Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1165: Yankı

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• Mükemmel

Kullanılan: 124 66.7%
  • İyi

Kullanılan: 37 19.9%
  • Orta

Kullanılan: 9 4.8%
  • Kötü

Kullanılan: 5 2.7%
  • Leş

Kullanılan: 11 5.9%

• Kullanılan toplam oy
    186
Merak ettiğim, Oda Buggy'yi nereye konumlandıracak, Lilly ile kan bağı çıkmasın böyle bir teori var. Teori de Amazon Lilly'i kuran da Lily, meyvesi Buggy'nin meyvesi bu sayede Ponegylph leri bölerek dünyaya dağıttı. Mavi saçlı olması tesadüf değil. Ayrıca muhtemeldir ki Korsanlar Kralı Buggy olacak.
Bkz: Zonge-sama Toriko. @Reiper

Buggy hep tahminlerin ötesinde bir konum elde etti. Finalde de farklı olacağını düşünmüyorum, çok kilit bir rolü olacak ama Oda; Korsan Krallığı ona verirse ağır troller.

Ace'in nereye bırakıldığının bir önemi yok, mesele Garp'a yüklenen misyon; Coby ve Luffy, Garp'ın elinden çıkan 2 kişi. Roger bir sebepten ötürü Ace'i ona bıraktı; seçilmiş kişi olsun veya seçilmiş kişiye yoldaşlık yapsın diye. JoyBoy-Jones, Xebec-Harald, Garp-Roger, Luffy-Coby kaderleri beraber yazılan kişiler muhtemelen. Nika olan JoyBoy yenilmiş zaten; ya Luffy ya da Coby bu sefer ortaya bir fark koyacakki Imu'ya karşı galip gelinebilsin.

Ayrıca Garp; Ace ve Luffy'nin korsan olmasını istemese onları zorla kontrol altında tutabilirdi, adam kendi maceralarını yaşasın diye serbest bırakmış çocukları. Garp bizzat kendisi W7'da Luffy'i alıp götürebilirdi ama yapmadı. Savaşta tutup torununu bir köşeye çekip deniz taşına vurabilirdi ama yapmadı. Beyaz Sakal'a gidip Ace'i alıp kurtarabilirdi ama yapmadı. Garp'ın kudretini gördük artık, Luffy, Ace ve Dragon istedikleri hayatı yaşıyorsa/yaşamışsa bu tamamen Garp'ın onlara müsade etmesinden dolayı. Sadece Garp değil; Aokiji W7 öncesi, Enies Lobby sonrası, W7 Robin görüşmesi falan filan işte bir çok defa bizimkileri yakalama şansı varken bunu yapmadı.

One Piece aleminde Garp, Shanks ve Imu bir şeylere göz yumduğu için korsanlar bugünkü hayatlarını yaşayabiliyorlar; Garp, Imu ve Shanks isteseler One Piece evreninde top koşturacabilecek kalibrede adamlar; bu demek değilki kişisel güçleriyle bir şey yapacaklar, kitlesel güçleri korsanları misliyle aşıyor bu karakterlerin. Vaat edilen güne kadar bırakmışlar korsanları korsancılık oynuyorlar denizlerde.
--Garp'a sen fazla misyon yüklemişsin bence :)

Roger göremeyeceği geleceği tasarlamaya çalıştı, buna eyvallah diyebiliriz ama Ace'in Garp'a bırakılması basit bir güvenlik hamlesi, kendi ağzıyla diyorlar, Garp karını öldürecekler diyor, Roger da o zaman çocuk masum sen onu koru diyor. Ace'in JoyBoy olarak planlandığını Roger söylüyor zaten çocuk yapmam lazım diyerek ancak burada Garp'lık bir olay yok. Belki de Roger Ace'i 20 yıl korsanlardan bile izole ederek güvende tutmak istedi ancak Garp'ın ne kadar vasıfsız olduğunu, kötü bir ebeveyn olduğunu kestiremediği için Ace öldü gitti.

--Kimse kimseye bir şey yaptıramaz, OP bunun için sayısız örneğe sahip, o yüzden, Garp'ın Acei ve Luffyi baskılayacağı hiçbir senaryo mantıklı değil. Kendi macerası için salan adam korsan olduklarında patırdamaz. Anlattığın olay Garpı değil, Dragonu tarif ediyor. Dragonun lafını Garp'a yamamaya çalışmışsın tutmamış, tutmaz da. :)

Luffy'nin OP evreninde aldığı yardımları sayacaksak burdan köye yol olur, Garp niye yakalamadı, torunu olduğu için, Kuzan niye ellemedi, Garp'ın hatırı var diye, Mesih hikayesi okuyoruz. Herkes bir nedenden Luffye yardım ediyor, örümcek niye peygambere yardım ediyor, senin sorun bu kadar saçma işte :)

--O saydığın Garp'ın Shanks'ın IM'in tek başlarına hiçbir güçleri yok, IM'in hadi neyse hükümeti var da Garp'ın Shanks'ın ne kitlesel gücü olacak yav, Morgans mı bunlar, kimi neyi harekete geçirecekler, özellikle Garp özelinde bomboş uçuk iddialar bunlar, Garp'ın kendine hayrı yok bir de geleceği şekillendirecek, kehanete yön verecek bak hele :)

--Garp'a sen fazla misyon yüklemişsin bence :)

Roger göremeyeceği geleceği tasarlamaya çalıştı, buna eyvallah diyebiliriz ama Ace'in Garp'a bırakılması basit bir güvenlik hamlesi, kendi ağzıyla diyorlar, Garp karını öldürecekler diyor, Roger da o zaman çocuk masum sen onu koru diyor. Ace'in JoyBoy olarak planlandığını Roger söylüyor zaten çocuk yapmam lazım diyerek ancak burada Garp'lık bir olay yok. Belki de Roger Ace'i 20 yıl korsanlardan bile izole ederek güvende tutmak istedi ancak Garp'ın ne kadar vasıfsız olduğunu, kötü bir ebeveyn olduğunu kestiremediği için Ace öldü gitti.

--Kimse kimseye bir şey yaptıramaz, OP bunun için sayısız örneğe sahip, o yüzden, Garp'ın Acei ve Luffyi baskılayacağı hiçbir senaryo mantıklı değil. Kendi macerası için salan adam korsan olduklarında patırdamaz. Anlattığın olay Garpı değil, Dragonu tarif ediyor. Dragonun lafını Garp'a yamamaya çalışmışsın tutmamış, tutmaz da. :)

Luffy'nin OP evreninde aldığı yardımları sayacaksak burdan köye yol olur, Garp niye yakalamadı, torunu olduğu için, Kuzan niye ellemedi, Garp'ın hatırı var diye, Mesih hikayesi okuyoruz. Herkes bir nedenden Luffye yardım ediyor, örümcek niye peygambere yardım ediyor, senin sorun bu kadar saçma işte :)

--O saydığın Garp'ın Shanks'ın IM'in tek başlarına hiçbir güçleri yok, IM'in hadi neyse hükümeti var da Garp'ın Shanks'ın ne kitlesel gücü olacak yav, Morgans mı bunlar, kimi neyi harekete geçirecekler, özellikle Garp özelinde bomboş uçuk iddialar bunlar, Garp'ın kendine hayrı yok bir de geleceği şekillendirecek, kehanete yön verecek bak hele :)
Lafı dolandırman seni haklı yapmıyor. "Roger, Ace'i Garp'a teslim etmek yerine, çok daha güvenli bir şekilde saklayabilirdi onu One Piece evreninde" ana fikir bu. Garp'a özellikle teslim ediyor; Elbaf ve Wano örneğini yazmamın sebebi de zaten Dünya Hükümetine bağlı olmamaları, benzer adalar illaki var bu evrende. Garp'a anlamı ben değil Gerçek tarihi bilen Roger yüklüyor.

Op'ta kimseye isteği dışında bir şey yaptırılamaz diyorsan Garp'a laf atmayı bırakman gerekiyor o zaman. Ace ve Luffy'nin yolu belli. Dragon'dan bir şey aşırdığımız yok; sorum çok basit: Garp istese Ace ve Luffy'i kontrol altında tutabilir mi tutamaz mı? Adam çocukları özgür bırakmış işte. Bak mesela Loki'ye; Shanks bunu bağlamış gitmiş taşkınlık çıkarmasın diye.

Luffy'nin aldığı yardımları saymıyorum ben; Garp'ın ve onun takipçilerinin Luffy'nin korsan yolculuğuna bizzat destek çıktığını anlatıyorum. Hani sözde Garp torununun korsan olmasını istemiyor falan ya; torunu karşısında ama tutup kolundan alıp götürmüyor veya adamlarına gördüğünüz yerde yakalayın dememiş.

Tek başlarına Yonko adası basacak çapları zaten var ama bahsettiğim tek başlarına yapacakları bir mevzu değil: Garp sadece yanına 3 amirali alıp gitse korsan aleminin içinden geçer. Shanks'ın zaten tayfası diğer yonkoların tayfayı ezip geçecek kalibrededir ama onunda sinsi bir adam olduğu ortada; şövalyelerle iş birliği yapsa yine ezer geçer korsan alemini. Imu zaten ne olduğu belli; Tanrı Vadisi'nde umursamadı bile kimseyi. Tanrı Vadisi'nde Xebec balon çıkmış falan çok önemli değil asıl önemli olan Korsanların komple balon çıkması:
-Imu hiç umursamadı korsanları.
-Shanks Nika uyanmadığı sürece harekete geçmedi.
-Roger direk tayfayı dağıtmıştı, vaat edilen güne yatırım yaptı.
-Denizciler veya hükümet güncelde bile korsanlara çökmüyor.
Saysak daha buluruz muhtemelen ama korsancılık oynayan bir kaç adam/kadın sadece denizlerde takılıyor işte. İçiniz rahat edecekse Oda'nın kötü yazarlığı da diyebiliriz.

Hiç Oda'lık bir teori değil açıkçası. Velhasıl çıkmaz bu. Buggy Gag bir karakter, Gag olmaya devam eder.

Hiç sanmıyorum. Başından beri Kral olma hayali var. Gag olayından zaten buralara bağlanacak, Geldiği nokta ortada, Roger korsanlarında Shanks'ın Davy olma ihtimali+ Buggy nin de Nefertari olma ihtimali ciddi tutulabilecek konu. IMU'ya karşı gelenlere de cuk diye oturuyor. Oda'nın kendisi zaten Gag profil.

Benim Buggy üzerinde teorim:

Vegapunk'un Dünya'ya yaptığı yayın sonrası, Luffy siviller için baş kötü algısı olacak, Fishman Adasında ki Madam'ın öngörüsün de ki yıkım üzerine yıkılacak, MF de ki tesadüfler, + Mihawk ve Crocodile'ın poster tesadüfleri ve yanlış anlamaları ile nasıl Buggy güç elde ettiyse, Luffy hikaye sonun da ölecek bu da Buggy'nin başarısı olarak yansıtılacak, hem Korsan Kral hem de kurtarıcı olacak.

Son düzenleme:
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık