Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1165: Yankı

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• Mükemmel

Kullanılan: 120 66.7%
  • İyi

Kullanılan: 36 20.0%
  • Orta

Kullanılan: 9 5.0%
  • Kötü

Kullanılan: 5 2.8%
  • Leş

Kullanılan: 10 5.6%

• Kullanılan toplam oy
    180
Garpın duruşu belliydi suçluya sempati yok aile farklı marcoyu dövdüm torunuma kıymadım :)

Roger değil biçok isimli korsanı kovalamış biri garp nerde suç görse karşısında zaten.

Objektiflik adı altında mangada datebokta vivre cardda geçen bilgileri reddedip konuşuyorsun ustam haberin olsun.
Suçlu dediğin adamlar kime göre suçlu?

Süper güçlü birisin, direkt olarak iletişim kurmak istemediğin kurumun suçlu olarak belirlediği adamları yakalamayı kendine misyon edinmişsin. Muazzam duruş aynen.

Garpın karakterini güçlendiren ve onu tutarlı bir insan yapan hangi databook veya vivre card bilgisine aykırı konuştum gösterir misin?

Ben marineford olayından bahsediyorum.Garp'ın Ace'i kurtarması,halka bıçak saplamak,Arlong gibi korsanlarla ortaklık yapmak demek.Bu arada Oda beyfendi Garp'ın daha doğrusu denizcilerin asıl işlerini göstermediği için böyle çelişkili oluyor.Garp'ın geçmişi düzgün verir de denizcilerin asıl işini anlaşılır.
Tespitlerin hep hatalı.

Bir denizcinin korsanla ittifak yapması halka bıçak saplamak olsa Garp, Rogerla ittifak yapmazdı. Ki bu örnek devlet sırrı da değil, halka ve denizcilere böyle açıklıyorlar. Rogerla Garp ittifak yaptı, kutsalları ve köleleri Rocksa karşı korudu, Rocksı dağıttı Kahraman oldu diyorlar

Seride başka örnekleri de mevcut ;

Bak ne diyor Koby, bir korsanla ortaklık kurmuş olabilirim ama bu benim görevimi değiştirmez diyor, masumları kurtarmaya çalışıyor.

Ace siyaseten katledilecekti, Ace'in katledilmesi Garp'ı bağlayan bir şey değil, Garp'ın işi siyasete malzeme olmak değil, masumları korumak, hadi kendi deyimiyle denizcileri korumak olsun. Garp basbayağı Ace'i kurtarmak için mücadele edebilir, açıklamasını da bunun doğru olmadığını söyleyerek yapabilirdi.

--Smokerın Alabastada Luffyle ortaklık yapması başka örnek, Smoker bağıra bağıra sizin lordunun böyle böyle yaptı, ben kurtarmadım, bir korsan olan Luffy kurtardı diyebilir.

--Smoker'ın PHde yine Luffyle ve Lawla ortaklık yapması başka örnek,

--Fujinin Dressrosada Luffyle ortaklık yapması, Fuji çok rahatça devrik Kralın önünde eğilip tavır koyabiliyor.

Özetle, Garp'ın Ace konusunda savunulacak bir tarafı yok.

Tespitlerin hep hatalı.

Bir denizcinin korsanla ittifak yapması halka bıçak saplamak olsa Garp, Rogerla ittifak yapmazdı. Ki bu örnek devlet sırrı da değil, halka ve denizcilere böyle açıklıyorlar. Rogerla Garp ittifak yaptı, kutsalları ve köleleri Rocksa karşı korudu, Rocksı dağıttı Kahraman oldu diyorlar

Seride başka örnekleri de mevcut ;

Bak ne diyor Koby, bir korsanla ortaklık kurmuş olabilirim ama bu benim görevimi değiştirmez diyor, masumları kurtarmaya çalışıyor.

Ace siyaseten katledilecekti, Ace'in katledilmesi Garp'ı bağlayan bir şey değil, Garp'ın işi siyasete malzeme olmak değil, masumları korumak, hadi kendi deyimiyle denizcileri korumak olsun. Garp basbayağı Ace'i kurtarmak için mücadele edebilir, açıklamasını da bunun doğru olmadığını söyleyerek yapabilirdi.

--Smokerın Alabastada Luffyle ortaklık yapması başka örnek, Smoker bağıra bağıra sizin lordunun böyle böyle yaptı, ben kurtarmadım, bir korsan olan Luffy kurtardı diyebilir.

--Smoker'ın PHde yine Luffyle ve Lawla ortaklık yapması başka örnek,

--Fujinin Dressrosada Luffyle ortaklık yapması, Fuji çok rahatça devrik Kralın önünde eğilip tavır koyabiliyor.

Özetle, Garp'ın Ace konusunda savunulacak bir tarafı yok.
Garp'ta Roger ile ittifak yaptı bu arada.
Oradaki ittifakların halktan haberi var mı?Smoker Luffy ile ittifak yaptı ama bu donanma halkın ve kendi iyilikleri içindim
Marineford olayında Sabaody'de halk savaşı izlemiyor mu?
O kısımda halkın düşmanı kim?
Beyazsakal.
Kahramanları kim?
Donanma.
Orada Ace'i kurtarması,halkın düşmanı Beyazsakal korsanlarına geçmesine neden olmuyor mu?
Oluyor.
Savaş bittiğinde halk Beyazsakal kaybettiği için zafer kutlamadı mı?
Kutladı.
Senin dediğin olaylar donanma'ya ihanet etmekle alakası yok.Ama Marineford'da Ace'i için bizzat Donanma'ya (halkın gözünde kahramanlara) ihanet etmesi ve kendilerine acı çektiren korsanların en büyüğüne katılması anlamına gelir.Diğerlerin aksine görürlerdi koca televizyonda.

Suçlu dediğin adamlar kime göre suçlu?

Süper güçlü birisin, direkt olarak iletişim kurmak istemediğin kurumun suçlu olarak belirlediği adamları yakalamayı kendine misyon edinmişsin. Muazzam duruş aynen.

Garpın karakterini güçlendiren ve onu tutarlı bir insan yapan hangi databook veya vivre card bilgisine aykırı konuştum gösterir misin?
korsanların çoğunun suçlu olduğu evrende korsanların iyimi kötümü olduğunu ayırt etmezsin bişey görmediğin sürece.

marinefordda tutarsız dedin gayette dediğiyle tutarlı suçluya(korsana) sempatim yok aile (luffy,ace) farklı

Garp'ta Roger ile ittifak yaptı bu arada.
Oradaki ittifakların halktan haberi var mı?Smoker Luffy ile ittifak yaptı ama bu donanma halkın ve kendi iyilikleri içindim
Marineford olayında Sabaody'de halk savaşı izlemiyor mu?
O kısımda halkın düşmanı kim?
Beyazsakal.
Kahramanları kim?
Donanma.
Orada Ace'i kurtarması,halkın düşmanı Beyazsakal korsanlarına geçmesine neden olmuyor mu?
Oluyor.
Savaş bittiğinde halk Beyazsakal kaybettiği için zafer kutlamadı mı?
Kutladı.
Senin dediğin olaylar donanma'ya ihanet etmekle alakası yok.Ama Marineford'da Ace'i için bizzat Donanma'ya (halkın gözünde kahramanlara) ihanet etmesi ve kendilerine acı çektiren korsanların en büyüğüne katılması anlamına gelir.Diğerlerin aksine görürlerdi koca televizyonda.
Verdiğin tvden izleme örneklerinin aynısı Dressrosada da vardı.

Ne oldu, Donanma Amirali Zoroyla birlikte kafes ittirmedi mi, hem de halkın arasında, halkla birlikte, Dressrosa halkı ne olduğunu görmedi mi ?

Fujitoranın bu yaptığını Garp en engin hayallerinde bile göremez.

Fujitora, MFde Garp'ın yerinde olsa, Ace'i kurtarır, aynı kameraların karşısına bir Amiral olarak geçip Dünya Hükümetinin Rogerı bahane edip yaptığı bebek ve kadın katliamların haksız olduğunu, Ace'in suçsuz olduğunu, cezasının idam değil ID olduğunu, söyler, MFde öldürülen ve denizciler tarafından ölüme terk edilen askerlerin ailelerinden de özür dilerdi.

Bu, dilsiz şeytan Garpla gerçek denizcilerin farkı işte.

Coby’in unvan aldigi olay sonucunda Karasakal adanin krali oldu boylece yuzlerce suclu korsani evinde rahat rahat agirlayabildi ayni zamanda Law da schibukai oldu, 100 kisinin kalbini caldi. Ama kahraman olan Coby oldu ne hikmetse. Ayni Coby hapisten kacmak icin Mihawk’in yaveri Perona ile isbirligi yapti. Yani bu cocuk mu denizcilerin gelecegi?

Verdiğin tvden izleme örneklerinin aynısı Dressrosada da vardı.

Ne oldu, Donanma Amirali Zoroyla birlikte kafes ittirmedi mi, hem de halkın arasında, halkla birlikte, Dressrosa halkı ne olduğunu görmedi mi ?

Fujitoranın bu yaptığını Garp en engin hayallerinde bile göremez.

Fujitora, MFde Garp'ın yerinde olsa, Ace'i kurtarır, aynı kameraların karşısına bir Amiral olarak geçip Dünya Hükümetinin Rogerı bahane edip yaptığı bebek ve kadın katliamların haksız olduğunu, Ace'in suçsuz olduğunu, cezasının idam değil ID olduğunu, söyler, MFde öldürülen ve denizciler tarafından ölüme terk edilen askerlerin ailelerinden de özür dilerdi.

Bu, dilsiz şeytan Garpla gerçek denizcilerin farkı işte.
Fujitora ile garpı kıyaslayarak fujitoraya haksret etmişssiniz hocam lütfen birdaha olmasın

Coby’in unvan aldigi olay sonucunda Karasakal adanin krali oldu boylece yuzlerce suclu korsani evinde rahat rahat agirlayabildi ayni zamanda Law da schibukai oldu, 100 kisinin kalbini caldi. Ama kahraman olan Coby oldu ne hikmetse. Ayni Coby hapisten kacmak icin Mihawk’in yaveri Perona ile isbirligi yapti. Yani bu cocuk mu denizcilerin gelecegi?
Zaten arıkovanı korsanların adasıydı.Karasakal geçince bişey değişmedi orada.O ünvanı alma sebebi,o olayda bir çok sivil kurtardı.Law oradaki 100 korsanın kalbini Zor durumda kaldığın an korsanlarla ittifak yapmak sorun değil zaten.Ama marineford olayı farklı.Reiper neden bunu anlamıyor hala anlamış değilim.

Marineford Garp olayını güzelce anlatan birisi var.
12:00 dan sonrasını izleyin.
Engin'i pek ciddiye almıyorum. Zira "iyi korsan-kötü korsan" ayrımından bahsediyorsak, Nami'nin köyünde de Arlong ile işbirliği yapan bir DENİZCİ (Nezumi) vardı.
Nami'nin biriktirdiği altınların yerini Arlong tarafından öğrenip ekibiyle birlikte çalmaya gitmişti. O köye Arlong yerleşti ama onu oradan çıkarmayanlar DENİZCİLERDİ.
Gidip bir koramirale falan haber verirlerdi ama vermediler. Onun yerine Arlong ile işbirliği yaparak pay aldılar.

Zoro'nun hapis edildiği yerde Morgan adında bir denizci vardı. O da kötüydü. Zoro'ya verilen sözler tutulmadı, kendi adamlarını bariyer olarak kullandı, yetmedi Garp'ı baltasıyla yaraladı. Başkalarının düşüncesine göre hareket edecek değiliz, biz de okuyoruz mangayı ve iyi-kötü korsan ayrımı olduğu gibi iyi-kötü denizci ayrımı da var.

Fullbody vardı Sanji'nin dövdüğü. Vergo da bir denizciydi her ne kadar arkaplanda korsan olsa da. Carmen vardı çocuk kaçakçısı
Aramaki de bir amiral ama gittiği Wano'da sırf hükümete bağlı değil diye yerli halkı öldürebileceğini söyledi.

Özetle "title" kavramına takılmayın. Denizciler iyi-kötü anlamına gelmiyor. Korsan da iyi-kötü anlamına gelmiyor.
İyi-kötü olanlar insanlar ve bulundukları makamı sırf bu hırslarına göre kullanıyorlar.

Whitebeard ölürken "dünya alt-üst olacak" demişti. Bunu sırf her şey karışacak anlamında demedi. İyi bilinenler kötü-kötü bilinenler iyi çıkacak amacıyla da dedi.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık