Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1089 Spoiler Metin ve Resimleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bölüm 1089: Esir Alma ve Kuşatma Olayı
- İnsanların önceki bölüm gördüğümüz, gazetelere basılan Garp haberine tepkisini görüyoruz.
- Ayrıca tüm dünyada yaşanan "felaketlerle" ilgili haberler de var.
- Lulusia'nın kaybolmasıyla alakalı şeyler görüyoruz. Lulusia'nın önceden olduğu yerde devasa bir delik açılmış ve etrafındaki deniz seviyesi yükselmiş.
Çokbilmiş Adası'na geçiyoruz.
- Kizaru ve Saturn yanlarında bir sürü koramiral ile beraber yolda gözüküyor.
- Aralarında Çokbilmiş Adası'ndan olan bütün çıkışları nasıl kapatacaklarına dair bir tartışma var.
- Aynı zamanda Vegapunk, Kizaru ve Sentomaru ile alakalı bir flashback var.
- Bölümün sonunda York, Beş Kadim Gezegen'i arayarak "Lütfen beni Luffy'den kurtarın!" diye sesleniyor, ardından Hasır Şapka Tayfası'nın çift sayfalık bir görüntüsünü görüyoruz.

Gelecek hafta ara var. (WSJ arası olduğundan ötürü sonraki bölümün spoilerları erken çıkacak.)
 
Son düzenleme:
17 sayfalık bir bölüm olan bu bölümün küçük bir özetini yapmaya devam edelim:

"Kapakta, iki bacaklı bir inek garson, Nami'ye (ki dışarıda saklanıyormuş) Sanji'den bir aşk mektubu getiriyor, lol.

- Bölüm Foosha Köyü'nde başlıyor, Woop Slap gazetede Garp hakkında bir şeyler okuyor. Woop Slap, Garp'ın iyi olacağına güveniyor. Makino'nun oğlu gazetede Luffy'nin fotoğrafına gülümsüyor.
(normal bir Luffy fotoğrafı, Gear 5 değil). Makino oğluyla konuşuyor.

- Makino: "Luffy-onichan'ı sevmeye başladın, öyle değil mi?"

- Mt. Colubo'ya geçiyoruz, Dadan Ailesi'nin üssüne. Gazetede çıkan haberlere Dadan'ın tepkisini görüyoruz, gözyaşları içinde Garp ve Luffy'nin ne yaptığını soruyor.

- Aniden büyük bir deprem başlıyor. Bu, Lulusia Krallığı'nın yok edilmesinden 6 gün sonra gerçekleşiyor. Bir zamanlar Lulusia Krallığı olan yerde, Enies Lobby'nin altındaki boşluk gibi, denizin ortasında devasa bir çukur oluşuyor. Sonra dünyanın dört bir yanındaki insanların depremi hissettiği sahneleri görüyoruz...

- Momonosuke "Wanokuni"de
- Uholisia "Kanokuni"de
- Iceberg "Water Seven"de
- Hina "Marine HQ"de
- Imu "Mary Geoise"de ("..." diyor)
- Laboon "Twin Cape"de
- Impel Down"da bazı mahkumlar.
- Loguetown"daki vatandaşlar
- Ivankov "Kamabakka Krallığı"nda.

- Başka adalara geçiyoruz. Dünya çevresindeki deniz seviyesi 1 metre yükselerek birçok adayı sular altında bırakıyor. Ardından Foosha Köyü'ne geri dönüyoruz, köylüler yükselen sulara endişeyle bakıyor. - - Woop Slap de endişeli bir şekilde bakıyor. Egghead Adası'na geçiyoruz, Deniz Kuvvetleri savaş gemileri adayı çevrelemiş durumda. Kizaru, Vegapunk'ın "Deniz Canavarı Silahı"ndan birini normal bir ışınla yok ediyor. Ancak Kizaru henüz tam anlamıyla saldırmamış çünkü adaya çok fazla hasar vermek istemiyor.

- Kizaru Sentoumaru'yu arıyor ve teslim olmasını istiyor ancak Sentoumaru reddediyor. Genç Kizaru'nun genç Vegapunk'a ve çocuk Sentoumaru'ya ışınını gösterdiği küçük bir geri dönüş panelini görüyoruz (Kizaru yerde otururken parmaklarıyla havada ışın atıyor). Sentoumaru konuşmaya devam ediyor.

- Sentoumaru: "Amca Punk, gücünüzü araştırarak Pacifista'nın lazerini geliştirmeyi başardı. Onu öldürmek için seni gönderdiklerine inanamıyorum!!"

- Kizaru: "Ne yazık ki, sizi "Void Century üzerine araştırma yapmak" suçlarından koruyamam, Sentoumaru-kun. Sonunda emirlere uymak zorundayım..."

- Egghead Adası etrafında 100 Deniz Kuvvetleri savaş gemisi, 9 Koramiral ve toplamda 30,000 Deniz Kuvvetleri askeri olduğunu görüyoruz (ayrıca Saint Saturn ve Kizaru da var). Doberman ve Doll Koramirallerden biri, ancak yeni karakterler de var (bazılarını 1,078. bölümde görmüştük).

- Saint Saturn odasında yemeğini yiyor. Başkan Yardımcısı Doberman içeri giriyor ve genel durumu rapor ediyor. Tüm Egghead Adası'nı ve karakterlerin nerede olduğunu içeren bir özet görüyoruz (chibi karakterlerle birlikte). Saturn, Doberman'a adadan kaçan araştırmacı gemisini de batırmasını emrediyor.

- Egghead Adası'na geçiyoruz. York, Mary Geoise'ı arıyor ve onunla diğer Vegapunkları öldürmeye çalıştıklarını söylüyor. Gorousei onu diğer Vegapunklardan farklı görmediklerini belirtiyor. Ancak Lulusia olayından sonra, yeni bir fikirleri var ve York'u daha fazla "Mother Flame" silahı üretmelerine yardımcı olması için tutmak istiyorlar.

- Gorousei'ye "Mother Flame"i gönderenin York olduğu ortaya çıkıyor. Bu silahların üretimi için enerji santrali de Egghead Adası'nda bulunuyor. York, Gorousei'ye onu ve araştırma laboratuvarını incitmemeye ve onu Tenryuubito yapmaya söz vermiş. Gorousei kabul ediyor (Saturn ve Kizaru'nun konuşmayı dinlediklerini görüyoruz). Ancak bölümün son çift sayfasında, York Zoro'nun kılıcı boynunda gözyaşları içinde bir görüşme yapıyor. Usopp Den Den Mushi'yi ayarlayan kişi. York, yardım isteyerek görüşmeyi sonlandırıyor.

- York: "Luffy'den beni kurtarın!!!"

- Gorousei, Saturn ve Kizaru şok oluyorlar, çünkü onları aramadan önce York'un seraphimler ile herkesi yendiğini sanmışlar.

- Hasır Şapka mürettebatının geri kalanı, Bonney, Lucci ve gerçek Vegapunk (çantasını zaten hazırlamış olan) York, Zoro ve Usopp'un arkasında yemek yiyor ve rahatlamış bir şekilde oturuyorlar.

- Nami: "Şimdi tüm durumu anladım."

- Vegapunk: "Yani işte bu..."

- Bonney: "Gerçekten de bir barikat olayı!!"

- Luffy: "Ben pek anlamadım ama onu bir kalkan olarak kullanıp kaçmamız gerekiyor, değil mi!?"

- Bölümün sonu.

- Bir sonraki hafta Weekly Shonen Jump tatili (hiçbir Jump serisinin haftalık bölümü olmayacak).
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık