Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1114: İkarus'un Kanatları

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 75 48.1%
  • Orta

    Kullanılan: 52 33.3%
  • Kötü

    Kullanılan: 29 18.6%

  • Kullanılan toplam oy
    156
Joy Boy'un ilk korsan olması, One Piece'in coğrafi yapısının Kayıp Yüzyıl sürecinde radikal biçimde değişerek bu formu aldığını gösteriyor gibi. Mevcut coğrafi düzende korsanlığın insanlık tarihi kadar eski bir meslek olması gerekir zira. Bu dönemde bir şekilde suların yükselmiş olabileceği ve Vegapunk'ın duyurduğu üzere günümüzde yükseliyor ve yükselmeye devam edecek oluşu aklıma zaman zaman hatırlatmakta ısrar ettiğim aşağıdaki başlıktaki 11 yıllık teorimi getirdi:

Bu teorim en başından beri Enel'in kapak hikayesinde yer alan automataların babası Tsukimi'nin bundan 900 yıl önce yaşamış olduğunu ele alıyordu. Zira buna benzer bir teknolojiyi günümüzde görmemiştik, automatalar kaybolmuş bir uygarlığın ürünleri olmalılardı. Antik Krallık'ın günümüze kıyasla çok daha gelişmiş bir teknoloji olduğu zaten geçtiğimiz yıl teyit edildi. Bir başka değindiğim nokta ise kapak hikayesinde Tsukimi'nin lokmasını boğazına kaçırarak ölmesine sebep olan ve automataları uzun bir yolculuğa çıkaran olaydı, Ay'da devasa bir patlama yaşanıyordu. Bu patlamanın günümüze yakın zamanda gerçekleşse bilineceğini öne sürerek bu olayın Kayıp Yüzyıl'ı aralayan önemli bir katastrofik olay olabileceğini ortaya atmıştım. Son bölümlerdeki su seviyesi tartışmasıyla da bu olay yeni bir boyut kazanmış olabilir. Bilindiği üzere dünyamızda Ay'ın hareketleri kütleçekim etkisiyle gelgit yaratarak su seviyesinin yükselip alçalmasına sebep oluyor, burada benzer bir mantık işleyip Ay'da yaşanan patlamanın Dünya'nın su seviyesine etki etmesi gibi bir sonuç yaşanmış olabilir.
 
Son düzenleme:

luccinin o an doping etkisi yaptığını ve yaşamından çaldığını söylemesi 2 sene sonra geçerli durmuyor diyorum. zoro ilk defa eline enmayı aldığında enmanın çektiği haki karşısında kolu iskeletleşmişti. bu sonrasında oldu mu? olmadıysa kontrol geliştirmiştir demektir. keza luffy daha g2 ile bluenoyu yendikten sonra bu vücudumu baya yoruyor diyordu, 2 sene sonra bi kere bile g2 kullandıktan sonra aynı şeyi söylemedi. bu vücudunu daha çok yoran diğer teknikleri kullanırken söylediği bişeye dönüştü. demek ki vücudu ve hakisi geliştiği için bu etkiler artık onun limitini sınamıyor. g4 bile gelişiyor, gerçek dünya rakibi doffye karşı kullandığı ile kaidou arasında fark var, kaidou ile kapışırken daha çok hasar almasına rağmen devam ediyor üstüne üstlük snakeman formunda bounceman forumna geçiyor aralıksız...
reis kaido da dedi be daha ne soyleyeyim. Kac agizdan duyalim. 2 sene sonra sen:

kaidonun dedigi 2 yil onceydi gecerliligini korumuyor.
 
Bu Mother flame'i kullanacaklar herhalde adadaki herkesi tek seferde yok etmek için. Luffy de bunu yer ( Sonsuz enerji kaynağı diyor Vegapunk bu mother flama için) ve enerji yenileme ihtiyacı duymaz. Ölümsüz tanrı Im vs Enerjisi bitmeyen tanrı Luffy , bakalım beklediğim olacak mı?
 
Bu bölümden anladığım başka bir detayı daha sizinle paylaşayım gençler. Beğenirseniz sevinirim. Güzel bir detay yakaladım çünkü.

Vegapunk'ın anlattığına göre Elbaf masallarındaki Tanrı Nika gibi Joy Boy da uzayan ve esneyen bedeniyle dövüşüyormuş. Yani Nika ve Joy Boy farklı iki karakter olup her ikisi de aynı şekilde bedenlerini uzatabilme ve esnetebilme yeteneğine sahipmiş.

Şimdi acaba Nika, Joy Boy'dan önceki Gomu Gomu no Mi kullanıcısı olabilir mi?

Bakın burası önemli bir detay. Fark etmediğinizi düşündüğüm bir detay. O zaman Nika, Joy Boy ve Luffy'nin ortak özellikleri Gomu Gomu no Mi meyvesini kullanmaları olabilir.
Mangayı okuyan birçok kişi bu detayı fark etmiştir diye düşünüyorum, hatta bu paneli okurken Vegapunk'ın daha önce söylediği "İnsanların arzuları Şeytan Meyvelerini oluşturdu" sözü geldi aklıma. Nika, Elbaf'ın mitolojisinde olan bir tanrıydı ve devlerin Nika'ya olan arzusu Nika'nın şeytan meyvesini oluşturdu. Farklı bir bilgi ile bu durum değişir mi yoksa ilerde desteklenir mi bilemiyorum.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık