Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1067 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Vega çöp çıkacaktı ama bu kadar da çöp çıkmayı hak etmemişti. Manga içindeki olayları bizim evren mantığıyla AA süper bağladı diye ne zaman savunulsa o kadar çöp olduğunu anlıyorum. Evrende olan biten her şeye inanıyorsun da bir adamın o kadar şeyi bilmesi için meyve yemesi mi gerekiyor. Beğenilmeyen bir şeyi savunmak için mantık çerçevesini kullanmak çok saçma.
Öğrenmenin bir sınırı vardır. Bir destek yardımcı olmadan 500 yıl öteye götürmesi çok daha saçma olurdu. Benim sevindiğim zekasının kendisine ait olması hafıza ve deneyim depolaması için meyve yemiş olması ohara kitaplarını tek seferde okuyarak hafızasında kayıta almasının başka türlü bir mantığı olmazdı.

Öğrenmenin bir sınırı vardır. Bir destek yardımcı olmadan 500 yıl öteye götürmesi çok daha saçma olurdu. Benim sevindiğim zekasının kendisine ait olması hafıza ve deneyim depolaması için meyve yemiş olması ohara kitaplarını tek seferde okuyarak hafızasında kayıta almasının başka türlü bir mantığı olmazdı.
Seri de ne mantıklı ki? Şimdi çağın 500 yıl ilerisinde denilen birisi için çok zeki çıksa asla şaşırmazdım. Manga dünyasında zeki bilim insanları her şeyi yapabilirler, bende biliyorum bilim birikimli ilerler. Fringe dizisinde Walter bile her şeyi yapıyordu.

Antik çağdaki adamlar nasıl bir tekno yapmış o zaman. Vega benim için özelliğini kaybetti, kitaplardan kopya çekip üstüne meyve tuz biber oldu. Doğuştan dahi kısmına bir şey demiyorum, bu kadar şey yapan birisi bir zahmet dahi olsun. Vegayı özel yapan şey meyve ve kitaplar çıkması canımı sıktı. Ceaser da dahi Judge de dahi belki Vega onlardan çok daha yüksek potansiyelliydi ama diğer etkenler can sıktı.

Vegapunk beyin meyvesi yedi diye curcuna olmuş. Evvelki bölümde de kitap okudu diye curcuna olmuştu. Kitap okumadan sadece doğal yollarla ancak ateş gibi icatlar bulunur. Şu meyve olmasaydı falancanın tırnağı etmezdi lakırdılarını hayretle okuyorum. Söyleyenlerin çoğunun fanı olduğu karakterin meyve özelliği var ve o özellikleri çıkartsalar 5 para etmez olacaklar mevcut.

Tesla bizim zamanımızda yaşasaydı neler olurdu diye hayal ediyordum iyi ki yaşamamış adama sen dahi ve zeki olabilirsin ama kitaplardan kopya çektin rezil seni diye taşlarlarmış bunu anlamış olduk :hhh:

Vegapunk beyin meyvesi yedi diye curcuna olmuş. Evvelki bölümde de kitap okudu diye curcuna olmuştu. Kitap okumadan sadece doğal yollarla ancak ateş gibi icatlar bulunur. Şu meyve olmasaydı falancanın tırnağı etmezdi lakırdılarını hayretle okuyorum. Söyleyenlerin çoğunun fanı olduğu karakterin meyve özelliğini var ve o özellikleri çıkartsalar 5 para etmez olacaklar mevcut.
O meyve ve kitaplar olmasa bu yaptıkları şeyleri yapabilecek miydi? Vega iyi bir uygulayıcı ama o, kitaplar Ceaser ya da Judge de olsa belki aynı seviyede bilim yapacaklardı. Bilemezsin.

Seri de ne mantıklı ki? Şimdi çağın 500 yıl ilerisinde denilen birisi için çok zeki çıksa asla şaşırmazdım. Manga dünyasında zeki bilim insanları her şeyi yapabilirler, bende biliyorum bilim birikimli ilerler. Fringe dizisinde Walter bile her şeyi yapıyordu.

Antik çağdaki adamlar nasıl bir tekno yapmış o zaman. Vega benim için özelliğini kaybetti, kitaplardan kopya çekip üstüne meyve tuz biber oldu. Doğuştan dahi kısmına bir şey demiyorum, bu kadar şey yapan birisi bir zahmet dahi olsun. Vegayı özel yapan şey meyve ve kitaplar çıkması canımı sıktı. Ceaser da dahi Judge de dahi belki Vega onlardan çok daha yüksek potansiyelliydi ama diğer etkenler can sıktı.
Antik çağdaki insanlar diyorsun bak çoğul ek günümüzde 4 tane bildiğimiz bilim insanı var ve her biri kendi yolunda ilerliyor birisi gen uyanışı birisi biyolojik diğeri robotik işlerle uğraşıyor.
Vegapunk bunların hepsini tek başına yürütebilecek bir zekaya sahip sadece her alan her dal farklı birikimler gerektiriyor. Walter Bishop örneği vermişsinde yani vegapunk ile nasıl kıyaslanacak ki adam her dalda bir çalışma yürütüyor ve başarılı kendisini ve beyinlerini parçalamış adam daha ne yapsın

Luffy'nin elinin kolunun uzadığına inanıyorsun da Vegapunk'ın her şeyi kendi kendine bilmesine neden inanmıyorsun diye oluşturulan mantığı tutarlı bulmuyorum.
Vegapunk'ın durumu kendi evreni içerisinde gayet tutarlıdır. Mesela Nika tutarlı değildir. Evrenin kurallarını çiğnedi bir meyve adını değiştirdi diye hatta uyanış gücünüde tutarlı bulmuyorum zaten bunuda Nika için uydurmuştur.

O meyve ve kitaplar olmasa bu yaptıkları şeyleri yapabilecek miydi? Vega iyi bir uygulayıcı ama o, kitaplar Ceaser ya da Judge de olsa belki aynı seviyede bilim yapacaklardı. Bilemezsin.
Aynı meselayı fanı olunan karakterler için de kurmalıyız. Bilemeyiz. Ceaser ya da Judge daha iyi olsaydı hükümet onlara çökerdi bence.

Clover > meyveli vegapunk > judge, queen > meyvesiz vegapunk => caesar > ..... chopper (es geçmeyelim :) )

Durum bu mu şimdi?
Clover sadece tarih/arkeoloji alanında kendini geliştirmiş biri, vegapunk ise suan tüm bilim dallarında en iyisi olmuş biri.( Vegapunk, ohara'dan gelen kitaplari okumasaydi; tarih/arkeoloji alaninda Clover, Dr. Vegapunk'dan daha iyi olacaktı)

Bilebilirsin Vegapunk kendisi normalde de zeki bir insan detayları açıklanacaktır. Judge Queen ve Ceaser sadece tek dalda ilerlemeyi seçmiş insanlar. Vegapunk bütün dallarda ilerlemeyi seçti ve başarılı oldu. Başarısızların bahanelere ihtiyacı vardır. Vegapunk teknolojik açıdan kesinlikle başarılıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık