Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1165 Spoiler Yorumları

Xebec`in seviyesi shanks ve hibrit kaido`nun altındadır.Shanks`ın hakisi
Joyboy`a yakın diye belirtildi.Kaido hakkında wano`da hayattayken en güçlü korsan ifadesi bir çok kez geçti.
Shanks’in hakisini Joy Boy’un hakisini muhurledigi iplikten salinan haki ile karsilastirdilar orda. O haki salindiginda gokyuzu ikiye ayrildi, koramiraller bayildi, Gorosei toz oldu vesaire bugun kimse Joy Boy’u gecebilecek durumda gorunmuyor. En basitinden gokyuzunu tek basina ikiye ayirabilecek kadar guclu hakisi olan insan yok. Shanks zaten su anda seride en gizemli hakiye sahip korsan ama en cok Joy Boy’u merak ediyorum nasil birisiydi acaba. Boylesine guclu bir hakiyi robotun icine saklamasini falan dusunursek baya bir hayalkirikligi olacak gibi geliyor Ryuma capinda bir efsane beklerken mecha tarzi bir cizim yapacak bence. Ya da en basitinden Luffy’e benzetir Luffy hayranlarini mutlu eder :D

Shanks’in hakisini Joy Boy’un hakisini muhurledigi iplikten salinan haki ile karsilastirdilar orda. O haki salindiginda gokyuzu ikiye ayrildi, koramiraller bayildi, Gorosei toz oldu vesaire bugun kimse Joy Boy’u gecebilecek durumda gorunmuyor. En basitinden gokyuzunu tek basina ikiye ayirabilecek kadar guclu hakisi olan insan yok. Shanks zaten su anda seride en gizemli hakiye sahip korsan ama en cok Joy Boy’u merak ediyorum nasil birisiydi acaba. Boylesine guclu bir hakiyi robotun icine saklamasini falan dusunursek baya bir hayalkirikligi olacak gibi geliyor Ryuma capinda bir efsane beklerken mecha tarzi bir cizim yapacak bence. Ya da en basitinden Luffy’e benzetir Luffy hayranlarini mutlu eder :D
Ben de şu ana kadar ki en güçlü hakiyi JoyBoy'da bekliyorum. Ama JoyBoy'un en güçlü hakimi bu ipliğe topluyorum sözü manidardı. O gördüğümüz haki cidden çok güçlüydü gördüğümüz en güçlü haki salınımıydı tek başına yapılan. Ama aşılmayacak seviyede miydi? Değil gibi sanki. Shanks'in de kral hakiyle yaptığı çok muazzamdı. O kadar uzaktan kral hakiyle Amirali paralize etti adam.

Yalnız baktım da harbi muazzam bir salınımmış ötesi yok şu an için.

Xebec`in seviyesi shanks ve hibrit kaido`nun altındadır.Shanks`ın hakisi
Joyboy`a yakın diye belirtildi.Kaido hakkında wano`da hayattayken en güçlü korsan ifadesi bir çok kez geçti.
Güncel dönemde Shanks haki olarak İmu nun ardından geliyordur ama JoyBoy a yakın olması imkansız.JoyBoy İmu dan bile üstündü çünkü imu nun yanında 20 krallık olmasına rağmen JoyBoy un olduğu tek krallık uzun dönem savaştı.JoyBoy net İmu dan daha güçlüydü haki dahil.Hala ismini duyunca çıldırması boşuna değil.

Ben de şu ana kadar ki en güçlü hakiyi JoyBoy'da bekliyorum. Ama JoyBoy'un en güçlü hakimi bu ipliğe topluyorum sözü manidardı. O gördüğümüz haki cidden çok güçlüydü gördüğümüz en güçlü haki salınımıydı tek başına yapılan. Ama aşılmayacak seviyede miydi? Değil gibi sanki. Shanks'in de kral hakiyle yaptığı çok muazzamdı. O kadar uzaktan kral hakiyle Amirali paralize etti adam.

Luffy icin yeni bir seviye lazim artik Elbaf bu yonde ilerliyor ama bu seviyeyi Gaban sayesinde acacak olmasi cok sacma. Daha usturuplu bir insan bekliyordum ben hatta Elbaf’ta Shanks ile bulusup yeni bir haki seviyesine gecer diyordum

Luffy icin yeni bir seviye lazim artik Elbaf bu yonde ilerliyor ama bu seviyeyi Gaban sayesinde acacak olmasi cok sacma. Daha usturuplu bir insan bekliyordum ben hatta Elbaf’ta Shanks ile bulusup yeni bir haki seviyesine gecer diyordum
Gaban aslında ona bir şey öğretmeyecek sadece nasıl kullandığına dikkat et gibisinden bir şey mi dedi çok açık değildi yani.

Bunun için biraz tarih bilgisi vermeli Eiichiro Oda.
Mesela ilk kim "kralın/fatihin hakisi" tanımlamasını yaptı.

Eğer bu "Kralın/Fatihin Hakisi" olayı o dönemin veya sonraki dönemin krallarında olduğu anlaşılıp halk tarafından ortaya atıldıysa JoyBoy haki türlerine isim verilmediği için ve Kral Hakisinin diğer hakilere baskın geldiğini bu yüzden güçlü olduğunu düşündüğü için "en güçlü hakim" derken Kralın Hakisini ima ederek söylüyordur. Böyle bir durumda onun hakisini geçebilecek bir haki çıkar mı emin değilim. Çünkü sadece dümdüz kral hakisini mühürlemiştir ve onun bile birazcık hali koramiralleri bayılttı.

Ama JoyBoy'un döneminde de bu hakiye, "Kralın Hakisi" deniyorsa işte o zaman bu bambaşka bir haki kullanım türüdür, bildiğin pil gibi biriktirmiş ve ondan sonra tek noktaya mühürlemiştir. Bu durumda hakisi Imu, Shanks, Garp, Roger, Xebec veya Harald seviyesi ile aynı veya bir iki tık fazladır. Sadece biriktirdiği için yüksek zannediyoruzdur.

Bunun için biraz tarih bilgisi vermeli Eiichiro Oda.
Mesela ilk kim "kralın/fatihin hakisi" tanımlamasını yaptı.

Eğer bu "Kralın/Fatihin Hakisi" olayı o dönemin veya sonraki dönemin krallarında olduğu anlaşılıp halk tarafından ortaya atıldıysa JoyBoy haki türlerine isim verilmediği için ve Kral Hakisinin diğer hakilere baskın geldiğini bu yüzden güçlü olduğunu düşündüğü için "en güçlü hakim" derken Kralın Hakisini ima ederek söylüyordur. Böyle bir durumda onun hakisini geçebilecek bir haki çıkar mı emin değilim. Çünkü sadece dümdüz kral hakisini mühürlemiştir ve onun bile birazcık hali koramiralleri bayılttı.

Ama JoyBoy'un döneminde de bu hakiye, "Kralın Hakisi" deniyorsa işte o zaman bu bambaşka bir haki kullanım türüdür, bildiğin pil gibi biriktirmiş ve ondan sonra tek noktaya mühürlemiştir. Bu durumda hakisi Imu, Shanks, Garp, Roger, Xebec veya Harald seviyesi ile aynı veya bir iki tık fazladır. Sadece biriktirdiği için yüksek zannediyoruzdur.
Doğru oda'nın biraz açıklaması lazım, Joyboy pil gibi haki biriktirip Emet'e aktarmış.

Doğru oda'nın biraz açıklaması lazım, Joyboy pil gibi haki biriktirip Emet'e aktarmış.
Oda denilen peçete artığı silüet çizmemiş, silüet kelime kullanmış.
Ne uzatıyorsun, "Emet, Kral Hakimi sana mühürleyeceğim" veya "Emet, Kral Hakimi biriktirip ondan sonra sana mühürleyeceğim" desene.
Ama Haosoku Haki demiyor ısrarla. Yani muhtemelen bu haki isimlendirmesi JoyBoy'dan çok sonraları çıktı.
Joyboy zamanında bunların tam bir ayrımı yoktur, bazı insanlara "gifted" demişlerdir belki sırf bu güçlü hakiye (kralın hakisi) sahip olduğu için.

Umarım Haosoku Haki Joyboy zamanında da isim olarak biliniyordur da adam çıtayı nirvanaya çıkartmaz. Yoksa şu anki karakterlerin hiçbiri Joyboy'u geçemez.
Adamın minnacık hakisi bile Shanks'in tüm hakisinden güçlü olur. :D

Gerçi düşününce, o dönemde 20 krallığa karşı savaşmış bir adamdan bahsediyoruz. Günümüz Luffy'sinin tam tersi, Joyboy Abdulhamid'in yalnızlığına sahipti.
Luffy zaten herkesi müttefik yaparak Imu'ya karşı büyük bir ordu hazırlıyor. Luffy fanları el ele versin, Luffy'i Abdulhamid'in yalnızlığına bırakmasın, dört bir yanı hain dolu. :D

Yani adada ki devlerin kurtarılması ve ejderlerin icabına bakılması tamamen kralın hakisi ile olacak gibi durmakta. Power Up manyağı olacağız flashback sonrası.

O zaman bu Nika meyvesi niye Wano'dan beri mesih gibi anlatılıyor yazar tarafından ? Güçlü bir meyve iyi hoş hala ortada WG'nin korkmasını gerektirecek bir durum yok , sadece saçmalıkları için bölüm israfı yapılmakta. Bende bu IM'ın saçmalıklarının antisi diye düşünüyordum o da çıkmadı.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık