Bu bölümle birlikte kafamda deli sorular ve senaryolar oluşmaya başladı. Bunları uzun uzun yazmak zor geliyor ama Brook’un geçmişine dair bazı şeyleri görebileceğimiz hissine kapıldım.
Moria’nın yer aldığı sezonun adını hatırlamıyorum ama orada üç büyük silüet görmüştük. O zamanlar bunların gökyüzü halkına ait olabileceğini düşünmüştük (doğrulandı mı emin değilim). Ancak geçenlerde bir yerde — kimde gördüğümü hatırlamıyorum — “God Valley” olayının o bölgede gerçekleşmiş olabileceği ya da en azından o bölgede önemli bir savaş yaşandığına dair bir şey okudum.
Brook’un o bölgede ortaya çıkması ve şu an Gunko’nun Brook ile ilgili bir şeyleri hatırlıyor gibi davranması dikkatimi çekti. Bu noktada şöyle bir teori aklıma geldi: Acaba Brook, Kutsal Şövalyeler’den biri olabilir mi? Ve İmu, Brook’un anılarıyla ve gücüyle oynayarak onu Luffy’i izlemek için mi kullandı? Yani Brook aslında bu süreçte Luffy hakkında bilgi toplayan biri olabilir mi?
Hepimizin ortak düşüncesidir muhtemelen: “Arkadaş, bu meyvenin Joy Boy ile bağlantılı olduğunu biliyorsun, o zaman bu çocuk bu gücü uyandırana kadar neden hiçbir şey yapmıyorsun?” İşte belki de amaç, bu gücün uyanmasını sağlamak. Ve bu süreçte Brook gibi birini kullanarak hem Luffy’yi izlemek hem de yönlendirmek istemiş olabilir.
Ne kadar tutarlı oldu bilemiyorum ama böyle bir ihtimal geldi aklıma. Brook'un kutsal şovelya çıkması, İmu'nun gücünü kullanarak Brook'u uyandırması ve Brook'un iskelet olmasının sebebi aslında şeytani meyve gücünken kaynaklı olması falan filan.. İyice pembe dizi hikayesi canlanıyor kafamda.