Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1164: Davy'nin Kanı

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 75 78.9%
  • Orta

Kullanılan: 13 13.7%
  • Kötü

Kullanılan: 7 7.4%

• Kullanılan toplam oy
    95
Teach insanların hayalleri ölümsüz demişti.Vegapunktan öğrendiğimize göre şeytan meyveleri insanların hayal gücü ve istek/arzuları sonucu ortaya çıkmış.

Yüzlerce yıl önce, teknolojik olarak çok gelişmiş bir topluluk, insanlara fayda sağlamak için çok güçlü araçlar yaratıyor.Bunlar pluton,uranüs ve poseidon.

Uranüs dediğimiz şey aslında uçan bir araç.Bu aracı kullanarak bu antik topluluk daha az gelişmiş topluluklara mutluluk ve neşe getirdiler.Bunu fırtınaları ve yoğun yağışlarla gelen selleri önleyerek başardılar.Kısacası bulutları yok edip gökyüzünü açan ufo.

Poseidon ise denizlerdeki en büyük tehlike kaynağı olan deniz canavarları ile iletişime geçip onları kontrol etmeye yarayan bir teknolojiydi.

Pluton ve onun amacını açıklamama gerek yok.Poseidon ve üranüsün etkili olamayacağı şartlarla ilgilenmek için yaratıldığını düşünüyorum.

Ama asıl önemli olan şey, bu üç teknoloji harikası dışında, bu antik topluluk insanların hayallerinin, istek ve arzularının kullanılmasını sağlayan bir teknoloji geliştirdi.Bu teknolojiye şeytan meyvesi ağacı diyelim.Bu ağacın en önemli görevi, dünyadaki bütün diğer ağaçlarla ve bitkilerle iletişimde olup,insanların hayal gücünü absorbe etmek.

Bu sayede ilk şeytan meyveleri ortaya çıkmış oldu.İnsanlarda ne kadar büyük etki bırakırsa gördükleri şey, hayal güçleride o kadar etkili oluyor hangi tür güç ortaya çıkmasında.

İnsanlar üranüsü görüp, güneş tanrısı nika meyvesinin ortaya çıkmasına sebep olurlar.Aynı şekilde denizleri kontrol edilmesini görüp deniz/yağmur tanrısı meyvesi ortaya çıkar (Dragonun meyvesi büyük ihtimalle)

Ancak insanlar sadece iyilik ve mutluluk arzulamıyorlardı.İnsanların içindeki kötülüğüde emen şeytan meyvesi ağacı, tüm bu kötü istek ve arzuları ayrı bir noktaya yolluyordu.Zaman geçtikçe, bu kötücül istekler kendilerine ait bir bilinç kazandı.Tabiki bu imunun doğuşu.

İmunun kendisi için yaşayan bir şeytan meyvesi diyebiliriz.Ama normal şeytan meyveleri sadece bir amaca odaklı.Mesela bütün ateşi kullanmak istiyorum veya ateşe dönüşüp uçmak istiyorum gibi hayaller ateş meyvesi şemsiyesi altında toplanmıştır.

Imu ise pekçok farklı kötü istek ve arzunun birleşiminden oluştuğu için, pekçok farklı güce sahipti.Yaşayan bir şeytan meyvesi olması nedeniyle de, bu güçleri insanlarla paylaşıp, onlara şeytani güçler bahşedebilirdi.
-> Kısacası, imu şeytan meyvesi ağacının kötü istek ve arzuları bir araya toplamasıyla doğan, full metal alchemist deki homunculus tarzı bir varlık.

Ve yazının başında Teachin dediği gibi, insanların hayalleri ölümsüz.Bu şekilde insanların kötü istek ve hayalleriyle hayata gelen imuda ölümsüz.Imu güçlerini paylaştığı kişileride kendisine itaat ettiği sürece hayatta tutabilir.Bu imunun ölümsüzlük vaadiyle insanları yoldan çıkarabilmesini sağlar.

Kutsal ejderlerin neden istedikleri gibi kötülük yapabildiklerinide buradan çıkarabiliriz.Kutsal ejderler ne kadar zulüm ve kötülük yayarsa, imu o kadar güçlü oluyor.Orijinal 20 krallığında bu şekilde güç peşinde imu tarafından yoldan çıkarıldığını da anlayabiliriz.

Yazının burasına geldiğimizde imunun yenilmesinin şartlarınıda sıralayabiliriz ve imunun tanrı meyvelerinden, özellikle nika meyvesinden niye bu kadar korktuğunuda anlamış oluyoruz.

Bu yüzden dragonun peşinde olduğu kutsal ejder sistemi ortadan kaldırılması, adaletsizlik ve zulümün son bulması bu yüzden dragonu dünyanın en çok aranan suçlusu yapar.

