Olası senaryolar
1: Teach Law sonrası Kid ve ardından Shanks’ı yenecek ve en son Luffy’e yenilecek.
2: Teach Law’u Shanks Kid’i yenip sonra ikisi kapışacak ve Shanks yenilecek.
Bugün amiralin/yonkounun saldırısını karşılayana övgüler ve methiyeler dizilirken 2y önce Karasakal'ın yendiği Ace'in güç seviyesi hakkında fikir verebilecek bir sahne:
(yorgunluğunu, açlığını, fiziki durumunun kötü olduğunu falan da ekleyin.)
Shanks'ın Karasakal'ın gücü hakkındaki sözleri(bahsettiği de meyvesiz Karasakal):
Shanks: Whitebeard...I've gone through many battles and suffered various wounds, but what aches now is this one! This isn't a wound from adventures, nor did I get this from Mihawk; Your man "Blackbeard" Teach was the one who inflicted this wound!...and it's not like I was careless. (Beyaz Bıyık. Birçok savaşa girdim ve yara aldım ama sadece bu yara sızlıyor. Bu bir maceradan ya da Mihawk'tan aldığım bir yara değil. Bu yarayı senin adamın Karasakal Teach yaptı ve bu yarayı almam dikkatsizliğimden kaynaklanmıyor. (Bahsettiği meyvesiz Teach.))
Do you understand what I'm trying to say here Whitebeard!? He's been waiting for a chance...he didn't take a position of a captain or make himself known; all this time, he's been hiding in the shadow of the famous "Whitebeard!" - and now he's gained "power" and started to take action. En vurucu yer burası. (Ne demeye çalıştığımı anlıyor musun Beyaz Bıyık?(Mevcut gücüne vurgu.) O bir şans için bekliyordu. Bunca zamandır ne ismini duyurdu ne de kaptanlık gibi bir pozisyona gelmek istedi, ünlü Beyaz Bıyık'ın gölgesi altında saklandı. Şuan güç kazandı ve harekete geçti.)
Kabaca çevirileri böyle.
Yani demem o ki. 2 yıl önce güç seviyeleri bu kadar arşa çıkmamışken ve 2y sonraya geçen yüksek seviye karakterlerin güç seviyeleri bile 2y öncesine göre arşa çıkarken bugünden bakıp 2y öncesini analiz edeceksek, 2y öncekilerin güç seviyelerini de arttırarak düşünmek lazım. Aksi durumda yanıltıcı olur. Misal 2y önce Akainu da Aokiji de diğer amiraller de kimsenin gözünde şuanki güç seviyesinde değildir. Her ne kadar güçlerinin arttığını varsaysak da Yonkou dövüşlerinden sonra ve önce tahayyül ettiğimiz güç seviyeleri de bir hayli farklı bu adamların. Aynı durum Kara Sakal için de geçerli. Dövüş kaybetmiş, günlerdir aç haliyle bile ciddi bir amiral saldırısını karşılayan Ace'i yenen, Law'ın şok dalgası saldırısından sonra vücudunun sağlamlığıyla övülen Koca Ana bunu iyileştirmek için hayatının bir kısmını feda ediyorken öhö deyip savaşa devam eden ve son olarak Shanks'ın "Zaten çok güçlüydü, şimdi iyice güçlendi." şeklindeki sözlerini göz önüne aldığımızda bu Karasakal'ın forumun geneli tarafından tahayyül edilenden çok daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Ve evet bu kısa analize dayanarak Karasakal Kaido'dan daha güçlü diyorum.
Ek: Bitik haliyle ciddi bir amiral saldırısını karşılayan adamı sağ koldan aşağısı da yenemez. Ki bence karanlık meyveli Teach'i yenecek sağ kolda yok ya neyse. O başka tartışmanın konusu.
Olası senaryolar
1: Teach Law sonrası Kid ve ardından Shanks’ı yenecek ve en son Luffy’e yenilecek.
2: Teach Law’u Shanks Kid’i yenip sonra ikisi kapışacak ve Shanks yenilecek.