Shanks'la Luffy arasında hiç fark yok, saçmalık falan değil, aksini iddia etmeye çalışıyorsun ama ortaya bir şey koyamıyorsun, bu da benim dediğimi doğruluyor zaten.
Shanks Luffy'nin rol modeli ve Luffy bu yolda ilerliyor.
---Luffy arkadaşa önem vermeyi Shanks'tan öğreniyor, Nami hastayken önce halka saldırmaya çalışıp sonra pardon deyip secde etmesi bu yüzden.
---Luffy gereksiz savaşa girmemeyi Shanks'tan öğreniyor, Bellamydan hakaret yemesi aşağılanması bu yüzden
---Luffy arkadaşları için savaşa girmeyi Shanks'tan öğreniyor, Cricketin altınlarını çalan Bellamy'i dövmesi bu yüzden.
---Shanks NW'de ne kadar zayıf ne kadar çöp ada varsa kendine müttefik yapmış, bu kişileri koruyor, AAA ne tesadüf ki Luffy de mazlumları kurtarıyor, hamilik ve abilik yapıyor, zayıfları savunuyor.
---Luffy aynı Shanks gibi kendi bayrağını garantör olarak adalara asıp kendi özgürlüğünü bağlıyor, Wanoda BAAda Dressrosada Alabastada artık bir olay olsa Luffy duyarsa sessiz kalamaz, o yüzden Luffy Roger olamaz, Roger'da böyle bir anlatı hiç yok.
---3 nolu bendde yazdığın şeyi ve hatta kat kat fazlasını Luffy yaptı zaten

Shanks niye Kidde saldırıyor, zayıf filosunu Kid yok edecekti bu yüzden, Shanks Kidle bu saldırıdan önce eşleşecek bir düşmandı, Luffy arkadaşına saldıran düşmanlarına zaten saldırıyor ve artırıyor, Viski Tepesinde Luffy, kendi sağ kolunu öldürmeye çalışıyor, bize yemek verenleri niye öldürdün diyor.

---Örneklere devam edeyim, Shanks mesela Barto'nun gitmesine izin verirken Yasopp vurup gemiyi batırıyor, aynı olaylar devamlı Luffy ve Zoro arasında gerçekleşiyor. Luffy aynı Shanks gibi anlık karar alırken Zoro daha dikkatli ve gerçekçi yaklaşıyor.
Bak ilk aklıma gelen benzerlikler bunlar, daha düşünsem bulurum ama sen Shanks ve Luffy arasında farklılık bulamıyorsun, anca benzer değiller deyip geçiyorsun, böyle iddia çürütülmez

Buldum diyebileceğin farklılıklar en fazla Luffynin genetiğinden gelen alıklık, olmadık yerde uyuma falan olur, onlar da aynı olsa Shanksın kardeşi falan olurdu zaten Luffy
Devam edeyim, Luffy, iyilik yönünden WBnin tırnağı edecek bir karakter değil. Adamın topladığı tayfaya bak, yetim deyip topluyor, Luffy ise kendi seçiyor, ucubeleri tayfaya davet ediyor, WB ile Luffynin iyilik yönünden benzediği hiçbir alan yok, olsa olsa bayrak dikme olayı olur ki o da tüm Yonkoların ortak yönü zaten
Roger hangi ülkeyi yok etmiş hatırlamıyorum, bu da anime fillerı olabilir.

Gerçek olsa bile, Roger ile Luffynin farklı olduğunu ve olan durumu değiştirmez, bak Shanks Barto bayrak yaktı diye geri döndü Bartoyu buldu, Luffy de bunu yapmak zorunda, yoksa bağlı adaları talan edilir, Yonkoluğun kuramı bu, Luffy de Yonko, Roger Yonko değildi, keyfine düşkün şekilde gezinip duruyordu, o yüzden söylediklerin boş, Luffynin üstündeki sorumluluğun olduğu özellikle NİKA dan sonra daha da belirginleşti zaten.