Nikanın güçlerinin insanlara neşe ve mutluluk getirmesi ise imunun yaratılışının tam tersi, onun yokolmasının gerekçelerinden bir tanesi.

Skypieade gördüğümüz 4 tanrı;gök tanrısı,yer tanrısı,yağmur/deniz tanrısı ve orman tanrısı 3 antik silah ve şeytan meyvesi ağacını sembolize eder.Bu dört silahın kullanılması sebebiyle de 3 adet tanrı meyvesi ve imu doğmuştur.

Bu üç tanrı meyvesi de, imu gibi birden fazla güce sahip, normal şeytan meyvelerinin aksine.

Biraz karman çorman oldu ama, sağlık olsun.Bu uzun paragrafı toparlayıp, ekleme yapıp veya parça çıkarıp teori yapmak isteyen varsa buyursun.

Son düzenleme:
Laugh Tale peşinde olan ana karakterlerin elinde eşit sayıda (3) yol poneglifi var.
Luffy - Shanks (Kidd) - BB (Law)

Hepsinin de bu poneglifleri okuyacak kişileri de var
Luffy - Robin
Shanks - Beckkman (söylenee göre çok zeki olduğu için bir nebze okuyabiliyor muymuş neymiş)
Blackbeard - Pudding.

Ayrıca Blackbeard ve Luffy'de antik silahların bilgisi de var artık. Yakında Wano'nun duvarlarının BB tarafından yıkıldığı ve Shirahoshi'nin kaçırıldığı haberini alırız.

Fakat Laugh Tale'i ilk bulan yine Buggy olacaktır. Oda trollemeyi sever.
Mihawk ve Croco'ya boşuna "bu bir yarış, ilk varan kazanır" tarzı cümle kurmadı.
Ayrıca şeytan tüyüne sahip, işine yarayacak her şey bir anda bu adamın önünde beliriyor.
Bb ve Shanks kesin değil bu arada.
Shanks'da en az 2 yok poneglifi var.
Bb Law'ı yendikten sonra poneglifleri aldıya o da 2 tane.
Şuan da kesin olarak 3 yok poneglifi sadece Luffy'de var.

• Like
Tepkiler: Sid
Belki sahte poneglif verir.Law zeki bir karakter gerçek poneglifleri saklayıp sahteleri oraya etrafta olmuş olabilir.Hem zaten savaşın sonunda gemisi batıyor,Bepo hariç diğer tayfası gözükmüyor.Eğer poneglif lawın bedenindeyse kaçtığı için poneglifleri almamış sayılıyor.Teslim olmadılar sonuçta kid korsanları gibi.
Law zeki bir karakter onu kabul ediyorum ama Wano'dan sonra vardığı ilk adada Teach ile karşılaşacağını o bile hesaba katmamıştır. Net olarak gösterilen bir şey olmasa da çok yüksek ihtimalle poneglifler ele geçirildi. Zaten öyle bir savaş başlangıcı yapıp sonrasında sadece Teach'in Law'ı dövmesini okuduysak bomboş bir olay örgüsü oluyor.

Law zeki bir karakter onu kabul ediyorum ama Wano'dan sonra vardığı ilk adada Teach ile karşılaşacağını o bile hesaba katmamıştır. Net olarak gösterilen bir şey olmasa da çok yüksek ihtimalle poneglifler ele geçirildi. Zaten öyle bir savaş başlangıcı yapıp sonrasında sadece Teach'in Law'ı dövmesini okuduysak bomboş bir olay örgüsü oluyor.
Her ihtimale karşılık poneglifleri saklayabiliecek kadar zeki Law.

"Öfke" yerine "Sevgi" gelecek.:( Onu da Garp çözer anca.
@Reiper eğer bu çıkarsa hepimize geçmiş olsun.:fool:
Garp meyvesiz NIKA çıkar o zaman reyiz :)

Kral hakin de olsa korkarsan, endişe edersen vs IM şişliyor seni, kukla yapiyor. Burda mevzu cesaret ve iyi niyet, sevgi ve sair olumlu duygular olacak. NIKA isimle şebeğin sürekli kahkaha atmasi o yuzden antisi cikacak. Garp da cesur durur, olumlu duygu gösterirse hasar atabilirler ama IM bu bölüm geri birleşti, vurduğu Galaksi boşa gitti. Haftaya çözerlerse iş değişir dediğin gibi. Bakarsın Kobiye özel eğitim vermiş olur, son savaşta sümüklü Kobi de savaşır IMe hasar atar vs :)

ya sorma hocam bende bişiy sanıodum bu ikisini prıme ray yonko ayarıdır diodumda anlaşılan maks amiral ayarı çıkacak gabanda öyle hatta bak yaşlı ve tanrı vadisi hallerindeki tüm başarımları sıralayalım bence gaban daha tehlikeli gözüküyor bu arada ama.

OLD GABAN

YAŞLILIĞIN ONU ZAYIFLATTIĞINI BELİRTİYOR

GÖZLEM HAKİSİ İLE BASE LUFFNİN ELLERİNDEN KAÇINIYOR

base luffye üstün geliyor

zoro 1 slashı engellemek için 3 kılıç kullanmak zorunda kalıyor

slashın etkisi

rüya yaratıklarından birini tekliyor

gözlem hakisi

vs sommers

vs gunko

vs gunko gelecek görüşü onaylı

young gaban vs ganzui

RAYLEİGH

young ray vs sommers

old ray vs kizaru

Güncelde Sommersin Gabani tanidigini ciziyor, fbde ikisini de TVde yan yana getirmiyor. Sommers kac saattir ortada yok. Gabanin hic feati yok.

78 yaş Ray Kizaruya uçarak yetisip.saldiriyor, calm belti yüzerek deniz canavari tekleyerek geçiyor. TVde bakiyorsun 40 yaş Ray, Xebecin salisede aldigi yolu 3 - 4 bölümdür koşmasına ragmen katedemedi. Abicim koş, kizi gemiye birak veya birine emanet et geri dön, bu kadar mi zor. Bütün tayfa geride kaldi savasiyor, yardimci kaptan en önde tati tati gemiye yürüyor, nerden tutsan.sacma senaryo.

Bir ittifak olacaksa Luffy-Coby(Denizciler) vs Imu-Teach şeklinde olur.
Çok eskiden beri teach son düşman olmaz hatta son savaşta müttefik olur gibi geliyor diyordum Odanın devamlı luffy ile zıt da olsa bir paralellik halinde çizmesinden dolayı. Ama sadece bir histi tabi. Bu hikayeyle temeli de oturdu. Yin Yang meselesi gibi kullanıp imuya karşı savaştırır bu ikiliyi.

Yani Elbaf'ta olmadığına göre Kid'i yendikten sonra ayrıldı adadan ama 7/24 adayı koruduğunu sanmıyorum ben. Öyle bir durum olsa Marineford zamanı yapardı baskınını Imu bence ki Shanks'ın Imu'ya karşı koruyabileceğini de sanmıyorum Elbaf'ı. Shanks'la bir anlaşma yapmış olmaları Elbaf üzerinde daha olası geliyor bana.

Davy veya Joyboy tehdidi yokken Imu'nun devleri canavarlaştırıp bir ordu olarak kullanmak için bir sebebi yoktu muhtemelen. O yüzden Shanks'ı bekçi olarak koydu bence Elbaf'a. Hatta bir olasılık Shanks Gorosei'nin yanına Karasakaldan bahsetmek için gitti, amacı gözleri Luffy'nin üzerinden çekmekti ama artık g5 formunu kazandığında saklayamayacağı bir boyuta ulaştı ve daha fazla Gorosei'nin bekçi köpekliğini yapma numarasına gerek kalmadı ve One Piece'in peşine düşme zamanı geldi. Senaryolar senaryolar, olasılıklar çok fazla bakalım Oda ne yapacak.
Asiri mantikli geldi bana bu arada

Bb ve Shanks kesin değil bu arada.
Shanks'da en az 2 yok poneglifi var.
Bb Law'ı yendikten sonra poneglifleri aldıya o da 2 tane.
Şuan da kesin olarak 3 yok poneglifi sadece Luffy'de var.
Şimdi tekrar baktım, son durum şöyleymiş özet geçeyim herkes için.;

Luffy: Zou, Wano, Bigmom yol ponegliflerine sahip.
Shanks: Wano, Bigmom (Kidd'den aldı)
Blackbeard: Wano, Zou (Law'dan aldı)

Blackbeard'deki eksik Poneglif Luffy ve Shanks'de var,
Shanks'de eksik olan parça Luffy ve Blackbeardde var.

Antik Silahlar: Şimdilik bize gösterilenler arasında sadece Luffy ve Blackbeard biliyor.

Shanks, Blackbeard ile savaşmak için onu arıyor.

Buradan yola çıkarsak muhtemelen Blackbeard ile Shanks çok yakında kapışacaklar eksik parça için.

Son durumda Laugh Tale için şöyle bir sonuç olacaktır;

Luffy: 3 poneglif + antik silah
Blackbeard: 3 poneglif + antik silah.

Son yol poneglif'i yanık yara izli adamda. O adamı Law & Kidd duymuş, haliyle Luffy'e söylemiyorlar Wano'dan ayrılırken, ama kim olduğu hakkında fikirleri yok.

Blackbeard ile Luffy bilgi/kazanım açısından hep paralel gidiyorlar.

Son düzenleme:
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık