Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1162: Tanrı Vadisi Ölüm-Kalım Savaşı

Bölüm Nasıldı?

• İyi

Kullanılan: 110 93.2%
  • Orta

Kullanılan: 4 3.4%
  • Kötü

Kullanılan: 4 3.4%

• Kullanılan toplam oy
    118
- Saturnimu daha farklı bir form aldığı ve saldırıya geçmeye hazırlandığı sırada Roger ve Garp da olay yerine gelmiş. Imu "yine üç D. Kaderin saati asla şaşmaz"
Benim de aklıma bir arkadaşın da dediği gibi Vivi geldi. Ama Roger-Xebec-Garp gibi bir üçlüye Luffy ve Teach gibi benzetilirse Vivi uygun durmuyor gibi, burada da aklıma Law geliyor. Akla Dragon da gelebilir ama ben "birbirinden farklı" D. ler bekliyorum.

- Davy Klanı büyük savaş sırasında Joy Boy'un safında yer almış, fakat klan liderinin amacı savaştan sonra başa geçmekmiş.
İşte bu yüzden final savaşın Luffy ile Teach arasında olmasını bekliyorum.

Yine 3 D. deyince aklıma Davy, Monkey, Gol üçlüsü geldi. Demek 800 yıl önceki büyük savaştada 3 D. vardı. O büyük savaştaki 3 klan ile bu 3 klan belki aynı olabilir. Ama günümüzde Gol'un temsilcisi yok.

Ekleme: Bu arada, Tanrı Vadisi yok olma olayında Oda yine uyduruyor. Büyük ihtimalle Ohara tarzı yok edilişten bahsediyor.

Son düzenleme:
Coby'i severim. Ama teach ile Luffy'in kalibresinde değil. Garp istediği kadar haki basıp antrenman yüklesin. Shounen mangada olay SOYDA biter. SAFKAN olmayan bir yerde tıkanır.
garp sadece hakisi ile değil antremanlar sonucu edindiği muazzam fiziksel kuvveti ve denizlerde habire savaşmaya gitmesinden kaynaklı tecrübesi ile beraber zirve bir isim oldu bu adam çocukluktan beri antreman yapıyor 2-3 yıldır garp yardımı ile eğitim alan koby gibi görebilceğiniz birisi değil bunu elbaf fb sinde gördük zaten garp serinin zirvelerindendir.

Nepal’den gelen spoiler ne kadar tutarli bilmiyorum ama spoilerden bagimsiz dusunursek uc tane D.’nin Im’e karsi durmasi mumkun degil cunku Garp’in bir denizci oldugunu biliyoruz, Im’e karsi durmayacaktir. Roger’in savasip savasmayacagi muallak kendisinin malum olaylardan sonra bir arayisa girdigini, gecmisi ogrendigini biliyoruz belki de hastaligi bu savastan sonra basladi. Lanetlenmis olabilir. Xebec’in ise asil mevzusunun Im oldugu kesin. Yani gorunen olaylara bakacak olursak Im’e karsi duran sadece Xebec. Digerlerinin pek bir alakasi yok. Ha Luffy’in Im ile olacak dovusu nasil olur ben de bilmiyorum cunku Im’in Luffy’e direkt mudahalesi de yok belki Elbaf’ta tayfadan birisini yaralayacak ya da oldurecek ki Luffy’in motivasyonu olussun

Luffy soyu sayesinde değil,gücüyle geldi.Soyun bı önemi olmadığo anlatılmaya çalışılıyor.Siz de soy önemli diyorsunuz.Luffy en basitinden Garp'ın torunu ama bu ona bişey katmadı.Kendisi her zaman çalışarak buraya geldim Luffy'den örnek verelim.Buggy imparator kızıl saçın manevi kardeşi,Roger korsanların üyesi,belki de Davy klanından birisi.Adam güçlü mü değil.Kendisi güçlü olarak çalışmadığı için bu halde.Sabo örnek verelim.Sabo Goa krallığın soyluların bir üyesi,ama kendisi devrim ordusu 2 numaraya yükselmiş birisi.Nasıl başardı ,çalışarak.Soyla değil,çalışarak zirveye çıkarsın.
D.?

- Bölüm kaldığı yerden devam ediyor. Ortaya çıkan yaratık kendini Saturnimu olarak tanıtmış.

- Davy Klanı büyük savaş sırasında Joy Boy'un safında yer almış, fakat klan liderinin amacı savaştan sonra başa geçmekmiş.

- Davy Klanı'na ait belgelerde Imu'nun varlığından bahsediliyormuş. Rocks bu sayede onun yerini bulabilmiş, asıl amacı işi orada bitirmekmiş, fakat gücünün yetmeyeceğini anlamış.

- Rocks'ın peşinde olduğu Şeytan Meyveleri'nden biri Nika Meyvesi, diğeri ise Elbaph'in efsanelerinde geçen Jormungandr Meyvesi'ymiş, bu meyvenin özelliği açıklanacağı sırada Imu araya girmiş ve kimsenin buradan canlı çıkamayacağını açıklamış.

- Roger ve Garp, Imu'nun olduğu yere giderken karşılaşmış, ancak birbirilerine saldırmamışlar. Garp burada yeni ortaya çıkan kötülüğün her şeyden daha büyük olduğunu söylemiş.

- Denizci gemilerinden anons geçilmiş ve tüm askerlere adayı tahliye etme emri verilmiş. Dragon kucağında bebekle adadan çıkamayacağı için o sırada anonsu dinlemekle meşgul olan Roger Korsanları'nın taşıdığı sandıklardan birine Shanks'ı koymuş.

- Saturnimu daha farklı bir form aldığı ve saldırıya geçmeye hazırlandığı sırada Roger ve Garp da olay yerine gelmiş. Imu "yine üç D. Kaderin saati asla şaşmaz" demiş.
Oda da bunu yazacak kalem yok

Luffy soyu sayesinde değil,gücüyle geldi.Soyun bı önemi olmadığo anlatılmaya çalışılıyor.Siz de soy önemli diyorsunuz.Luffy en basitinden Garp'ın torunu ama bu ona bişey katmadı.Kendisi her zaman çalışarak buraya geldim Luffy'den örnek verelim.Buggy imparator kızıl saçın manevi kardeşi,Roger korsanların üyesi,belki de Davy klanından birisi.Adam güçlü mü değil.Kendisi güçlü olarak çalışmadığı için bu halde.Sabo örnek verelim.Sabo Goa krallığın soyluların bir üyesi,ama kendisi devrim ordusu 2 numaraya yükselmiş birisi.Nasıl başardı ,çalışarak.Soyla değil,çalışarak zirveye çıkarsın.
Komodor Braneww Garp hakkında konuşurken;

Bu gemilerin hali kimsenin kahraman olarak doğmadığını gösteriyor. bu güç doğuştan değil sonradan hak etmek gerekir!
Güçlenmenin birçok metodu var.

Antrenman bunlardan birisi ancak çok yaygın olduğu söylenemez. Garp ve birkaç isim (Kuzan-Koby-Mihawk-Zoro-Luffy) dışında kimsenin antrenman yaparak güçlendiği gösterilmedi.

En yaygın güçlenme şeytan meyvesiyle olurken genelde katakterler sahada savaşa savaşa güçleniyorlar.

Bunların dışında genetik faktörler OP evreninde karakter güçlenmesine doğrudan etki ediyor.

En bariz örneği milyonda 1 görülür denilen Kral Hakinin ne hassa babadan/ anadan oğula geçiyor gibi tasvir edilmesidir.

Roger - Ace
Garp - Dragon - Luffy
Kaido - Yamato
BM - Katakuri
Harald - Loki kuvvetle muhtemel.
Ryuuma - Zoro bile yazılabilir belki.

Görüldüğü gibi Koby/ Buggy/ Sabo belki 40 yıl çalışsalar doğuştan yoksa Kral Haki kullanamayacaklar.

Bir diğer örnek ırk faktörü. Idanın Haralda dediklerini hatirlayabilirsiniz. Harald doğustan antik dev kanı taşıyor ve otomatik olarak diğer devlerden daha güçlü. Kaido Oni, Jinbe Balıkadam ama Hachi niye Jinbe kadar güçlü değil, burda bile balikadam türündeki fark devreye giriyor. King antrenman mı yapmış, yok, adamın ırkı güçlü.

Velhasıl antrenman örneğinin nerdeyse istisnai olduğu ortada. Narutoda Gai istisna idi, OPta da Garp istisna, fanların onları tutma nedeni de bu.

Güçlenmenin birçok metodu var.

Antrenman bunlardan birisi ancak çok yaygın olduğu söylenemez. Garp ve birkaç isim (Kuzan-Koby-Mihawk-Zoro-Luffy) dışında kimsenin antrenman yaparak güçlendiği gösterilmedi.

En yaygın güçlenme şeytan meyvesiyle olurken genelde katakterler sahada savaşa savaşa güçleniyorlar.

Bunların dışında genetik faktörler OP evreninde karakter güçlenmesine doğrudan etki ediyor.

En bariz örneği milyonda 1 görülür denilen Kral Hakinin ne hassa babadan/ anadan oğula geçiyor gibi tasvir edilmesidir.

Roger - Ace
Garp - Dragon - Luffy
Kaido - Yamato
BM - Katakuri
Harald - Loki kuvvetle muhtemel.
Ryuuma - Zoro bile yazılabilir belki.

Görüldüğü gibi Koby/ Buggy/ Sabo belki 40 yıl çalışsalar doğuştan yoksa Kral Haki kullanamayacaklar.

Bir diğer örnek ırk faktörü. Idanın Haralda dediklerini hatirlayabilirsiniz. Harald doğustan antik dev kanı taşıyor ve otomatik olarak diğer devlerden daha güçlü. Kaido Oni, Jinbe Balıkadam ama Hachi niye Jinbe kadar güçlü değil, burda bile balikadam türündeki fark devreye giriyor. King antrenman mı yapmış, yok, adamın ırkı güçlü.

Velhasıl antrenman örneğinin nerdeyse istisnai olduğu ortada. Narutoda Gai istisna idi, OPta da Garp istisna, fanların onları tutma nedeni de bu.
Valla kaptan bu tarz konuları seninle konuşmak ufkumu açıyor. bir soru soracağım.

Bir çok kişi Mihawk ve Nusjuro arasında kılıç ustalığı hakkında konular açılıyor. bir de neden hiç bir zaman efsanevi kılıcını karartamadığı. Egghead performansı hakkında ne düşünüyorsun?

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık