Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1159: Kader Adası

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 93 93.0%
  • Orta

Kullanılan: 5 5.0%
  • Kötü

Kullanılan: 2 2.0%

• Kullanılan toplam oy
    100
Davy ile Monkey ailesinin ilişkisi tellioğulları ve seferoğulları ilişkisi gibi sanırım. Bu yüzden Xebec'i Garp'ın indirmiş olma ihtimali yüksek. Roger ya Garling ile ya da Wb ile eşleşti.

Bu sahnede Arıkovanı'ndaki kayanın gözlerinin de kalp şeklini aldığını görüyoruz. Hatırladığım kadarıyla daha önce cansız nesnelerin böyle tepki verdiğini hiç görmemiştik. Bu bağlamda şu anda Pizarro'nun kullandığı Ada Meyvesi'nin önceki kullanıcısı adayı kontrol ediyor olabilir.
Cansız nesnelerin tepki verdiğini gördük. Onigashima bile vermişti galiba. Onun dışında Merry Sunny felan da verdi.
Alpamis'in de dediği gibi daha önce de cansız nesnelerin tepki verdiğini gördük.
Örneğin 2 bölüm önceki Don Marlon'un sigara/purosu:

Evet Garp illaki örnek olmuştur denizcilere ama bu onun özellikle god valleyde kutsal ejderlerin yaptıklarına büyük oranda göz yumduğu gerçeğini değiştirmiyor. Belki karşı çıkmaya çalışmıştır ama hükümet korkusundan vazgeçmiştir sonuç olarak.
Hocam kim karşı çıkabilir ki? Geçmişte Antik krallık ve D ler, JoyBoy kaybetmiş, Dragon bunun böyle gitmeyeceğini görüp 40 yıldır ağını işliyor. En iyi yaptığını gördüğümüz şey kutsal ejderlerin gıda stoğunu engellemek, şimdi bu açıdan baktığımız da çok komik olmaz mı? 40 yılda bu mu deriz. Ama genel hikaye de baktığımız da bize yansıtmasalar da, bir çok krallığın düşmesi ve askeri gücü oluşturmasını, arka planda görebililyoruz. Her ne kadar umursamaz bir imaj çizse de özün de, Garp'ın en sevdiğim noktası rasyonel karakter. +,- nerde sonuç veriyorsa ona göre hareket ediyor. D ler hep inandıkları yolda gitmiştir. Garp'ın yolu da Navy içerisin de oluşturmaya çalıştırdığı fikirdir. Dragonun fikri gariban ve mazlum üzerinden örgütlenmektir. Bazı noktalar Oda' ya yazar. Sistem eleştirisi yaparken bana göre Oda'nın iyi veya kötü yazarlığı(bakış açışına göre değişiyor) burada biz de çok çelişki yaratıyor.

Bu bölüm Xebec'in melankolik hali, şansım az kaldı, belki ölürüm muhabbeti acayip can sıkıcı ve saçma bence.

56 yıl önce başladığın yolda 38 yıl önceye kadar geldik, 18 yıl uğraştın, tayfa topladın, tayfan zıpçık gibi, Harald istesem gemini batırırım diyor, sen rahatça Has.tir çekebiliyorsun, arkanda kapı gibi WB, BM, Kaido çizilmiş, hatta Haraldın gemisi görününce tayfadakiler Haraldın gemisini batıralım diyorlar rahatlıkla.

Senin mücadelen Kutsalları düşürüp başa geçmek üzerine yani bugün olmasa yarın savaşacaksın bu elemanlarla kaçarın yok. 18 yıl güçlenmişsin zaten.

Tanrı Vadisinde toplanan ekip 8-10 tane Kutsal Şövalye ve içinde amiral olup olmadığı bilinmeyen bir kısım denizciler. Yani öyle büyütülecek bir güç de yok.

WB, MF'ye açıkça ölmeye gelmişti, 72 yaşında, hasta ve yaşlıydı, zirvesinden çok uzaktı, karşıda toplanan ekip WB'ye hazırlıklı ve donanmanın neredeyse tamamıydı. 100.000 tane denizci, koramirallerin nerdeyse tamamı, devler, 3 amiral, sengoku, garp, hükümetin Pxleri, Sentosu, WBnin depremine özel çelikten bariyer bile yapmışlardı.

Şimdiye bakıyorsun Xebec prime halinde, tayfası dipçik gibi, Tanrı Vadisinde MF kadar toplanan güç yok

Neyin melankolisi, neyin Jinbei gibi öleceğim yer burası muhabbeti, saçmalık resmen.

Xebec'in bu tavrının aksine, gayet şevkli olması, Tanrı Vadisinde herkesi yok etmeye oynaması gerekirdi, şövalyelerden kurtulsa ve ordaki denizcileri yok etse, hem hükümete hem de denizcilere ağır darbe vurmuş olacaktı.

E. Oda olacak eşşek, karakterin tüm motivasyonunu almış, Dünya Hakimi olmak isteyen adamı Arıkovanı muhtarına çevirmiş, yetmemiş, saçma sapan aile hikayesiyle ailemi kurtarayım bana yeter, ölsem de kader kafasına sokmuş.

Şu hikayeye harcadığımız vakte yazık gerçekten. Xebec'i Dof'u copy paste yaparak Dof'un güçlüsü olarak tasarlayan Oda, hikayenin sonunda büyük sıçıyor. Dof'un Monet'e öl emri vermese neree şimdiye evrilen Xebec'in aman 2 yaşında oğlum var demesi nere.

Xebec'i öyle bir hale soktu ki, adam hem Arıkovanı benim adam diyor, hem dünyanın kralı olmak istiyor, hem de ailemle vakit geçireyim evde oturup fasulye ayıklayayım kafasında.

Şimdiki Dragon, Dof, Kaido, Teach'in yazımı Xebec'e göre kat kat daha iyi. Yani bu kadar iyi hikaye yazarken ve bunlardan çook sonra yazdığın bir adamın geçmişini nasıl batırabiliyorsun hayret doğrusu.

Büyük ihtimal Kadercilikten dolayı diyor, ne yaparsam yapayım oraya çekiliyorum kaçışı yok gibisinden.
Bu bölüm Xebec'in melankolik hali, şansım az kaldı, belki ölürüm muhabbeti acayip can sıkıcı ve saçma bence.

56 yıl önce başladığın yolda 38 yıl önceye kadar geldik, 18 yıl uğraştın, tayfa topladın, tayfan zıpçık gibi, Harald istesem gemini batırırım diyor, sen rahatça Has.tir çekebiliyorsun, arkanda kapı gibi WB, BM, Kaido çizilmiş, hatta Haraldın gemisi görününce tayfadakiler Haraldın gemisini batıralım diyorlar rahatlıkla.

Senin mücadelen Kutsalları düşürüp başa geçmek üzerine yani bugün olmasa yarın savaşacaksın bu elemanlarla kaçarın yok. 18 yıl güçlenmişsin zaten.

Tanrı Vadisinde toplanan ekip 8-10 tane Kutsal Şövalye ve içinde amiral olup olmadığı bilinmeyen bir kısım denizciler. Yani öyle büyütülecek bir güç de yok.

WB, MF'ye açıkça ölmeye gelmişti, 72 yaşında, hasta ve yaşlıydı, zirvesinden çok uzaktı, karşıda toplanan ekip WB'ye hazırlıklı ve donanmanın neredeyse tamamıydı. 100.000 tane denizci, koramirallerin nerdeyse tamamı, devler, 3 amiral, sengoku, garp, hükümetin Pxleri, Sentosu, WBnin depremine özel çelikten bariyer bile yapmışlardı.

Şimdiye bakıyorsun Xebec prime halinde, tayfası dipçik gibi, Tanrı Vadisinde MF kadar toplanan güç yok

Neyin melankolisi, neyin Jinbei gibi öleceğim yer burası muhabbeti, saçmalık resmen.

Xebec'in bu tavrının aksine, gayet şevkli olması, Tanrı Vadisinde herkesi yok etmeye oynaması gerekirdi, şövalyelerden kurtulsa ve ordaki denizcileri yok etse, hem hükümete hem de denizcilere ağır darbe vurmuş olacaktı.

E. Oda olacak eşşek, karakterin tüm motivasyonunu almış, Dünya Hakimi olmak isteyen adamı Arıkovanı muhtarına çevirmiş, yetmemiş, saçma sapan aile hikayesiyle ailemi kurtarayım bana yeter, ölsem de kader kafasına sokmuş.

Şu hikayeye harcadığımız vakte yazık gerçekten. Xebec'i Dof'u copy paste yaparak Dof'un güçlüsü olarak tasarlayan Oda, hikayenin sonunda büyük sıçıyor. Dof'un Monet'e öl emri vermese neree şimdiye evrilen Xebec'in aman 2 yaşında oğlum var demesi nere.

Xebec'i öyle bir hale soktu ki, adam hem Arıkovanı benim adam diyor, hem dünyanın kralı olmak istiyor, hem de ailemle vakit geçireyim evde oturup fasulye ayıklayayım kafasında.

Şimdiki Dragon, Dof, Kaido, Teach'in yazımı Xebec'e göre kat kat daha iyi. Yani bu kadar iyi hikaye yazarken ve bunlardan çook sonra yazdığın bir adamın geçmişini nasıl batırabiliyorsun hayret doğrusu.

Büyük ihtimal Kadercilikten dolayı diyor, ne yaparsam yapayım oraya çekiliyorum kaçışı yok gibisinden.
Kaderci olmasında sorun yok, muhtemelen Teach'in kaderciliği babadan geçme demek için o sahneleri çizdi ancak dediğim gibi bu durum Jinbei gibi öleceğim yer bu ada olacak minvalinde konuşmasını gerektirmiyor.

Adamın beyanından eşi ve çocuğunu kurtarma amacıyla adaya gittiği ve muhtemelen öleceği açık şekilde seziliyor.

Benim belirttiğim sıkıntı da burada, motivasyonu gitmiş adamın. Şevkle vurup kırmaya gitmesi beklenen adam, oğlum/eşim kurtulsun ben ölsem de bir şey olmaz kafasına evrilmiş.

Adam ailesini önemsemesi neden saçma olsun onu anlayamadım.Dragon ne dediğini unutma:Bir çocuk ailenin zayıf noktasıdır.Xebec'in karakterli birisi olduğunu gösteriyor bu durum. Rocks korsanların düşmesinin sebebi tayfa iyi geçinememesi bu kadar.

Adam ailesini önemsemesi neden saçma olsun onu anlayamadım.Dragon ne dediğini unutma:Bir çocuk ailenin zayıf noktasıdır.Xebec'in karakterli birisi olduğunu gösteriyor bu durum. Rocks korsanların düşmesinin sebebi tayfa iyi geçinememesi bu kadar.
Dünya Kralı olma niyetinde olan adamın ailesi yakalandı diye kurtarma operasyonu çekmesi ve kurtarayım da ölsem bile sorun değil kafasında olması net saçmalıktır.

Örnek verdiği Dragon, çocuğunu/eşini Kutsalları İndirme davası için arkada bırakmış bir adam, Xebec'in davası ne, Kutsalları İndirme, tanıdık geliyor mu :)

Dof'un davası ne, Kutsalların Düzenini Yok Etme, Monet'e rahatça öl diyor.

Kaido, Dünya Asillerinin düzenini savaş çıkarıp yıkma niyetinde, Yamato'nun kafasına vurup duruyor, öldürse niye öldürdüm demez.

Teach keza aynı şekilde. Tayfasına önem verir ama hedefini tutturursa tayfasını geride bırakmaktan çekinmez.

IM'ın odasına girip tehdit edecek, korsan adasını yönetecek adama eş/çocuk zaafiyeti çizen Oda'ya ben de rahatça Has.tir derim yani. :)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık