Seri iyice D. üzerine kurulmaya başladı.
D'nin iradesi, Davy Jones, Joy Boy ve Imu ortada birde 800 yıllık boş bir yüzyıl var
Oda seriye başlarken şeytan meyveleri bir güç olarak göstermeye çalıştı. (bunu da başardı) Ana karaktere Alev, Elektrik veya farklı bir meyve ihtimali varken belki de en saçma şeytan meyvesi olan Lastik meyvesini yedirtti.
Seri ilerledikçe düşmanlar da güçlendi, bu sefer de meyveler yerine Haki'nin önemi ortaya çıktı. 3 Çeşit haki'nin 2'sini geliştirebilirsin ama 3. olan Kralın Hakisi herkeste çıkmıyor.
Sonradan oda Meyvelerin güçsüzleştiğini görecek ki Logia türü meyve kullanıcılarını bile haki ile yenileceği anlaşılınca, Meyvelere Uyanmış bonusu ekledi.
Şimdi de bakıyorsun. Imu seçilmiş kişi ve Luffy de onun elçisi
Böyle yazdığım için kusura bakmayın ama seride "biz çok erken davrandık" kavramının yerini ben dolduramıyorum.
İrade diyoruz kimin iradesi kimin diye tartışıyoruz ki? Karasakal için herkes Xebec'in iradesini taşıyor diyor da bana kalırsa Karasakal bildiğin Imu'nun iradesini taşıyor. Oda da büyük ihtimalle Baba ve Oğul kavramından gitmediğini göstermek için beyazsakal tayfasındaki demir kuralı gösterecek ve Imu için karanlık meyveyi kullanıp absorbe edecek.
Konuyu çok dağıttığımın farkındayım fakat son gelen bölümlerin çoğu ilerleyen bölümlere referans vermek için konuşmaları artık ben kaldıramıyorum. Shanks ile köpekbalığı vs'si bile bence daha iyi kurgulanmış gibi hissediyorum.