaman duyuyorsa demek ki devlet sırrı değil, öyle anlatıldığı gibi araştıranı öldürmemişler, gayet sızdırılıyor bilgiler
Patlamaya doyamadı bu Monkeyfanlar, bir de Garp övüp WB kötülüyorlar
Katılıyorum. Garp ne Smokere ne de Fujitora ve Cobye benziyor. Hatta rütbesi Garptan daha yüksek olan Fujitora bile kaç kez baş kaldırıyor ve gerçekten adalet için uğraşıyor. Bu üçü gerçek denizcidir.
Koby ile kıyas edilecek bir denizci yok.
Geçen gün de yazmıştım, Smoker- Fuji - Garp - Kuzan bunlar aynı tornadan çıkmış adamlar, hepsi aynı haltın farklı tonları sadece.
Garp ; eksileri kibirli, bencil, kuralsız, anlamsız şekilde Roger takıntılı, şöhret düşkünü olması, sivil kurtarmak yerine görev tanımının korsan dövmek olduğunu düşünmesi, korsan olduğu halde Luffye yol vererek ve hapse atıldığı halde Dragonu çıkararak hısımcılığı, kayırmacılığı, torpili teşvik ederek denizciliğin temeline dinamit döşemesi; artısı korsanlarla mücadele etmeye çalışması
Smoker ; eksileri kibirli, bencil, kuralsız, anlamsız şekilde Luffy takıntılı, yanlış hatırlamıyorsam sivil kurtardığı da gösterilmedi; artıları Alabasta'da rütbeyi geri çevirmesi, başka bir denizci olan Vergo'ya karşı koyması, elinden geldiğinde korsanlarla mücadele etmesi.
Fujitora ; eksileri bencil, kuralsız, düşüncesiz olması, Dressrosada masumların üstüne meteor indirmesi; artıları Lordluğu kaldırma gayreti ve başarısı ile MJde kölelerin kaçmasına yardım etmesi
Kuzan ; eksileri bencil ve kuralsız olması; artıları Saulü ve Robini ölümden kurtarması,
Görüleceği gibi diğer 4'ünün Koby ile mukayese edilecek bir tarafları yok, daha farklı eksi ve artı nedenleri de yazılabilir, ilk aklıma gelenleri yazdım, hepsi az çok birbirine benziyor. Bir ayrılan Fuji olur ki o da sivilden geldiği ve vahşeti gördüğü için farklı zaten. Adamın denizci olma motivasyonu düzeni değiştirmek, Garp gibi soytarılık yapmıyor, sistemi içerden değiştirmeye çalışıyor.