Çok detaylı bakmadım ancak Yazekanın saniyesinde söylediği bilgi şuGo oyununun mantığında bir çok oyun var ama Reversi ile çok benzer yanları yok. Reversi de oyun alanı dolana kadar devam eder. Tam olarak İmu'nun yaptığı gibi taşı ters çevirir ve o taş veya taşları ele geçirmiş olursun. İmu siyah Luffy beyaz oyuncu eğer mantık reversi gibiyse Luffy bir şekilde devleri tekrar beyaza yani kendi tarafına çekebilir.

Go strateji oyunlarının en kompleks ve en iyisi, hiçbir oyun Go gibi olamaz zaten. Bir sürü özlü deyiş var bu oyun için ''Tanrı zar atmaz GO oynar'' veya ''Satranç bir çatışmaysa GO bir savaştır'' derler
Ancak Reversi ile benzer yanları yok demek mantıklı değil.
İkisinde de taşlar siyah beyaz.
İkisinde de sırayla taşlar diziliyor
İkisinde de rakibi kuşatmaya çalışıyorsun
Benim ilk bakışta gördüğüm fark Reverside taşı ters çevirip kendi rengine döndürürken Go'da rakibin taşını alıp kenara koyuyorsun.
Tabi iki oyunu bilenler bir sürü fark bulurlar, Yazekanın dediği gibi GO stratejik derinliği yüksek oyun ancak ben gördüğüm anda GO dedim bu oyun için. İngilizler çok basitleştirmişler.
Sınır HAKİ olacak muhtemelen. Law'ın Kaido'yu BM'yi kımıldatamaması gibi IMU da hakisi kuvvetli kişileri etkileyemiyordur.İnsanlara kendi iradeleri dışında şak diye kontrol ve iblislik verebiliyorsa bunun sınırı ne ? Neden Zoro'yu iblise çevirip kontrol edemesin yada x karakteri.
Lütfü devre dışı tabi onun Nikası var Nika reisi kimse kontrol edemez
Bir de böyle bir gücün varsa bilmem neresi yanıyor diye hikaye anlatmana ne gerek var ? Gti oraya oradakileri iblis yapıp kendi adamına çevir. Ne saçmalıyorsun Oda yine ya ?
Veya etkilese bile Law'ın ıkınma hakisi gibi haki sahipleri ıkınıp bu lanetten kurtulabilirler bence.