Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1162 Spoiler Yorumları

Bölüm kaç kemerlik?

• Bol kemerlik

Kullanılan: 72 63.2%
  • Belki birkaç kemer

Kullanılan: 19 16.7%
  • Bir kemer

Kullanılan: 13 11.4%
  • Kemerlik bölüm değil

Kullanılan: 10 8.8%

• Kullanılan toplam oy
    114
Elbaf Loki'ye düşman olduğu sıralar Shanks doğmamıştı.
14 yıl önceki Haraldı Loki öldürdü yalanından söz ediyor, Lokinin doğumundan değil.

14 yıl önce Loki hain ilan ediliyor.
6 yıl önce Shanks tarafindan yakalanıyor.

Aradaki 8 yılda ne oluyor, fb oralara kadar gelecek daha. Shanks nasıl bir hinlik çevirmiş gösterir umarım.

Hükümeti yıkma planı yapıyormuş. bozuntuya vermeyelim oda bilir işini.
Sword nasıl, kim tarafından, ne amaçla kuruldu, burası kritik.

Denizciler içindeki gizli bir birim deniyor. Bu halde Sengokudan Kongdan izinsiz kurulamaz. Bunlar da doğrudan WG/Ejder sevdalısı olduğuna göre WG/Ejderler de bunu biliyor demektir.

Haliyle bu oluşumun WGyi yıkmakla alakası olamaz.

En fazla Yonko/Korsan düzenine çomak sokmak amaçlanmiş olabilir aynı fırsatini bulunca Lordluğun ortadan kaldirilmasi gibi.

Şuan zaten Swordun karşı hamlesi Cross Guild gibi duruyor. Yonko = Denizci + Lord dengesinde denizciler Sword eliyle korsanlara operasyon çekiyorlardı, Cross Guild de karşı hamleden doğarak denizcileri hedef yapip öldürtüyor.

Özetle Swordun WGyi/Ejderleri falan yikacaģı yok, o yüzden boşa ümitlenmemek lazım.

Bu konuda Kuzanın ayrildiğinı düşünüyorum. Kendi şuan bilmediğimiz hedefleri doğrultusunda Teachle beraber. Olasılıklar Devrimci veya Sword üyesi olabileceğini gösteriyor ancak bence Kuzan doğrudan IMi hedef alacak. Teachin Dünya Kralı olma düşüncesi Kuzanın hedefiyle örtüştüğü için onlarla beraber.

Basit bir Koramiral olan Saul bile şövalyeleri, şövalyelerin ölümsüz olduklarını vs biliyorken Amirallerin daha üstleri ve hatta IMi bilmemeleri saçma olurdu. Kuzan hakkinda sen ne düşünüyorsun usta @Arthur Pendragon

Belki de önümüz de ki bölümlerde Xebec IMU nun kontrolünü kaybetmesine sebebiyet verecek bir hasara ne olmuştur, ya da Xebec, WB ve/veya Kaido için belki ölüme atladı, Sonrasın da Reverse yaşadı. Ben yine de Eşinin ölümünün olmasını bekliyorum.

Garp'ı, WG saflarında kalarak teslim olan, esasen onların yerleşik "kahramanı" olarak özgür PR yapan bir karakter olarak gören biri olarak.

Evet henüz Garp'ın tam hayat hikayesine sahip değiliz.

Bu God valleyden sonra kişiliği değişiyor ve Donanmadaki yeri durgunlaşmaya başlıyor.

Oda, Garp'ın karakteriyle bir soru çerçevelemeye çalışıyor ve bunu Aokiji'nin daha agresif yaklaşımıyla paralellik kuruyor.

Dünya çapında bir hegemonyayı nezaket kurallarıyla deviremezsiniz.

Oda'nın manganın son 25+ yılında Garp'ı bize bir karakter olarak sevdirmesinin çok akıllıca olduğunu düşünüyorum.

İyi, karakterlere yanlış olabilecekleri, çok yanlış olabilecekleri, onlarla empati kurabildiğim ama aynı zamanda onları soru işareti olarak görebildiğim karmaşıklıklar katıyor.

Yanlış yapmış karakteri sevebiliriz, başarısız olmuş karakteri sevebiliriz, kendi vicdanına ihanet etmiş bir karakteri sevebiliriz. sanırım Garp'ın böyle bir karakter olduğu açık.

Özetle: onu giderek daha fazla bağlamda kusurlu olarak gördüğümüz için. Garp'a bakıyorum ve "bu adam biraz karışık değil mi" diye düşünüyorum ve bu hoşuma gidiyor.

Kendimi yerine koyarak yaptığım yorumlama bu. herkesin fikirlerini ve eklemek istedikleri olursa seve seve okurum.

Son düzenleme:
14 yıl önceki Haraldı Loki öldürdü yalanından söz ediyor, Lokinin doğumundan değil.

Aradaki 8 yılda ne oluyor, fb oralara kadar gelecek daha. Shanks nasıl bir hinlik çevirmiş gösterir umarım.

Denizciler içindeki gizli bir birim deniyor. Bu halde Sengokudan Kongdan izinsiz kurulamaz. Bunlar da doğrudan WG/Ejder sevdalısı olduğuna göre WG/Ejderler de bunu biliyor demektir.

En fazla Yonko/Korsan düzenine çomak sokmak amaçlanmiş olabilir aynı fırsatini bulunca Lordluğun ortadan kaldirilmasi gibi.

Şuan zaten Swordun karşı hamlesi Cross Guild gibi duruyor. Yonko = Denizci + Lord dengesinde denizciler Sword eliyle korsanlara operasyon çekiyorlardı, Cross Guild de karşı hamleden doğarak denizcileri hedef yapip öldürtüyor.

Özetle Swordun WGyi/Ejderleri falan yikacaģı yok, o yüzden boşa ümitlenmemek lazım.

Bu konuda Kuzanın ayrildiğinı düşünüyorum. Kendi şuan bilmediğimiz hedefleri doğrultusunda Teachle beraber. Olasılıklar Devrimci veya Sword üyesi olabileceğini gösteriyor ancak bence Kuzan doğrudan IMi hedef alacak. Teachin Dünya Kralı olma düşüncesi Kuzanın hedefiyle örtüştüğü için onlarla beraber.

Basit bir Koramiral olan Saul bile şövalyeleri, şövalyelerin ölümsüz olduklarını vs biliyorken Amirallerin daha üstleri ve hatta IMi bilmemeleri saçma olurdu. Kuzan hakkinda sen ne düşünüyorsun usta @Arthur Pendragon
Loki Harald öldürdü yalanını Shanks demiyor ki.Jarul diyor yanlış hatırlamıyorsam.Normalde düşmanlarını acımadan öldüren Shanks Loki'yi öldürmüyor,Elbaf'a getirip zincirliyor.Zaten o olaydan sonra(14 yıl öncesi Harald öldükten sonrasını diyorum) araştırmaya gittiklerini söylemişti.Öncesinde ise Harald ile acilen konuşmam gerektiğini söylemişti.Acaba tam olarak neler oldu görecez.

Ya rocks bayağı güçlü ya da şövalyeler ezik. Shamrock'un shanks'tan güçlü olabileceğini düşünüyordum ama babası bu haldeyse oğluda çöp çıkabilir.

1-öncelikli olarak kuzan karakterinin gençliğinden başlayalım kendisi denizci öğretmenlerinden eğitim alıp güçlenmeye başladı ama onlardan öğrenebileceği herşeyi öğrendikten sonra garp ile çalışmaya başladı güçlenmek gibi bir amacı vardı.(derin bi inceleme yaptım uzun anlatım var okuycaklara iyi okumalar)

2-sonraki kısımda ohara gibi bi olayı görüp dünya hükümeti ve akainunun gerçek yüzünü gördü ve bunun sonucu olarak kend içinde içsel çatışmalara girdi bunun üstüne en yakın dostu ile savaşmak zorunda kalarak saulum hatrına robinin kaçmasına müsade etti.

3- ardından güçlenme serüvenine devam etti aokiji taki amiral olana kadar ve bu süre zarfında garp ile çok uzun vakit geçirdiğini görüyoruz

4-bu kısımdan sonra ise tembel adelet anlayışına sahip aokiji akainu ile 10 gün boyunca aralıksız exstreme bir dövüşe giriyor ve savaşı kaybediyor.
-benim fikrim aokiji akainunun oharada yaptığı sivil katliamını görünce akainuya karşı cephe aldı ve başa sırf öyle birisi gelmesin diye elinden geleni yaptı ama sonuç olarak kaybetti ve donanmada kalamadı daha

5-ardından aokiji 2 yıllık zaman atlamasında smokerı kurtarır ve smokera donanmada olmadan yapabileceğim şeyler var dünya hükümetinin gücünün herşeye yettiğini hiç düşünmezdim diyor kısaca 2 senelik zaman atlaması ardından hükümet hakkında bilgiler öğreniyor ve donanma yararına çalışıyor.

6- bence kuzan karakterinin en önemli kısmı ise burdaki konuştuğu gibi ben değişmedim smoker sözü bu söz kuzanın normal olduğu kişi olduğunu ama hükümet hakkında edindiğ bilgiler sonucu ise yeni yollar ve yeni bir misyon hedeflediğini gösteriyor bana.

7-aokijiyi birdahaki görüşümüzde ise karasakal korsanlarına katıldığını görüyoruz karasakal aokijini aklını bakalım nasıl çelmiş :)

-şu panel sonucu aokijinin karasakal korsanlarına katılmasını görüyoruz doğal olarak aokijinin karasakal ve ekibinden bir çıkarı var buda aokijinin hükümet hakkında geçen 2 senede bilgiler edinip karasakallardan nası bir çıkarı olabileceği gerçeğini önümüze sürüyor.
-muhtemelen dediğiniz gibi oharada hükümetin ve akainunun kötülüğünü görmüş aokiji tıme skip esnasında hükümet hakkında bilgiler öğrenmiş ve karasakalı kullanarak hükümete karşı yapmak istediği bir durum var bundan ötürüde karasakal ile karşılıklı çıkar-çıkar anlayışı içinde ittifak oldu.
8-şimdi geldik aokijinin eski öğretmeni garp ile karşılaşmasına burdaki dövüşün başlangıcında aokijini konuşmasına bakarsak garpın donanmaya dönme teklifini reddedip kendine yeni idealler ve hedefler belirlediği ve bunların doğrultusunda hayatına devam edeceğini gösteriyor.

9-günün sonunda ise bana sorarsan aokiji net birşekilde karasakallara katıldı ve hükümete karşı farklı bir amacı var ve bu öyle bir amaçki aokijinin güçlenmesinde en büyük pay sahibi olan öğretmeni garpı bile gözden çıkardığını görüyoruz hele şu açıklamalardan sonra ajan çıkma muhabbetleri suya yatmıştır benim için.

-burda durduk yere karasakala lavuğu öldürcektimde yaşadı gibi bişiy demesine gerek yoktu ve garpı takım çalışması yaparak yendiklerini onaylıyor kısaca aokiji artık karasakal korsanları ile iç içe sırt sırta savaşıyor ve işbirliği içinde bunun sebebide büyük bir amacı olması.
10-zaten mihawkın sengokunun kizarunun veya bunlar gibi büyük karakterlerin alınmadığı panelde aokijinin serinin devamı için önemli rolu olucağı vurgulanmıştı bu adamın büyük bir hedefi var ve bunu yakında görüceğimizi düşünüyorum oda garp için bir geri dönüş hikayesi anlatacağını söylemişti kuzanda muhtemelen arıkovanında dönüşümüzde bu hikaye ile beraber bize amacını göstericek benim tahminlerim bunlar.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık