Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1150: Domi Reversi

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 65 61.3%
  • Orta

Kullanılan: 19 17.9%
  • Kötü

Kullanılan: 22 20.8%

• Kullanılan toplam oy
    106
Go oyununun mantığında bir çok oyun var ama Reversi ile çok benzer yanları yok. Reversi de oyun alanı dolana kadar devam eder. Tam olarak İmu'nun yaptığı gibi taşı ters çevirir ve o taş veya taşları ele geçirmiş olursun. İmu siyah Luffy beyaz oyuncu eğer mantık reversi gibiyse Luffy bir şekilde devleri tekrar beyaza yani kendi tarafına çekebilir.
Çok detaylı bakmadım ancak Yazekanın saniyesinde söylediği bilgi şu

Go strateji oyunlarının en kompleks ve en iyisi, hiçbir oyun Go gibi olamaz zaten. Bir sürü özlü deyiş var bu oyun için ''Tanrı zar atmaz GO oynar'' veya ''Satranç bir çatışmaysa GO bir savaştır'' derler

Ancak Reversi ile benzer yanları yok demek mantıklı değil.

İkisinde de taşlar siyah beyaz.
İkisinde de sırayla taşlar diziliyor
İkisinde de rakibi kuşatmaya çalışıyorsun

Benim ilk bakışta gördüğüm fark Reverside taşı ters çevirip kendi rengine döndürürken Go'da rakibin taşını alıp kenara koyuyorsun.

Tabi iki oyunu bilenler bir sürü fark bulurlar, Yazekanın dediği gibi GO stratejik derinliği yüksek oyun ancak ben gördüğüm anda GO dedim bu oyun için. İngilizler çok basitleştirmişler.

İnsanlara kendi iradeleri dışında şak diye kontrol ve iblislik verebiliyorsa bunun sınırı ne ? Neden Zoro'yu iblise çevirip kontrol edemesin yada x karakteri.

Lütfü devre dışı tabi onun Nikası var Nika reisi kimse kontrol edemez :a:

Bir de böyle bir gücün varsa bilmem neresi yanıyor diye hikaye anlatmana ne gerek var ? Gti oraya oradakileri iblis yapıp kendi adamına çevir. Ne saçmalıyorsun Oda yine ya ?
Sınır HAKİ olacak muhtemelen. Law'ın Kaido'yu BM'yi kımıldatamaması gibi IMU da hakisi kuvvetli kişileri etkileyemiyordur.

Veya etkilese bile Law'ın ıkınma hakisi gibi haki sahipleri ıkınıp bu lanetten kurtulabilirler bence.

Zaten devlere baktığımızda dünden meyilliymişler iblis olmaya, hemencecik boyun eğdiler. İnsan biraz direnir, bedenimi ele geçirebilirsin ama ruhumu asla falan der insan.
Gram zeka belirtisi yok devlerde. Gururları, onurları falan da bahane. Hemen fırsat arıyorlar bu onurdan vazgeçmek için.
Bölüm devlere eksi yazdı.

Birkaç teoriye denk geldim, şeytan kitabından IMU şeytan meyvesi gücü çağırıyor.
Hatta o devin elini parçaladığı silah Baby 5'in şeytan meyvesi deniyor.
Eğer öyle bir gücü varsa, tüm şeytan meyvelerini kitaba not etmiş ve kitap üzerinden kullanıyorsa güzel bir şeyler çıkabilir ortaya.

Shanks, oturduğu gemiden haki ile Wano'nun öbür ucunu hissetti. Skypia'daki kız adada olan her şeyi biliyordu. Luffy-Zoro-Sanji hissedemiyorsa, hikaye açığı var diye yorumluyorum. Katlar arasında bunun duyulamaması da garip geliyor, çünkü orta kattaki herkesi duyacağı şekilde yayın var ama alt kata ses gitmiyor. Bana, hikayenin gidişatı tutarsız geliyor. Hatalı yazım gibi görüyorum.
Shank'sın haki saldığı mesafeyi karşılaştırmak zor ama elbaf ağacının bir dalına sadece köy kurabiliyorsun, hemde devlerin köyünden wanodaki birkaç köy/ kasaba eder belki o kadar büyük. Ayrıca Imu'nun hakisi shanks'tan çok fazla güçlüdür. Belkide sezdiler ve duydular, luffy tarafı gösterilince anlarız. Tutarsızlıklar illaki oluyor.

Birkaç teoriye denk geldim, şeytan kitabından IMU şeytan meyvesi gücü çağırıyor.
Hatta o devin elini parçaladığı silah Baby 5'in şeytan meyvesi deniyor.
Eğer öyle bir gücü varsa, tüm şeytan meyvelerini kitaba not etmiş ve kitap üzerinden kullanıyorsa güzel bir şeyler çıkabilir ortaya.
Chrollo Lucifer benzetmesi yapmıştı bir arkadaş spoiler yorumlarında. O zaman gerçekten çok yenilmez bir gücü olmuş olur.

Jarul boş adam değilmiş gibi vibe verdi, hadi reis göster kendini))

Aşağıdan gelecek 5li ile asıl aksiyona doyacaz inş. yakında ))

Hakisi güçlü olanı dönüştüremiyordur. Muhtemelen Kral Haki sahiplerine bişey yapamayacak.
Bu bir sınır koymaz ki daha doğrusu üst bir sınır koymaz dünyada kaç tane kral haki kullanıcısı var zaten ? mesela kutsal toprakları yakanların hepsi kral haki sahibi mi ?

İşin mantığını adam toplamak olarak koyuyor mangaka her arc.
Topkek, Bigmom eleman topluyordu
Wano, Kaido adam topluyordu
Im, yine adam topluyor

Ama gösterdiği güç çok ekstrem, inanılmaz güçlü adamlar özellikle iki kaptan çok fazla güçlü ama şak diye kendi tarafına çevirdi.

Yani basitçe anlatırsam bu adama saldıranların kaçı bu kaptanlardan daha güçlü de onları direkt kendi adamı yapmak yerine bu işle uğraşıyor. Şuan gösterilen Imu gücü çok uçuk, sınırının ne olduğunu anlatması lazım.

Topladığı adam sayısı mı sınırlı, zaman mı sınırlı, haki kuvveti sınırı mı var.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık