Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1162: Tanrı Vadisi Ölüm-Kalım Savaşı

Bölüm Nasıldı?

• İyi

Kullanılan: 110 93.2%
  • Orta

Kullanılan: 4 3.4%
  • Kötü

Kullanılan: 4 3.4%

• Kullanılan toplam oy
    118
Poneglifler konusunda, en başta onların sıradan tarihi eserler olduğunu düşündüğünü Roger kendi ifade ediyor zaten 966. bölümde. Resmi çeviriyi bilmem ama internette baktığım kaynakta "i used to think they were ordinary objects, so i was surprised when i discovered..." ibaresi var. Zaten son adaya gidiş ile GodValley arasında da 1 yıllık bir zaman dilimi var. Roger'ın asıl aydınlanması burada gerçekleşecek.
Imu'nun varlığının öğrenilmesi karakterlerin hikaye gidişatını çok değiştirecek. Bana göre asıl kilit nokta Tanrı Vadisi'nin nasıl yok olduğu. Bildiğimiz kadarıyla bu dönemde Ana Alev henüz icat edilmediği için Uranus'ün kullanılması olası değil. Lulusya'da olanın benzerini göreceğimizi sanmıyorum.

Imu'nun varlığının öğrenilmesi karakterlerin hikaye gidişatını çok değiştirecek. Bana göre asıl kilit nokta Tanrı Vadisi'nin nasıl yok olduğu. Bildiğimiz kadarıyla bu dönemde Ana Alev henüz icat edilmediği için Uranus'ün kullanılması olası değil. Lulusya'da olanın benzerini göreceğimizi sanmıyorum.
Ana alev o zaman yoktu hocam yani Im’in orayi antik silahla yok etmesi mumkun degil Ben savasta adanin tamamen yok edildigini degil de hukumetin ya da Gorosei’nin propagandasi ile savastan sonta adanin haritalardan, kaynaklardan silindigini dusunuyorum. Ya da en basiti adanin manyetizmasini bir sekilde degistirmislerdir. Mariejois’e yakin bir ada oldugu biliniyor, dogal kaynaklari da cabasi. Ayrica Garling’in ne kesfettigini ben pek anlayamadim ama dusunceme gore Im’in guc kazanmasi icin gereken bir sey var orada o yuzden yok edildigini degil adinin, yerinin degistirilmesi ve Im tarafindan bir sekilde konak olarak kullanilmasi ihtimali daha cok baskin

Açıkçası benim de en merak ettiğim kısım burası. Enies Lobby de aynı güç tarafından bir sebepten ötürü 700 sene önce yok edilmiş ve deniz seviyelerini yükseltiyor oluşu Tequila Wolf inşasının başlamasına sebep olmuş olabilir. Robin'in zaman atlaması sırasında oraya gönderilişi belki de buna işarettir.

Garling’in ne kesfettigini ben pek anlayamadim
Garling'in keşfettiği şey davy klanının kendisi bence.

Biraz ütopik olacak ama savaş esnasında wb denize gömmüşse hiç şaşırmam. (Hatta türk dizilerinden hallice bir senaryoyla imu bir şekilde xebec'e domi reversi yapar ve xebec'in iradeye sahip olduğu son anlarında kendi isteğiyle (biraz da dram katayım:d) wb adayı denize gömer)

Sence alevlerle isaretlenmis adam kim olabilir ustat. Sonucta bu poneglife sahip olabilmek icin kayip yuzyili, joyboyu vesaire bilmek gerekiyor. Boylesine onemli bir seyi saklayacak bir adam kim olabilir
Yeni bir karakter uyduracak bence.

Pone sahibi olmak basit bir olay ve hiçbir bilgi gerektirmiyor. Kaido ve BM Ponede ne yazdığını ve gerçek tarihi bilmiyorlardı misal. Kaido JoyBoyu Kingden Yamatodan vs duyuyor. Jinbei BAA sonrası BMye hediye olarak denizde bulduğu bir Poneyi götürüyor. Yani Ponelerin az çok Rafteli bulmanin anahtari olduğunu biliyorlar ama içerik bilmiyorlar.

Yanık izli adamın amacı ne ve bu amaç kime yarıyor ?

Şuan gorünene göre kırmizi poneyi almiş ve takip edenleri girdapla batiran biri gibi duruyor. Kirmizi Ponenin bulunmamasi kimin işine gelir, WGnin. Zaten o yüzden Teach bu elemanin WG için çalıstığından şüpheleniyor.

Bana da mevzu Zuneshayı animsatiyor. Biri lanetlemiş/ komut vermiş, şu vakte kadar durmayacaksin diye Zunesha en az 800 yıldır yürüyor. Bu adamdan da böyle hikaye çıkabilir. IM Roger KK olduktan sonra birine onu bul ve kimseye kaptirmadan dön dön dur diye komut vermiş olabilir.

Her bölümde yeni bir gizem ekleniyor.

Roger, Garp şuan belirsizlikte, Whitebeard,Kaido,Xebec dünya denilen İmu ile yüzleşmişler.

@Reiper ve @Arthur Pendragon kaptan ve hocam alternatif bir senaryo düşünürsek Garp ve Roger örnek olarak Xebecin yanında İmu'ya karşı savaştılar desek, Garp'ın idam edilmesini engellemek için hükümete karşı nasıl bir kozu olması gerekir?

Alternatif senaryo hakkında fikirlerinizi almak isterim.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık