Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1149: Bir Saniye

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 54 75.0%
  • Orta

Kullanılan: 11 15.3%
  • Kötü

Kullanılan: 7 9.7%

• Kullanılan toplam oy
    72
Yıllar önce MangaStream'den takip ederdik seriyi, ondan sonra scanlation çevirilerinin kalitesi düştü. TCB çevirmeni kim bilmiyorum ama hakikaten işinde usta, resmî çeviriden bile daha çok beğeniyorum üslubunu. Imu'nun repliklerini kısmen Orta İngilizce ile yazmışlar. Raw scanlere baktığımda Japoncasında arkaik bir dil kullanılmamış, hatta günlük dilde söylüyor Imu. Çevirmen kendi yorumunu katmış, güzel de olmuş. Karakterin kişiliğini yansıtmış.

Dikkatimi çeken bir diğer şeyse; Imu'nun, kendisinden "Mu" diye bahsetmesi. Killingham yine Aziz Imu diye seslenmiş. Yani ortada bir romanizasyon (latin alfabesine geçirme) tutarsızlığı yok, Japoncasında da ayrışıyor isimler. Imu'nun daha önce kendi adını telaffuz ettiği bir sahne var mıydı? Orada da Mu diye mi bahsetmiş kendinden bakmak gerek.

Yıllar önce MangaStream'den takip ederdik seriyi, ondan sonra scanlation çevirilerinin kalitesi düştü. TCB çevirmeni kim bilmiyorum ama hakikaten işinde usta, resmî çeviriden bile daha çok beğeniyorum üslubunu. Imu'nun repliklerini kısmen Orta İngilizce ile yazmışlar. Raw scanlere baktığımda Japoncasında arkaik bir dil kullanılmamış, hatta günlük dilde söylüyor Imu. Çevirmen kendi yorumunu katmış, güzel de olmuş. Karakterin kişiliğini yansıtmış.

Dikkatimi çeken bir diğer şeyse; Imu'nun, kendisinden "Mu" diye bahsetmesi. Killingham yine Aziz Imu diye seslenmiş. Yani ortada bir romanizasyon (latin alfabesine geçirme) tutarsızlığı yok, Japoncasında da ayrışıyor isimler. Imu'nun daha önce kendi adını telaffuz ettiği bir sahne var mıydı? Orada da Mu diye mi bahsetmiş kendinden bakmak gerek.
Cobrayla konuşmasinda da kendine Mu diyordu.

Yanlış hatırlamıyorsam, spoiler içinde yanan taraf kutsal topraklardı ama Elbaf'ın kütüphanesi yanıyor. Demek ki Elbah ile bizde yanacağız. İzleyin, 10+ bölüm alevler ile dövüşürüz. Şimdiden ısınmaya başladım, ek olarak önümüzdeki hafta çıkacak bölümde Luffy'den hareket, aksiyon bekliyorum. Asırlık mumya bile harekete geçti, Luffy'de makatını kaldırır artık diye düşünüyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam, spoiler içinde yanan taraf kutsal topraklardı ama Elbaf'ın kütüphanesi yanıyor. Demek ki Elbah ile bizde yanacağız. İzleyin, 10+ bölüm alevler ile dövüşürüz. Şimdiden ısınmaya başladım, ek olarak önümüzdeki hafta çıkacak bölümde Luffy'den hareket, aksiyon bekliyorum. Asırlık mumya bile harekete geçti, Luffy'de makatını kaldırır artık diye düşünüyorum.
Kutsal topraklarda yanıyor,elbaf kütüphanesi de...yangın piece.

Gaban ölmemiştir muhtemelen ancak durum dahada kötüleşti. Belki luffy'lerin bulunduğu yere düşebilir. Devler nasıl savaşacaklarını bilmiyorsa o haldeki gaban'ın öğretmesi kolay olmaz.

H.haki ise gaban'ın kullandığı ki o efekte normal haki denmesi zor, h.hakiye luffy, zoro sahip birde loki'de olabilir şimdilik. Gaban'dan dolayı sanji'dede bekliyorum bu arc. Sommers ter bile attırmadı gaban'a güç olarak yenilenmelerine çok güveniyorlar demekki çok güçlü değiller. Olayı çözünce gerisi geliyor ama Elbaf'taki bu 3 şövalye en güçsüzleri olabilir. Olay böyle bitmeyebilir, başka şövalyeler gelebilirdi ama İmu gunko'nun bedeni ele geçirdiği için kendi gücünü kullanıyor olabilir. Vücudundan çıkan haki ona ait olabilir. Bu durumda tüm Elbaf dahi meydan okusa zorlanabilir.

Gabban acelesi var diye yol üstü en vahşi şekilde icabına bakıp gitti. Şunu Luffy için yapmak çok mu zor Oda? Vurup geçmesi lazım. Gaban keyif verdi bu bölüm.

Gaban da geleceği görüyor bu arada.
Kesme saldırıları > darbe saldırıları diyenlerin ekmeğine yağ sürüldü ne yazık ki

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 14, Ziyaretçi: 74)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık