İngilizcem yok malesef.Luffy'nin Zoro'dan daha güçlü olduğunu söylediği sahneyi ingilizce ve güvenilir bir çeviriden atar mısın?
Zoro o zaman da Buggy'den güçlüydü zaten. Klasik; gücünü yeni sergileyen karakter ve rakibin yeteneğini bilmeyen karakter karşılaşması. Örneğini çok gördük. Misal Luffy vs Croco. Veya Franky'nin Luffy ile kapışması. Çok örneği var. Rakipler üzerindeb giderek bir yere varamazsınız. Dediğim gibi bu konuda en sağlam argüman Luffy vs Zoro bölümü. O bölümde Luffy ana karakter değil miydi, kaptan değil miydi, daha güçlü değil miydi? Neden bunu vurgulayabileceği en net bölümde vurgulamadı?
Luffy vs Zoro hiçbir şekilde argüman olamaz. Aynı şekilde Luffy vs Franky'nin de argüman olamayacağı gibi. Yani zorlamanın gereği de yok. Sana ingilizce kaynak bulmama da gerek yok. Şu seriyi okuyan ve de Zoro fanı olmayan ( Bazı Zoro fanlarını işin içine katmıyorum. Onlar gerçekten bu konuda objektif.) herkes Luffy'nin Zoro'dan güçlü olduğunu kabul etmiştir.

Orada Luffy vs Sanji... Hatta Luffy'yi işin dışında bırakayım. Zoro vs Sanji yaşansa ne olacaktı? Nami araya girene kadar Zoro üstünlük mü kurmuş olacaktı yoksa ortada bir dövüş mü geçecekti? Cevabı biliyorsun bence. Peki buna rağmen Zoro=Sanji diyen var mı? Nadir bulursun. Esasında bunu savunanın çok olması gerekiyor da Sanji fanlarında o enerji yok. :/ Mangaka her saniye bu karakterleri kendi ağızlarıyla kıyaslatıyor, sürekli rekabet içerisine sokuyor. Neyse işte, işin aslı ben anlamıyorum ki ne istiyorsunuz? :/ 2 dakikada Luffy gömseydi Zoro'nun ne ağırlığı kalırdı ne de karizması. Bu adam köpek gibi güçlü. Öyle 3-5 dakikada üstünlük kuramazsın arada çok büyük bir fark yoksa. Zaten bu söylediğim de OP'un dövüş dinamiklerinin özeti. Arada çok belirgin bir fark yoksa bir süre dövüşler ortada geçiyor. Bilinen bir şey.


