Bilmem kaç kere yakalandı zincire vuruldu dediklerinde de zaten kendisi bilerek yemek yemek için yakalanmıştı galiba ama ondan bağımsız konuşuyorum şuan. Oden dövüşünde bence yeneceği kesin gibiydi. Öyle olmasa Kaido'da o kadar travma bırakmazdı gibi geliyor bana. Roger Xebec falan bence açıkça daha güçlü Oden'den, Odeni o seviyeye koyması Kaido'nun gözünde ne kadar büyük bir tehdit olarak kafasına kazıdığını gösteriyor. Shanks Oden'den güçlü değildir diyorsan ona bir şey diyemem tabi, onları kıyaslayacak bir şey çizilmedi henüz ama bence çok daha güçlüdür Shanks.
Seride karakterler gazla çalışıyor. Gücümün hepsini bu yumruğuma ekliyorum diyip bir vuruyorlar rakibini paramparça ediyorlar bkz. Roger Garp'ın Xebec'i yenme şekilleri. Bir başka örneği Zoro sağ kol yenmek için bir yerlerinden solurken her şeyini verip bir saldırı yapıyor Bm saldırı daha yapılmadan aura'sından altına 2 kilo bırakıyor. Lucky Roo Yassop Beckman falan bir açık oluştursa Shanks haki susanoo'suyla Kaido'yu çat diye düşürecek bir saldırı yapabilir bence. Denize düştüğünde zaten oyun dışı kalıyor.
Oda bu neyi retconlayacağı belli olmaz, belki de Shanks'ın Kaido'yu nasıl durdurduğunu hiç göstermez bile ama yani mangada geçti sonuçta. Kaido'nun karakterinden dolayı bence şuan yenmişte durdurmuş olması en mantıklı cevap.
Edit: Sonradan aklıma geldi ekleme yapıyorum. Kendisiyle bütün bir geceydi galiba dövüşmüş Bm'yi o Luffy'nin arkasındaki silüetler arasında görmüyor ayrıca. Dengi görüyor, ortaklık yapıyor ama o Luffy'nin arkasında gördüğü adamlar arasına koymuyor. Bu bile bence bu 5'linin Kaido'yu hayatının bir noktasında imkansız bir duruma düşürdüğünü anlatıyor. Sadece kendisiyle denk dövüşebilenleri görmenin ötesindeydi bence o silüetler. Kendisini yenmiş yada yenebilecek isimleri gördü gibi.