Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1115: Kıta Parçaları

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 100 63.7%
  • Orta

    Kullanılan: 36 22.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 21 13.4%

  • Kullanılan toplam oy
    157
başıma bir şey gelmeyecekse eğer vegapunk'ın yaptığı açıklamaları ilgiyle takip ediyorum.
hem halkı galeyana getirecek açıklamalar yapıp insanların hükumete olan güvenini sarsarak kaos tohumları ekti hem boş yüzyıldan ve joy boy'dan bahsederek resmi tarih anlatısının yalan dolan olduğunu söyledi hem de one piece evreninde büyük kara parçalarının olmayışının nedenini açıkladı.

imu'nun varlığından vegapunk'ın da haberdar olmadığı düşünüyorum ve bu yüzden de imu'ya dair bir açıklama duymayacağız bence vegapunk'tan ama adalarda oluşan manyetik dalgaların sebebini ve antik silahlara dair daha fazla bilgiyi bizimle paylaşırsa eğer tüm aptallıklarına rağmen ben bu çakma einstein'dan razı olurum.

Kişisel görüşüm pehhhhhhhhh
Kayıp kıtalar atlantis ve mu nun ısıtılıp ısıtılıp yeniden önüme konması.ben almayayım.
 
Son düzenleme:
Halk bir araya gelip hükümete karşı ayaklanmasın diye deniz yolculuğunu zorlaştıran koca yürekli Imu. Bence en ilginç detay buydu bölümdeki.

Ayrıca dünyanın tepkileri aynı günümüz sosyal medyası gibi, her kafadan tip var; bazısı çok ciddiye alıyor, bazısı goygoyunda, bazısı cool takılıyor vs. vs.
 
Sanki bu bölümde tepkisini ilk görmemiz gerekenler dalgıç maymunlar ve cricket olmalıydı 1.5 ayda 2 bolum geldi , son 4 5 bölüm şu yükseliyor açıklaması ve tepkiler
 
Oda vs'leri kisa açiklamalari uzun yapiyor :) Araya kadarki 2 bölümdede bitirebilir 3-5 bölümde uzatabilir. Ancak şuan ileriki bölümlerin altyapisini olusturuyor. Raftel dahi bu tutarlilikla gidecektir. Ucu hükümete dokunduktan sonra sorun yok. D'ler, ülkeleri ve luffy-joyboy vurgusuda beklenebilir. Hepsini 2 bölüme tamamlamak zor olabilir.

Herseyi açiklatmaz muhtemelen oda, gorosei'ye iletisimi kestirecektir ancak beklenti fazlayken. Buna ragmen gorosei çok tepki gösteriyor daha ne diyeceksin der gibi. Daha yeni basladi :) ancak hiçkimse cesaret edemeyince senelerce birkaç sey bilmeleri dahi zor gelmis.

Ayrica gorosei'den kaçma durumuda tam bir rezalet. Digerleri tamam ama luffy'i bari rezil etme. G5 bile böyle olacaksa digerleri ne yapsin. Hasar olayini arc bitmeden çözmesi lazim oda'nın.
 
One piece dünyasının en büyük olaylarının sadece 800-900 yıl ile sınırlandırılması tuhaf geliyor bana.

Joy boy açıklandıktan sonra asıl açıklanması gereken şey serinin temel kaynağı ‘ şeytan meyveleri ‘ kısmının ve Sun God Nikanın açıklanması gerekiyor .

Yani daha öncesi çağların
 
Kişisel görüşüm pehhhhhhhhh
Kayıp kıtalar atlantis ve mu nun ısıtılıp ısıtılıp yeniden önüme konması.ben almayayım.

Şu yorumda @Tilqi_Gin in dediği gibi bir dünya pişiriliyordu ifşası değil, çok daha basit ve tahmin edilebilir.

Toriko dünyasında bir İnsan Dünyası denilen bir de Gurme Dünyası denilen iki bölge var. Dünya Pişiriliyordu açıklaması ile dünyanın nasıl bu hale geldiği ve Gurme Dünyasının nasıl oluştuğu açıklanıyor. OP'ta bu açıklama Sular Yükseldi şeklinde geldi, bunun nasıl olduğu (yeni su kaynağı mı çıktı, tektonik hareket mi oldu, yoksa mevcut kıtalar antik silahlarla vurula vurula suyun dibine battı da öyle mi su yükseldi) ileride açıklanacak.

Toriko'da Dünya Pişiriliyordu açıklaması aynı zamanda Mavi Nitro denilen, o sıralar kötü olarak lanse edilen grubun hain planının ve dünyanın nasıl yokolacağının da habercisiydi, kahramanlar seri sonunda dünyayı yok oluştan kurtarıyordu, OP'ta bu durum kötü grup Goruseiler ve dünyanın suya batıp yokolması olarak açıklanıyor ve muhtemelen bizim kahramanlar seri sonunda bu planı bozacak ve dünyanın suya batmasını önleyecek.

Burada Toriko ve OP arasındaki fark, Dünya Pişiriliyordu ifşasını daha önce kimsenin tahmin etme şansı yoktu, OP'ta ise suların yükseldiği W7'de ve her şeyin uzun olduğu adada açıklanıp gösterilen detaylardı, ek olarak evrende o kadar adanın olması Japonya gibi adalar ülkesinin kıta batması neticesinde oluşması neticesinde atlantis ve mu göndermelerini gösteriyordu, o yüzden dediğin gibi woaw dedirtecek şaşırtacak bir açıklama olmadı.

Veganın açıklamasının önemi geçmişi geleceğe bağlaması, yani şimdi bana deseler Malazgirt savaşında Alpaslan savaşmış, bana ne derim, beni etkilemez ama Vegapunk diyor ki savaş devam ediyor ve bu yüzden sular daha da yükselecek. Bu açıklama beni de ilgilendiriyor, benim adam da su altında kalacak, belki ben de öleceğim, o yüzden 800-900 yıl önce ne olduğunu, bu kötülüğü kimin yaptığını ben de bilmek isterim. Açıklamadaki önemli kısım burası. Yoksa OP evrenindeki adam İstanbul'da trafik varmış, bana ne aqua diyen dayı gibi takılırdı ama şimdi o dayı bile önemseyecek açıklamayı :)
 
Sadscans bir yüzyılda 200 metre yükseldi diye çevirmiş. 800 yıl için 1.6 km olarak düşünebilir miyiz?

Yada Jaya gibi karadan kopan bir parça olarak denize gömüldü diyebilir miyiz? Sonuçta Jaya'da anaforla göğe yükseldi. Antik bir silahla denize gömülmesi de mantıklı olabilir.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık