Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1160: Tanrı Vadisi Olayı

Bölüm nasıldı?

• İyi

Kullanılan: 82 83.7%
  • Orta

Kullanılan: 8 8.2%
  • Kötü

Kullanılan: 8 8.2%

• Kullanılan toplam oy
    98
Kutsal ejderler serideki aşağılık karakter kontenjanını fazlasıyla doldurmuş ki diğer karakterler ne yaparsa yapsın kötü gelmiyor gözüme .

Biri şunları keyfine kesip biçse ne güzel olacak .
Bunların insanlara ve diğer canlılara özgürce yaptıklarını, rolleri değiştirip bunların üzerinde yapmak lazım. Oda böyle bir şey yapacak bir eleman değil, o yüzden bunu görmeyeceğiz. En fazla hapsedilirler veya idama mahkum edilirler. Kölelerin efendi, efendilerin köle olduğu bir senaryo iyi olurdu.

Roger da kötü karakter belki. Hep aynı tür bahaneler. Karakteriyle uyumlu.:D Bu nasıl bir savunmadır.
Kötü karakterse kötü deriz. O zaman da ittir diye söveriz. Karakteriyle uyumlu diye iyi bir karakter mi oluyor? Dofy mesela sağlam bir karakterdir, iyi tasarlanmıştır ama kötüdür. Kötü diye sövebilirsin ama iyi tasarlanmışsa iyi tasarlanmış bir kötü karakter diye översin. Kaidou, Dofy iyi tasarlanmış kötü karakterlerdir.

Kötü karakterse kötü deriz. O zaman da ittir diye söveriz. Karakteriyle uyumlu diye iyi bir karakter mi oluyor? Dofy mesela sağlam bir karakterdir, iyi tasarlanmıştır ama kötüdür. Kötü diye sövebilirsin ama iyi tasarlanmışsa iyi tasarlanmış bir kötü karakter diye översin. Kaidou, Dofy iyi tasarlanmış kötü karakterlerdir.
İttir diyor musun Kaido ve Dof'a?

Sengoku Filo Amiralliği yapmış, denizcilerin en üst rütbesini görmüş, kara kutu gibi, her şeyi bilen bir adam. Ayrıca Garp'ın kankası.

O bölümde ise emekli olmuş, müfettişlik yapıyor ve denizcilere Tanrı Vadisini gayet ciddi ve samimi bir şekilde anlatıyor. Hatta bir yerde diyor ki daha çok şey duymak isterseniz daha fazlasını da anlatabilirim diyor.

Yani Sengoku'nun orada sır saklama durumu falan yok, böyle bir şey olsa hükümetin saklayarak yok edeceğini umduğu D.den Tanrı Vadisinden Rockstan falan hiç bahsetmezdi.

Diğer husus aynı bölümde Brannew, Big Mom'ın ödülünü açıklarken çocukken Elbaf'ta köy yıktığına dair söylentiden bahsediyor. Bak bu bilgiye denizcilerin ulaşması mümkün değil. Elbaf WGye bağlı bir ada değil. Söylenti olmuş denizcilerin kulağına kadar gitmiş, onlar da kayda girmişler.

Denizcilerin böyle kayıt tuttuğu bir ortamda, Filo Amirali olan Garp'ın kankası Sengoku'nun samimi şekilde yaptığı açıklamalar aslında E. Oda'nın ağzından çıkan kelimelerdir.

Özetle, E. Oda bal gibi de sonradan retconlamış her şeyi.

Yukarıda yazdığım gibi retcon olduğu kesin o kısımların.

1- Sengoku anlatırken sanki bir grup korsan oturup görüşüp tayfa kurmalıyız diye karar almışlar gibi anlatıyor.

Misal Kid- Hawkins-Apoo ittifakı gibi anlatıyor Sengoku. Ancak olayın böyle olmadığı ortada.

2- Kid ve tayfası yok edildi dedi, doğru iz bile kalmadı. Luffy ve tayfası için yok edildiler denmedi, kesin olarak yenildiler dendi.

5- Aynı bölüm Sengoku, Xebecin hunharca hükümete saldırdığından bahsediyor. Bu şuanki hikayede de doğru, ancak Roger'da hükümete saldırma yok.

5.1- Roger ve Rocks sürekli savaşan bir tayfa değil görünene göre, Roger - Garp durumu yok
5.2- Düşman olmalarını gerektirecek bir husumet yok, olsa barın dışında kavga ederlerdi
5.3- Düşman olmayı gerektirecek ortak bir hedef yok, OP istemiyorlar, belli bir yerdeki bir hazineyi de istemiyorlar,
5.3- Birisi diğerinin hedefini engellemiyor.

Misal Moria, KK olmak için Kaido'ya savaşır, Oden Wano'yu kurtarmak için savaşır, BM Luffy ister, Kaido vermeyince savaşır. Düşman olmak için bir neden lazım, nedensiz düşman olunmaz.

Garp - Roger da aynı şekilde Garp durdurmak/yakalamak ister, Roger ve Xebec'in ise hiçbir nedeni yok düşman olmaları için.
Roger-rox düşman olarak geçmiyor gibi gördük ama tanrı vadisinden sonrası için sengoku düşman olarak anmış olabilir.

Tanrı vadisi dahada retcon yiycek kesin savaşın boyutu beklenendende büyük çıktı.

Yok öyle bişey. Ben bir yere gidecem, adamın teki sivil bir kadını ve çocuğunu katledecek, sonra ”banane, ben polis değilim, benim vazifem değil” diyerek yoluma bakacağım. Yok öyle dünya. Bunu yapan da it oğlu ittir. He, denizci adam ilgilenmezse çok daha büyük bir itliktir, o ayrı bir mesele.
Sen korsan olunca öyle yaparsın melek korsan olursun :D Bu nasıl bir bakış açısıdır abi :D Kötü ya da değil. Korsan korsandır. Luffy korsan tayfası değil bir kaç toplanmış denizce maceraya atılmış arkadaş grubu olarak düşün. Korsan kelimesinin anlamını herkes biliyor diye düşünüyorum. Buradan kalkıp polyannacılık yapmak korsanlara abestle iştigaldir.

Birileri kesin konuşmuştur, şahit olan çok kişi var çünkü.
Peki şuna ne diyorsun ;

1- Brannewden duyduğumuza göre 63 yıl önceki olayın SÖYLENTISINI Denizciler duymuş ve söylentiyle ilgili yapabilecekleri bir şey olmadığı için BMnin dosyasinda kayıt altina almişlar. Resmi atmıştım

2- Bastilleden duyduğumuza göre insanları kesen bir rüzgar SÖYLENTISI çıkıyor ve arastirsin diye denizci gönderiyorlar.

3- WB geçen bölüm kutsalların 3 yılda bir yaptigi katliam icin HER ZAMAN DUYDUĞU BIR SÖYLENTI olduğunu söylüyor

4- Garp Kongun GİZLİ BILGI dediği Shakkynin ejderler tarafından kaçırıldığı bilgisini o söylemeden biliyor, bu bilgiyi Ginnynin anonsundan öğrenmedi farzediyorum.çünkü öğrense zaten katliamı da öğrenecek, bu yüzden Garpın istihbarat aginin varligina yoruyorum

5- Günümüzde Garp Luffynin Loguetownda Dragonla tanıştigini duydugunu söylüyor, direkt şurdan öģrendim demediği için istihbaratina yoruyorum

Şimdi soru şu; 3 yılda bir yapilan bir katliamin söylentileri korsanlar tarafindan bile duyuluyor, benzer söylentilere denizcilerin reaksiyonlari (görevlendirme/ kayit tutma) ortada, Garp denizci olduğundan beri Tanrı Vadisinden önce 6 kere bu katliamlar yapılmış, Garpın bu katliamların söylentilerini duymadığı/bilmediği/ gezi zannettiği iddialarına ne diyorsun ?

Peki şuna ne diyorsun ;

1- Brannewden duyduğumuza göre 63 yıl önceki olayın SÖYLENTISINI Denizciler duymuş ve söylentiyle ilgili yapabilecekleri bir şey olmadığı için BMnin dosyasinda kayıt altina almişlar. Resmi atmıştım

2- Bastilleden duyduğumuza göre insanları kesen bir rüzgar SÖYLENTISI çıkıyor ve arastirsin diye denizci gönderiyorlar.

3- WB geçen bölüm kutsalların 3 yılda bir yaptigi katliam icin HER ZAMAN DUYDUĞU BIR SÖYLENTI olduğunu söylüyor

4- Garp Kongun GİZLİ BILGI dediği Shakkynin ejderler tarafından kaçırıldığı bilgisini o söylemeden biliyor, bu bilgiyi Ginnynin anonsundan öğrenmedi farzediyorum.çünkü öğrense zaten katliamı da öğrenecek, bu yüzden Garpın istihbarat aginin varligina yoruyorum

5- Günümüzde Garp Luffynin Loguetownda Dragonla tanıştigini duydugunu söylüyor, direkt şurdan öģrendim demediği için istihbaratina yoruyorum

Şimdi soru şu; 3 yılda bir yapilan bir katliamin söylentileri korsanlar tarafindan bile duyuluyor, benzer söylentilere denizcilerin reaksiyonlari (görevlendirme/ kayit tutma) ortada, Garp denizci olduğundan beri Tanrı Vadisinden önce 6 kere bu katliamlar yapılmış, Garpın bu katliamların söylentilerini duymadığı/bilmediği/ gezi zannettiği iddialarına ne diyorsun ?
Olayın yansıtılış şekline bir bakmak lazım. Daha önce de demiştim, olayın iç yüzünü bilmeden ne Garp'ı överim ne de gömerim.

Peki şuna ne diyorsun ;

Garp deniz kızı prensesini alıp kutsal ejderlerin diyarına kadar güvenle getiren gerizekalı herifin teki. Düşün yani adamın kurduğu hayal dünyasında balıkadam adası ve kutsal hükümet toprakları arasında bu kızın başına iş gelebilir ama kutsal ejderler diyarına gelince olay bitiyor xD

Genç ve güzel bir kızı ''mektebe'' götürüp bırakmak gibi bir iş bu ve hiç bir sıkıntısı yok bunu yaparken, üstelik kızın luffy'nin arkadaşı olduğunu falan da öğreniyor.

Adam süzme bir salak yani bu av partilerini duyunca da keklik avlıyorlardır diye düşünmüş olabilir :hhh:

Garp deniz kızı prensesini alıp kutsal ejderlerin diyarına kadar güvenle getiren gerizekalı herifin teki. Düşün yani adamın kurduğu hayal dünyasında balıkadam adası ve kutsal hükümet toprakları arasında bu kızın başına iş gelebilir ama kutsal ejderler diyarına gelince olay bitiyor xD

Genç ve güzel bir kızı ''mektebe'' götürüp bırakmak gibi bir iş bu ve hiç bir sıkıntısı yok bunu yaparken, üstelik kızın luffy'nin arkadaşı olduğunu falan da öğreniyor.

Adam süzme bir salak yani bu av partilerini duyunca da keklik avlıyorlardır diye düşünmüş olabilir :hhh:
Ağa deniz krallarını REVERİE'ye getiriyor.Onlar kendi isteğiyle geliyorlar.Bu durumda Garp'a suç atmak çok saçma.

Ağa deniz krallarını REVERİE'ye getiriyor.Onlar kendi isteğiyle geliyorlar.Bu durumda Garp'a suç atmak çok saçma.
Gidip konuşmalarına bak o kızı orada ne yapacaklarını çok iyi biliyor ve bunda sorun görmüyor.

Denizadamları adasındaki salakların salaklıklarına da laf atarız zaten o ayrı.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık