Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1151: Durumu Anladım! Ben Hallederim!

Bölüm nasıldı?

• İyi

Kullanılan: 22 45.8%
  • Orta

Kullanılan: 16 33.3%
  • Kötü

Kullanılan: 10 20.8%

• Kullanılan toplam oy
    48
Ya ben bu Elbaf arcını hiç sevemedim ya. O seri içindeki mitolojiyi çıkardığı bölüm baya hype oldum ama öncesinde ve sonrasında sürdüremedim. Luffy lokiyle ne konuştu da soğuk terler döktü ne den anahtarı getirip açtı da saniyesinde dost oldular. Shemlok neden geldi gitti, gitti de ne yaptı sanki bişey beceremediler ki im topraklarım yanıyor bırakın oynamayı deyip elbafa geldi. E madem gelebiliyordu ve herkesi ele geçirebiliyordu, kimseden çekinmiyordu en baştan gelseydi. Im açıkçası heyecan uyandıran bir kötü karakter değil benim için luffy de aynı şekilde bir anda g5 e çok güvenen biri oldu. Hele zaten bu arc çocuklar üzerinden duygu sömürüsüne ışık hızında girdi. Ben daha yol yapar diye beklemiştim bir baktım aa bir kız çocuğu ağlayarak kendini feda ediyor. Yemedim.

Yanlış hatırlamıyorsam bu tarz şeyler haftalık üretilen şeyler değil.
Bunların yayınlandığı dergiler "tüm senaryoyu" görmeden, tüm hikayeyi bilmeden yayınlamıyorlar diye bir şey okumuştum.
Yani kağıt üzerinde Eiichiro Oda tüm hikayeyi baştan sona yazdı, haftalık olarak sadece o hikayeye uygun çizim yapıyor ve ekstra ufak dokunuşlar sergiliyor.
Zaten haftalık doğaçlama yapılan bir manganın maksimum 1 yıl sonra terazisi kayardı.
Tamamen haftalık Oda başlarda iyi çiziyordu çünki serisi jumptan atılsın İstemiyordu, jump acayip bir şekilde acımaz bitirir seriyi ve ben çok seri gördüm böyle biten. Tabi sonra yeri sabitleşince saldı dayı kendi fantezilerini yazmaya başladı ne bileyim Oden felan icat etti :D. Şahsi fikrim Jumpın yeniden Odaya ölüm korkusu yaşatıp Oda sen dahi vazgeçilmez değilsin otur adam gibi dövüş çiz demesi lazım, artık daha çok kanlı dövüş ve daha az gözyaşı görmek istiyoruz. Bide şu yan karaktere 1 bölüm ayırmayı bırakması lazım dayının, ulan şu Dressrosadaki 10dan geriye sayan gladyatör felan bir sayfanın bir puntası bile fazla böyle boş beleş heriflere. :sapkali:

Son düzenleme:
Tamamen haftalık Oda başlarda iyi çiziyordu çünki serisi jumptan atılsın İstemiyordu, jump acayip bir şekilde acımaz bitirir seriyi ve ben çok seri gördüm böyle biten. Tabi sonra yeri sabitleşince saldı dayı kendi fantezilerini yazmaya başladı ne bileyim Oden felen icat etti :D. Şahsi fikrim Jumpın yeniden Odaya ölüm korkusu yaşatıp Oda sen dahi vazgeçilmez değilsin otur adam gibi dövüş çiz demesi lazım, artık daha çok kanlı dövüş ve daha az gözyaşı görmek istiyoruz. Bide şu yan karaktere 1 bölüm ayırmayı bırakması lazım dayının, ulan şu Dressrosadaki 10dan geriye sayan gladyatör felan bir sayfanın bir puntası bile fazla böyle boş beleş heriflere. :sapkali:
Taslak hikaye ile hikayenin ince detay kısmı farklı şeyler.
Mesela Oda tüm arcların temel içeriğini, temel düşmanları daha ilk bölümde planlamıştır ki zaten Oda'nın ilk zamanlardaki "taslak çizim" örneklerine baktığımızda bile hikayenin çok önceden planlandığı gözüküyor. Romance Dawn isimli başlangıç serisinde bile lastik meyvesi, nami gibi bir kadın, garp gibi bi adam vb. şeyler var. Ya da bir başka örnek ile Doflamingo Schibukai ve Luffy'nin düşmanı. Bu bir temel bilgidir ve ilk zamanlardan planlayıp hikaye örgüsünü buna göre yapar. Ama çizim esnasında bazen komiklik, bazen trollük, bazen unutkanlık, bazen salaklık, bazen duygusallık olması amacıyla nasıl yenileceğini, yenilirken son sözleri gibi şeyleri o ana göre hikayeye ekler.

Ben şimdi gideyim o zaman Shounen Jump'a diyeyim ki, benim bir projem var haftalık doğaçlama yeni bölüm çizeceğim. Yapacakları en kibar şey kapının yerini göstermek olur. Adamlar yıllarca bunu dergide yayınlamayı planlıyorlarsa tıpkı filmlerde senaryoyu okuyan oyuncular gibi, onların da okuyacağı bir şey olmalı ellerinde ki "tamam biz varız, çiz ve göndermeye başla" diyebilsinler.

Çizim esnasında ekstra yan karakter ekleme, yan karakter çıkarma gibi düzeltmeler muhakkak yapılır.

Mesela Oda tüm arcların temel içeriğini, temel düşmanları daha ilk bölümde planlamıştır ki zaten Oda'nın ilk zamanlardaki "taslak çizim" örneklerine baktığımızda bile hikayenin çok önceden planlandığı gözüküyor. Romance Dawn isimli başlangıç serisinde bile lastik meyvesi, nami gibi bir kadın, garp gibi bi adam vb. şeyler var. Ya da bir başka örnek ile Doflamingo Schibukai ve Luffy'nin düşmanı. Bu bir temel bilgidir ve ilk zamanlardan planlayıp hikaye örgüsünü buna göre yapar. Ama çizim esnasında bazen komiklik, bazen trollük, bazen unutkanlık, bazen salaklık, bazen duygusallık olması amacıyla nasıl yenileceğini, yenilirken son sözleri gibi şeyleri o ana göre hikayeye ekler.

Ben şimdi gideyim o zaman Shounen Jump'a diyeyim ki, benim bir projem var haftalık doğaçlama yeni bölüm çizeceğim. Yapacakları en kibar şey kapının yerini göstermek olur. Adamlar yıllarca bunu dergide yayınlamayı planlıyorlarsa tıpkı filmlerde senaryoyu okuyan oyuncular gibi, onların da okuyacağı bir şey olmalı ellerinde ki "tamam biz varız, çiz ve göndermeye başla" diyebilsinler.

Çizim esnasında ekstra yan karakter ekleme, yan karakter çıkarma gibi düzeltmeler muhakkak yapılır.
Oda da bunu sık sık dile getiriyordu diye biliyorum. Ana olayları biliyorum, ama olayların nası şekilleneceğini çizerken düşünüyorum diyor.

Taslak hikaye başta kurulmuş olabilir. Fakat hikayeye Imu sonradan monte edildi. Bu da derinden sarstı taslak hikayeyi. Nika falan bunlar sonradan uydurulan şeyler. Keza haki de öyle.

Taslak hikaye başta kurulmuş olabilir. Fakat hikayeye Imu sonradan monte edildi. Bu da derinden sarstı taslak hikayeyi. Nika falan bunlar sonradan uydurulan şeyler. Keza haki de öyle.
Haki daha birinci bölümde Shanks'in deniz kralını korkutmasıyla ortaya çıkan şey. Fakat hakinin birden fazla türünün, alt dalının olması sonradan eklenmiş olabilir.

Imu ve Nika sonradan dahil edilmişler muhtemelen. Veya bu ikisinin sahip olduğu absürt güçler sonradan dahil edilmiş.
Ama Oda'nın bir hayranından gelen "Neden Luffy'e lastik gücü verdiniz" sorusuna, daha Nika ve Imu ortalıkta yokken "absürt ve saçma bir güç vermek istedim" diyor.
İşleyişine gelince çok ama çok kötü, birçok olay acayip fena sonradan eklenmiş hissi veriyor.

Haki daha birinci bölümde Shanks'in deniz kralını korkutmasıyla ortaya çıkan şey. Fakat hakinin birden fazla türünün, alt dalının olması sonradan eklenmiş olabilir.
Herhangi bir yazın türünde retcon nedir diye soran birine bu kavramıi anlaması için gösterilebilecek en müthiş örneklerden biri bu sahne.
Aslında op tam anlamıyla akademik düzeyde retcon 101 derslerine ana materyal olabilecek bir manga.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 5, Ziyaretçi: 14)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık