İşte anlatmaya çalışıyorum anlamıyorlar.
Garp konusunu fazla uzatmak istemiyorum da, yazdığın mesajlar öyle demiyor. Yazdığın mesaja göre "Garp onlara şerefsiz dese de idam edilemez". Ama görüyoruz ki, iş ciddiye bindiğinde adamlar
kutsal ejderi bile idam ediyorlar. Yani bir koramirali hiç takmazlar. Gorosei & Imu için kendileri dışında kimsenin bir önemi yok. Garp'ın sözleri kutsal ejderler arasında yankılanmaya başlarsa tüm amirallere doğrudan yetki verir ve Garp'ın peşine düşmelerini sağlarlar. Garp kutsal ejderlere doğrudan söylemiyor ayrıca. Yanlarına yaklaşmadan istediği lafı ve "tamam şimdi bunu unutun" cümlesini söylüyor. Söylediği kişi de şu sümüklü prens mi neyse o.
Bakın Garp'ı översiniz, ok. Garp'ı eleştirirsiniz, ok.
Ben mesela Garp'ın gücünü prime döneminde ölümsüzleri saymazsak top 4-5 kişiden biri olarak görür ve saygı duyarım. Gerçekten manyak derecede güçlü bir karakterdi.
Ama belli başlı hareketlerini ve belli başlı yerlerdeki karaktersizliğini eleştiririm. Bu beni Garp düşmanı veya Garp hayranı yapmaz.
Özetle, sezarın hakkını sezara vermek gerek. Bunlar kusursuz karakterler değil, vazgeçilmez karakter de değiller.
Imu/Gorosei dediğimiz karakter "
sırf yakın olduğu ve silahı test etmek için" Lulusia'yı haritadan siliyor ve Garp'a saygısından/korkusundan dolayı bir şey yapmayacak öyle mi?