Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1162: Tanrı Vadisi Ölüm-Kalım Savaşı

Bölüm Nasıldı?

• İyi

Kullanılan: 108 93.1%
  • Orta

Kullanılan: 4 3.4%
  • Kötü

Kullanılan: 4 3.4%

• Kullanılan toplam oy
    116
Garlingin daha ilk tanıtımda şamarlanması tuhaf bana bu fb bitmeden birine sağlam girişeceğini düşündürtüyor şanslı kişi kim olur bilemem
Blueno'nun kapısında paspas olur o anca; Ray veya Gaban ile ezilmeden kapışabiliyorsa bile büyük başarı derim onun için. Asıl mesele güncelde ne kadar güçlü acaba, Kaido'dan sonra Luffy'e rakip olabilecek çapı var mı sorgulatıyor şu an. Imu güçlendirmesi olduğu sürece gelişiminin sınırı yok tabiki.

Xebec güzel bir karakter tasarımı oldu, Luffy kadar çılgın olmasa bile Luffy'nin diğer dedesi olabilecek kadar iyiydi aslında ama mevzu çok ayrı bir şekilde gelişti. Güncelde insanlar Imu'yu bile bilmezken, Imu'nun ne olduğunu bilmesi ayrı bir seviye zaten. Imu'ya "The World" demesi gerçek tarihi net olarak bildiğini gösteriyor bence ama bunu nereden biliyor o önemli; Roger, JoyBoy'un mirasını bularak gerçek tarihi öğrenebilmişti, bu yüzden Xebec'in Raftel'e daha önce gittiğini varsayabiliriz bir ihtimal. Diğer olasılık ise Zou gibi Karalık Yüzyıl zamanlarından kalma birisi Xebec'e dünyanın gerçeklerini anlatmıştır ve Xebec bu bilgiyi teyit etmek için Imu'nun mekanını basmıştır; bilginin doğruluğunu teyit edince planı için çalışmalara başlamıştır diyebiliriz.

Bir diğer mesele Xebec, Harald ile birlik olursa Imu'yu gözüne kestiriyordu o net bence; yani JoyBoy'un yapamadığını yapabileceğine inanıyordu. Harald'daki meyve ve kendisindeki meyve neyse artık Imu'ya üstün geliriz düşüncesinde biriydi. Bu meyvelerden birisi Nika değilse eğer seride Nika veya Imu seviyesi başka güçler görebiliriz belki. Harald olmasa bile en azından Imu'ya diş geçirebilmesini bekliyorum bakalım, sonuçta Joyboy sadece hakisi ile Imu'yu titretmişti. Xebec'teki meyve muhtemelen Yami'dir ama bu kadar zaman atlamasına rağmen halen meyveye dair hiçbir şey göremedik ondan, bakalım şu son savaşta görecek miyiz bir şeyler.

Tanrı Vadisi çok şaşalı bir arc olsa bile serideki bir çok şeye de toprak atacak gibi duruyor.

yok ben okudum o yorumları doğru mücadele etmiş gözüküyor ama hiç gösterilmeden çizilmiş olmasıda şaşırtıcı doğrusu aynı linlin vs kaido mevzusu gibi olmuş buda.

Abi günceldeki savaşlarda şunları okuyunca beni çok enterese etmemeye başladı açıkçası bir imu var işte ilgimi çeken
kaido ve linlinin top tier olduğu ordan belliymiş zaten küçükken elbaf köyünü yokeden kadın kumandan seviyesi olmaz dedim ben sana @Reiper :)

Xebec'in bile şu yenilenme olayını aşamaması inanılmaz sinir bozucu bir durum.. Gaban haki ile açıkladı fakat Xebec'ten daha mı iyi hakiye sahip ?? yoksa silahlarda valeria çeliği gibi bir muhabbet mi var çözemedim.

Roger,Xebecden daha başarılı zaten.

Xebec unutuldu,Roger Joy Boyun hazinesini kendi hazinesiymiş gibi gösterip herkesi harekete geçirdi.

Xebec elinde ki kadro havuzuna göre başarısız oldu,Roger başarılı oldu.
Roger boş karakterlerden biriydi. Imu öldürmek bile istememiş. Xebec direkt Imu’nun saltanatına tehditti. Muhtemelen bu Tanrı Vadisi olayı Xebec’i durdurmak için Imu’nun tertip ettiği bir tezgah idi. Xebec Nika olup Imu’yu indirebilecek potansiyele sahipti, Imu tarafından önü kesildi. Teach ve Eris olmasaydı yoluna devam edip Imu’yu yenecekti, Roger’ın asla başaramayacağını başaracaktı muhtemelen.

Roger boş karakterlerden biriydi. Imu öldürmek bile istememiş. Xebec direkt Imu’nun saltanatına tehditti. Muhtemelen bu Tanrı Vadisi olayı Xebec’i durdurmak için Imu’nun tertip ettiği bir tezgah idi. Xebec Nika olup Imu’yu indirebilecek potansiyele sahipti, Imu tarafından önü kesildi. Teach ve Eris olmasaydı yoluna devam edip Imu’yu yenecekti, Roger’ın asla başaramayacağını başaracaktı muhtemelen.
Xebec'i yücelticez diye diğer karakterleri boş karakter demeyi keser misiniz?Böyle giderseniz Joyboy'u da boş karakter diyeceksiniz de.

Bizzat mangaka Xebecin aynı Roger ve Garp gibi Büyük Korsan Çağinda yani Roger öldükten sonraki dönemde Efsane olarak anıldigini söylüyor. Yani Xebec unutulmuyor.

Roger ve Xebeci kıyaslamak elmayla armutu kıyaslamaktan farksız. O yüzden Roger Xebecten başarılı denemez.

Xebecin amacı ne ? IMi indirip başa geçmek, mottosu da ben yapamazsam başkası yapacak.

Xebec hikaye gereği IMle erken karşılaşmak zorunda kaldi. Doğru vakit istediği 2 meyveyi elde edince olacaktı, olmadı. Ancak iradesi ve mottosu oğlu Teach üzerinden saat gibi işlemeye devam ediyor.

Rogerın amacı ne? Tüm adalara ayak basmak. Başarıyor mu, kimsenin ayak basmadığı 2 adaya ayak basıp amacını gerçekleştiriyor. Rogerın bu başarisi onu diğer kaşiflerin yanina yerleştirmekten öte gitmiyor.

Roger tüm tarihi öğrendikten sonra JB olsun diye çocuk yapiyor ve hem karısı ölüyor hem da çocuk babaya düşman büyüyor ve nihayetinde ölüp gidiyor, nihayetinde bu alanda açık şekilde başarisiz oluyor.

Şuan Rogerın mirasi da mirasina sahip olan da kimse yok, Ray arkasindan ağlasın dursun, Teach babasının adını gemiye yazmış, tapuda babasının adına kayitli adayı da işgalci Oçokuyu dövüp alıyor. Mirası da mirasçisi da yaşiyor ve tam gaz devam ediyorlar.
Tabii kurgu ama bu kurguyu kader olarak kabul edip incelersek, Xebec Imu’yu fiilen olmasa da dolaylı yoldan indiren en önemli karakter olacak. Başta bu iradede bulunuyor. Ben yenmesem de biri mutlaka gelip tahtını başına yıkacak diyor. Bu söz çok önemli. Hala daha Imu yatağında tirtir titriyor bu sözden dolayı. Son zamanlarda Luffy ve Teach’e kafayı takmış durumda, çünkü Xebec’in iradesinin bu kişilere geçtiğinin farkında.

Xebec neler istedi, neler oluyor;

-Xebec dünyayı ele geçirmek istedi,
-Teach onun iradesini sürdürüyor, dünyayı ele geçirecek,

-Xebec bunun olması için Imu’yu indirmek istiyordu,
-Teach de babasının iradesini takip edip Imu’yu alaşağı etmek istiyor. Saturn ve Teach’in tayfasının konuşmasından bunu anlıyoruz.

-Xebec bu yolda 2 meyveyi elde etmeyi düşündü, güçlü bir tayfa kurdu,
-Teach bu iki meyveden muhtemelen biri olan Karanlık meyvesini elde etti, güçlü bir tayfa kurdu, işine yarayacak meyvelerle tayfayı donattı, tam bir suikast takımı kurdu(ışınlanma meyvesi, görünmezlik meyvesi, şekil değiştirme meyvesi, boyut değiştirme meyvesi gibi tonla algıyla oynamalık, suikastçı meyveleri elde etti), muhtemelen ikinci meyvenin sahibi olan Luffy’i öldürmek isteyecek veya onunla Imu’yu indirmek için ittifak kuracak.

Yani zamanında Xebec bu yolu açmış, sonuna gelemeden ölmüş, bu yolda yürüyüp sonuna ulaşacak kişiler de Luffy ve Teach olacak.

Benim şahsi düşüncem bu iradenin Xebec’le başlamadığı. Teach’in atası olan Davy D. Jones ve Luffy’nin atası olan Joyboy ile bu irade başladı. Şimdi de nihayete ulaştı, Luffy ve Teach ile irade gerçekleşecek, Imu indirilecek.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık