Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1160: Tanrı Vadisi Olayı

Bölüm nasıldı?

  • İyi

    Kullanılan: 71 82.6%
  • Orta

    Kullanılan: 8 9.3%
  • Kötü

    Kullanılan: 7 8.1%

  • Kullanılan toplam oy
    86
Acaba kizarunun belirsiz adeletiyle
"Mutlak Adalet" lakap olarak Akainu'ya ait. Tıpkı "Tembel Adalet"in Kuzan'a, "Belirsiz Adalet"'in Kizaru'ya ait olması gibi.
Fakat Akainu bırak mutlak adaleti, adil bir insan bile değil. Adalet senin dinine, ırkına vs bakmaz, eylemine, davranışına bakar.
Bugün gördük ki, 17 yaşındaki Dragon'un adalet/doğruluk anlayışı Akainu'nun fersah fersah ilerisinde.

Adaletin özü şudur, her kim neyi hakediyorsa, ona hakettiğini vermen.
Akainu ekonomi, eğitim, cart, curt bakanlarının davranışlarından dolayı onlara hakettiğini veremiyorsa sırf korsan diye birine bütün gücünü boşaltıyorsa köpeğin önde gidenidir. Akainu hiç mi adaletli değil? Elbette "kendi kurdukları düzene" göre adaletin başı. Ama kendi kurduğu düzen baştan sona adaletsiz olduğu için hiçbir anlam ifade etmiyor.

Smoker Akainu'dan kat kat kat daha adil bir karakter. En azından savaştığı korsanın davranışlarını çözmeye, anlamaya çalışıyor. Hala bizimkilerden nefret etse de gerektiğinde doğru olan için bizimkilerle bir olabiliyor. Örneğin Crocodile meselesinde kendi elinden bir şey gelmediğ için bizimkileri desteklemesi gibi..

Smoker >>>>> Akainu.
Bonneyin belirsiz geleceği bağlantılı mı acaba. Bonney Kizarudan mı etkilendi acaba
 
Aslında sODA mesajı vermiş. Davy klanından birinde ki Hasır Şapkayla... :))) Gunko'ya Elbafta aziz demedi burada Aziz diyor. Anlayamadım. Kutsallardan biri Donqioute Ailesinden olma ihtimali var mı çizimi Dofu hatırlattı bir tanesinin..
 
Son düzenleme:
Gerçekten prıme bigmom çok ayrı bi zeka seviyesine sahip güncel yonkouiken şu kafası olsaydı eğer şahsen kaidodan çokdaha potansiyalli olduğunu düşünüyorum.
sODA burada bize şunu anlatmak istiyor. Şeker zararlıdır beyni küçültür :D Zaten Kaido'dan güçlüydü BM o zamanlar. Ayrıca o yaşlı haliyle bile kafa tutabiliyordu demek ki güvendiği birşey vardı :D
Ama işte şekerden kafa gitti kadında.
 
Denizciler Tanrı olarak gördükleri kişilere itaat ediyorlar. Bu kadar basit. Diyelim senin inandığın Tanrı figürleri var ve bunlar böyle katliamları inançlarının temellerinden biri olarak tanımlıyor. O zaman sesini çıkarmadan olanları izlersin, şirk koşmamak için de sorgulamazsın.

Adamlar "Kutsal Ejderler tanrıdır, bizim de onlara hizmet etmemiz gerekiyor" diyor.
Garpdamı böyle düşünüyor sence?
 
Benim anlamadigim Garling, kadini bicakladiktan sonra cocuklari goturmemis mi? Cocuklar adaya ilk ayak basan Dragon ve mufrezesi tarafindan bulunduktan sonra gemilerin orda mi tutuluyordu? Ama denizci kopekler bildigin herkesi etkisiz hale getirmeye baslamisti yani yasli kadin coluk cocuk demeden. O zaman o cocuklari birisi besigiyle beraber denizcilere verdi ama kim verdi bilemedim. Bu durumda Garling kadinin soyunu bilmiyordu bu durumda herhangi bir kadinla tek gecelik bir kacamak yapmis oluyor.

Diger ihtimal olarak Garling cocuklari denizcilere verdi diye dusundum ama 17 yasindaki acemi denizci o cocuklari oradan cok rahat kacirdi ya anlamsiz geldi yani o cocuklari Garling bana bile verse ‘emrin olur reis gozum gibi bakacagim bu cocuklara, kimse dokunamayacak’ derdim ve cocuklarin basina 100 tane asker koyardim. Yani bir kurgu eksikligi var
Garling'in bebekleri denizcilere vermiş olma ihtimali yok çünkü dediğin gibi Garling'ten gelen bir emir olsa o bebekleri o karmaşada orta yerde tutmazlar. En akla yatkın senaryo Garling kadını öldürdüğünü düşünüp yoluna gitti. Orada çocukları varmış yokmuş umursamadı. Yani bebekleri ya anaları ya bir vatandaş ya da denizciler buldu tuttu ama arada Garling yok. Görmezden geldi bebekleri.
Çocuklarla ilgili hikayede eksiklik var, önceki mesajlarda @Smoker la da konuştuk, 2 olasılık var 2sinde de eksik kısımlar kalıyor şöyle ki;

1- Garling kadını bıçaklayıp çocukları orada bıraktı ise;

---Geçen bölüm E. Oda kadını kanlar içinde sürünerek bir yere pusmuş şekilde çizmiş, yanında çocuklar yok, normalde çocuklar Garling varken beşiğin içindeydi, ortalıkta beşik falan yok, bu bölüm kadın ölürken yine beşik yok, çocuk yok, BURAYA KADAR HADİ DRAGON KADININ YANINDAN ÇOCUKLARI ALDI ÇANTASINA KOYDU DEDİK,

--- Kadın ölmeden önce Dragon'a çocukları onun almasına izin verme diyor, şimdi ihtimal zaten Garling'in çocukları bırakıp gitmesi, kadın niye onun almasına izin vermeyin diyor, Garlingin çocukları zaten almadığını varsayıyoruz, eğer Garling çocukları almasa kadının çocukları öldürmelerine izin vermeyin vs demesi gerekirdi. BURADA AÇIK KURGU BOŞLUĞU KALIYOR.

--- Bir husus da Dragonun son sahnesinde Dragon bir bakış atıyor, çocuklar bir sepetin/beşiğin içinde uyuyor görünüyor, diğer sahnede ise Dragon hızla koşuyor çocuklar kucağında uyanmış durumdalar. Şimdi hadi ilk kısım için sepet/beşik değil, Dragon'un çantası dedik, Dragon çantada hazır uyuyor vaziyetteki çocukları niye çantadan çıkarıp uyandırıyor ve eline alıp koşmaya başlıyor, burası çok mantıksız bir hareket, açıkça herkesin görebilmesi tehlikesi oluşuyor. BURADA DA AÇIK KURGU BOŞLUĞU KALIYOR.

2- Garling kadını bıçaklayıp çocukları beşikle birlikte alıp götürdüyse ;

---BURADAKİ AÇIK KURGU BOŞLUĞU da, kadın benim çocuklarımı Garling alıp götürdü demiyor, isim vermiyor, çocukların saçları kırmızı vs de demiyor, eşkal vermiyor, Dragon hangi çocukları kurtarması gerektiğini bilmiyor.

Her iki ihtimalde de kurguda boşluk var.

Xebec Roger'ın nasıl ve neden ilk ve en büyük düşmanı hala anlamış değilim. Birbirlerine aşırı kin duyduklarını gösteren bir şey göremedim ben. Roger'ın rakibi diye kötü karakter diye düşünüldü ancak adamın falsosu yok neredeyse. Ek olarak Roger laylaylom gezerken adam gizli tarihe ilişkin bir şeyler biliyor belli ki. Roger'a el vermiş gibi duruyor Xebec şuana kadar.
957. bölümde Sengoku'nun anlattığı şeylerin neredeyse tamamı yalan, istersen retcon ifadesini de kullanabilirsin, ben yalanı tercih ediyorum.

1- Rocks'un kuruluşunu nasıl anlatıyor bakın, korsanlar zenginleşmek için Arıkovanında biraraya gelmişler, yapılan görüşmeler sonucunda Rocks kurulmuş :) Gerçekte ne oluyor, Xebec Davy Back dövüşleriyle tayfasını kuruyor, WGyi dolandırıp Arıkovanı adasına çöküyor. Yalanın bu kadarı.


2- Rocks tayfası yok edildi diyor, tüm tayfadan öldüğü bilinen tek kişi Rocks, onun da Tanrı Vadisinde ölüp ölmediği belli değil, buradan kurtulup IMin karşısına çıkma ihtimali var. Ölümü bırak tüm tayfada bu olaydan dolayı kalıcı yara bile yok. WB- BM- Kaido- Shiki bilip gördüklerimiz.


3- Garp ve Roger'ın şans eseri aynı anda orada olduklarını söylüyor :) Gerçekte ise Ginny - Morgans tarafından yapılan bir anons var, Roger Shakky için gelirken Garp Roger için adaya geliyor.


4- Aynı sayfada Roger ve Garp'ın Kutsal Ejderler ve köleleri korumak için işbirliği yaptığını ve Rocksa karşı savaştıklarını söylüyor, henüz görmedik ancak burasının yalan çıkacağını tahmin ediyorum.

5- Sengoku, Rocks için Roger'ın ilk ve en güçlü düşmanı olabilir diyor, 1 kare bile kapıştıklarını görmedik, Shakkynın barında geçmişlerinin olduğu vurgulandı ancak öyle rival çizmedi, düşman olsalar barda dövüşemeseler barın dışına çıkıp kapışırlardı. Öyle Garp- Roger gibi bir rival veya düşmanlık yok, yalan olduğu açık ortada.


6- Sengoku asıl adı Rocks D Xebecti diyor, bu da yalan çıkıyor adamın adı Davy imiş :)

Konudan bağımsız olarak, aynı sayfanın sonunda, Sengoku o da her zaman ortaya çıkan ve çıkmaya devam edecek olan adında D. harfi olan korsanlardan biriydi diyor, yani Xebec'ten önce de bir sürü D. korsan var, sonrada D. korsanlar var, madem D.ler böyle niye yok edilmiyor, yok Bukaner yok Davy yok Lunarian avlanan ortamda D.lerin rahatça gezmesine müsaade etmek biraz ön plana çıkınca da yalnızca adlarını sansürle yetinmek tek kelimeyle saçmalık.
 
Gunko'yla Brook'un ne gibi bir bağlantısı çıkacak acaba. umarım her zaman unuttuğu gibi o gizemi de unutmamıştır çünkü biz unutmadık.

Şu an bakıldığında Gunko gayet acımasızca bir şekilde sivilleri katlediyor gibi gözüküyor ama Brook gibi temiz kalpli sevecen bi herifi tanıyıp üstüne bunları yapıyor olamaz Gunko. Hafıza kaybı ya da ele geçirilip hatırlamama harici bir şeye bağlayamaz.

Gerçi bu Oda denen hıyara kalırsak Gunko'yu Laboon'un kızı olarak bile açıklayabilir şaşırmam.
 
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık