Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1162: Tanrı Vadisi Ölüm-Kalım Savaşı

Bölüm Nasıldı?

• İyi

Kullanılan: 92 92.0%
  • Orta

Kullanılan: 4 4.0%
  • Kötü

Kullanılan: 4 4.0%

• Kullanılan toplam oy
    100
Usopp’un sadece yuzune bakarsan Teach ve Xebec’e benzedigini fark edebilirsin hocam. Oda bombayi patlatacak:)
Aslında Usopp ve Davy ailesinin baya ortak yönleri var, bu hatta o kadar belirginki Usopp Davy soyundan gelmiş olabir diye düşünmeden edemiyorum ben. Usopp ve Xebec ikiside çekiç saldırıları kullanırlar, Usopp Davy back kavgasında Luffyi durdurmaya çalışmış ve tayfanı kaybedeceksin demişti ki Xebecde tayfasını bu şekilde kurdu, Usopp ve Xebec ikiside devlere hayrandır ve arkadaşca davranırlar, Usoppun görünüşü Xebec ve Karasakalı andırıyor, Usoppun Luffyle olan kavgası Karasakal Ace kavgası gibi bir nevi, Usopp Xebecin oğlu olduğunu sanılan Buggy gibi ayak takımını kontrol yeteneğine sahip, Usopp ve Xebec onursuz işlerden uzak duruyorlar etc...

Xebecin Haroldla çarpıştığını düşünürsek ilerde bir Usopp vs Loki görürmüyüz diye düşünmeden edemiyorum ama tabi bunun için Usoppunda 10 Douriki Dragon gibi iyi bir meyve yemesi lazım. :sapkali:

Aslında Usopp ve Davy ailesinin baya ortak yönleri var, bu hatta o kadar belirginki Usopp Davy soyundan gelmiş olabir diye düşünmeden edemiyorum ben. Usopp ve Xebec ikiside çekiç saldırıları kullanırlar, Usopp Davy back kavgasında Luffyi durdurmaya çalışmış ve tayfanı kaybedeceksin demişti ki Xebecde tayfasını bu şekilde kurdu, Usopp ve Xebec ikiside devlere hayrandır ve arkadaşca davranırlar, Usoppun görünüşü Xebec ve Karasakalı andırıyor, Usoppun Luffyle olan kavgası Karasakal Ace kavgası gibi bir nevi, Usopp Xebecin oğlu olduğunu sanılan Buggy gibi ayak takımını kontrol yeteneğine sahip, Usopp ve Xebec onursuz işlerden uzak duruyorlar etc...

Xebecin Haroldla çarpıştığını düşünürsek ilerde bir Usopp vs Loki görürmüyüz diye düşünmeden edemiyorum ama tabi bunun için Usoppunda 10 Douriki Dragon gibi iyi bir meyve yemesi lazım. :sapkali:
Elbaph Usopp’un arci. Oda bosuna Davy clanini anlatmadi. Beklenen hadise Davy D. Usopp :)

@Reiper bakalım net ölçek verebilcekmiyiz xebecin tanrı vadisinin büyük bi kısmını bölen slash ile bigmomun ikoku saldırısını kıyalıyalım.
saldırımız bu bigmom tarafında

öncelikli olarak bigmomun yarısını yokettiği king baum yani koşan ağacın boyunu aşağı yukarı inceleyelim

king baumun boyu 23-24 metre civarı vikiden aldım bilgiyi

bigmomun saldırısının yüksekliğide aşağı yukarı king baumun boyu ile orantılı duruyor.

bigmomun 24 metre yüksekliği ile attığı saldırının adanın çok uzağına gittiğini görüyoruz saldırı adanın kıyısına yakın adanın içinden başlıyor.

buda saldırının uzunluğunun görüntüsü gördüğünüz gibi panel ikiyr ayrılmış gibi bigmomun saldırısının uzunluğu ile adanın gözüken kısmı doğru orantılı gibi duruyor enine boyut olarak.

whole cake adasının her görüntüde şekli değişiyor ama üstte attığım panelde soldan sağa doğru 3.büyük binayı kapsıyordu ortadaki uzun bina yabancı piksel sitelerine göre adanın tam ortası olarak baz alınıyor bizde öyle alırsak gözüken kısım adanın %30-40 ı gibi bi kısma tekabül ediyor.

Whole Cake Şato Çatı Çapı: 16 piksel | 890.32258064516 m

Whole Cake Adası Çapı: 415 piksel | 23092.741935484 m

adanın total boyutuna 20 bin metre yani 20 km diyelim yuvarlama hesap bigmomun saldırısı adanın %30 u ila %40 ı gibi bişeye denk olsa

saldırının menzili 6-8 km gibi bi uzunluğa tekabul ediyo

roxun saldırısıda bigmomun saldırısına göre adanın daha ufak bi alanını kapsıyor

bakarsanız soldaki dik ufak dağ kadar bi alan adanın %20 si edermi emin olamadım temelde.

@Reiper @Monkey D Garp şimdide rox vs garlingin ne kadar sürdüğünü roxun ne kadar zorlandığını inceleyelim
1- ilk panel burda patlama oluşuyor en az 1 çarpışma olduğunu düşünebiliriz ama görenler sıkı bir dövüşün başladığını söylüyor

2-buda roxun savaştığı yerdeki 2.patlama

3- 2.patlamadan yani çarpışma kısmından sonra garlingte 2 kesik görüyoruz yani rox en az 2 saldırı kullanmış garlingde ayakta olduğuna göre karşılık vermeye veya çarpışmaya çalılmış

4-buraya kadar devam eden kovalamacanın ardından rox büyük bir slash atıyor

5-slashten sonraki panelde rox savaşmaya devam ediyor ve yüzünde çizik morluk gibi şeyler oluşmuş

6-devamında garling kaybetmiş yerde görünüyor yani roxun attığı slashten sonrada garling savaşmaya devam etmiş

7-garlinge dikkatli bakarsanız göğsüne kılıç saplanmış

sonuç: rox en az 4-5 saldırı kullanıyor ve belli bir süre garling roxa direnip ona karşı koyuyor muhtemelen roxun kazandığı panelde huff huff veya haah haah diye nefes kalmasından ise yorulduğunu çıkarmamız çok yanlış olmaz en sonda 4-5 saldırı üstüne birde garlinge farklı bi kılıcı saplıyor ve garling öyle etkisiz hale geliyor.

@Reiper Üstat Xebec fanı oldun mu benim gibi?
Şahsen Xebec OPta fanlık olarak Kaido ve Doftan sonra 3. Sıraya oturdu bende. Her yönüyle hayranlik uyandiran bir karakter.

Olmuş.Xebec'i herkesten üstün görmeye, Xebec'in rakiplerini de ezik görmeye başladı(Garp,Roger).Yakında Xebec Joyboy'u dan güçlü diyecek.Joyboy'u da eziklemeye başlayacak.
Hiç bu minvalde yorum yazmadim, varsa paylaşabilirsin.

Aksine her defasında Xebecin Yonko lvl olduğunu, fazlaca abartildiğini da söylemişimdir.

Tüm zamanlarda da Kaido, BM ve WByi Xebecin önüne koyarim. Xebec Harald Roger Garp denkler. Kaido BM ve arkalarindan gelen WB ayri lvl canavarlar. Normal insanla canavari ayni kefeye koymam ben.

Harald eleştirmeye bile değmeyecek biri. :D
Kendi adıma konuşayım, Garp benim gözümde geçmişinin bir kısmını (God Valley öncesi) temizledi.
Umarım hükümetin işine çomak sokacak bir olay yapmıştır ya da gizliden gizliye hükümetin içini oyuyordur o zaman gözümde temize çıkar hatta gerçekten Hero Garp derim. Ama hiçbir şey yapmadan Fujitora gibi burada olanları görmezden gelirse (yani sineye çekerse) o zaman asıl eleştiriyi yaparım şahsen. Umarım şu Sword mudur neyse onu Garp falan kurmuştur, üstüne üstlük devrimcilere gizlice bilgi falan veriyordur.
Son bölümle birlikte Garpa daha da acimaya başladım.

Garpın kimseyi kurtardigini görmedik ama diyelim ki Garp birilerini kurtariyor, eskiden Garpın kurtardiklarini Kutsal Ejderler öldürüyor diyordum. Bu bölüm gördük ki Garpın kurtardiklarini birak Kutsal Ejderleri kendi silah arkadaslari bile öldürüyormuş. Denizciler bildiğin eli kelepceli masum insanlara top atip öldürüyor.

Garpın hayati boşa kürek çekmekle geçmiş.

Usopp onursuz işlerden uzak dururkene :)

@Arthur Pendragon

BM - Xebec analizi için eline sağlık reiz. BMnin nasıl bir canavar olduğu Kudretli Ulusu tek başına çıkarmasindan belli. Hem genişlik hem de uzunluk olarak en güçlü saldiri bana kalirsa. Roger/Ray/Gaban/Garpın bu ölçekte uzun menzilli saldirisi gösterilmedi. Tutturduğu zaman kesin yok ediyor bir de. Devler deniz canavarini, Kidin gemisini, uyanmis kabuslari hep bu teknikle avladilar. Zoro blokladigi halde bütün kemikleri kirildi. Bloklamasa atomlarina ayrilacakti

Garling tespitin de güzel 5 6 kere çarpismislar ancak bunun nedeni ölümsuzluk. Garling ölümsüz olmasa ilkinde ölür giderdi. Burda da yazarin eksikligi var. 1 tane bile saldirisini cizmiyor, muhtemelen güncele saklayim diye düsündü ancak böyle de karakterin agirligini azaltiyor. Yabancilar Goruseinin Garlingle dalga gectigine daie meme yapiyor alay konusu oldu iyice

Şahsen Xebec OPta fanlık olarak Kaido ve Doftan sonra 3. Sıraya oturdu bende. Her yönüyle hayranlik uyandiran bir karakter.

Aksine her defasında Xebecin Yonko lvl olduğunu, fazlaca abartildiğini da söylemişimdir.

Tüm zamanlarda da Kaido, BM ve WByi Xebecin önüne koyarim. Xebec Harald Roger Garp denkler. Kaido BM ve arkalarindan gelen WB ayri lvl canavarlar. Normal insanla canavari ayni kefeye koymam ben.

Garpın kimseyi kurtardigini görmedik ama diyelim ki Garp birilerini kurtariyor, eskiden Garpın kurtardiklarini Kutsal Ejderler öldürüyor diyordum. Bu bölüm gördük ki Garpın kurtardiklarini birak Kutsal Ejderleri kendi silah arkadaslari bile öldürüyormuş. Denizciler bildiğin eli kelepceli masum insanlara top atip öldürüyor.

@Arthur Pendragon

BM - Xebec analizi için eline sağlık reiz. BMnin nasıl bir canavar olduğu Kudretli Ulusu tek başına çıkarmasindan belli. Hem genişlik hem de uzunluk olarak en güçlü saldiri bana kalirsa. Roger/Ray/Gaban/Garpın bu ölçekte uzun menzilli saldirisi gösterilmedi. Tutturduğu zaman kesin yok ediyor bir de. Devler deniz canavarini, Kidin gemisini, uyanmis kabuslari hep bu teknikle avladilar. Zoro blokladigi halde bütün kemikleri kirildi. Bloklamasa atomlarina ayrilacakti

Garling tespitin de güzel 5 6 kere çarpismislar ancak bunun nedeni ölümsuzluk. Garling ölümsüz olmasa ilkinde ölür giderdi. Burda da yazarin eksikligi var. 1 tane bile saldirisini cizmiyor, muhtemelen güncele saklayim diye düsündü ancak böyle de karakterin agirligini azaltiyor. Yabancilar Goruseinin Garlingle dalga gectigine daie meme yapiyor alay konusu oldu iyice
"Tüm zamanlarda da Kaido, BM ve WByi Xebecin önüne koyarim. Xebec Harald Roger Garp denkler. Kaido BM ve arkalarindan gelen WB ayri lvl canavarlar. Normal insanla canavari ayni kefeye koymam ben."

:D WB de Kaido ve BM'den güçsüz mü yani arkalarından geliyor derken?

BM'nin saldırısından daha güçlü en az 10 atak çıkar seriden.

BM'nin atağı bakkala ciklet almaya yollar.

Son düzenleme:

@Arthur Pendragon

şahsi fikrim bigmomun atağının en korkunç kısmı uzanabildiği menzil hesaplarken öyle bir menzil ben beklemiyordum onun dışında saldırı alanı olarakda etkili tabiki güçsüz saldırı değil insan sormadan edemiyor kid law gibi dandik 2 sağkol adam nası bu kadını yendi diye.

ekleme:garling konusuna gelirsek ben okurken monitörün dibine girdim ne oluyo bitiyo anlamak için üstün körü okuyan adam tabi garling tek yedi der :)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık