Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 858: Toplantı

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    162
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O kutu için deniz atı bomba fazla etkili olmaz eski gibisinden bir şeyler söylemişti gibisinden birşeyler hatırlıyorum.
 
Teşekkür ederim.

BM düşmez diye böyle düşünüyorsan bende BM'in düşmez diyenlerdenim. Lakin bu yazdıklarım sadece bu manga sayısından cımbızladıklarım.
Evet düşmez diye düşünüyorum senin fikrin doğrultusunda bu olayların olma ihtimali yüksek. Lakin engellenecek bu plan. Öyle ya da böyle.
 
Sanji fanlarının ekseriyetle Jinbe ve Zoro'ya laf atma çabaları... Napolyon kompleksi resmen la hahaha, gördükçe bir gülme tutuyor.
Kimyasal felan atmadıkları sürece bu Bege ile indiremezler Kocana'yı, imkanı yok. Hadi Luffy Kocana'yı bir şekilde aldı diyelim, geri kalan 3 komutanı Bege ile Sanji mi alacak? Yanlışlıkla başka bir şeyi alırlar dikkat etsinler. Kesinlikle başka etkenler girecek işin içine.
 
O kutu için deniz atı bomba fazla etkili olmaz eski gibisinden bir şeyler söylemişti gibisinden birşeyler hatırlıyorum.
Zaten fıçılar bu iş için , Tamate Box'da bomba olduğunu Luffy'ler bile bilmiyor ki dediğin gibi patlaması bile garanti değilmiş. Ayrıca işi yanıcı gaz ile yapacaklar C.C ile ve fıçılar patlamayı güçlendirecek içlerinden barut çıkarsa şaşırmam. Tüm bu plan engellenirse BM tarafından. Kutlama da Tamate Box açılıp havadaki gazı ateşe verir , BM istemsiz olarak gemiyi havaya uçurur. Gaz olduktan sonra kibritte çaksan , Tamate Box'da küçük patlasa yanar
 
Sanji fanlarının ekseriyetle Jinbe ve Zoro'ya laf atma çabaları... Napolyon kompleksi resmen la hahaha, gördükçe bir gülme tutuyor.
Kimyasal felan atmadıkları sürece bu Bege ile indiremezler Kocana'yı, imkanı yok. Hadi Luffy Kocana'yı bir şekilde aldı diyelim, geri kalan 3 komutanı Bege ile Sanji mi alacak? Yanlışlıkla başka bir şeyi alırlar dikkat etsinler. Kesinlikle başka etkenler girecek işin içine.
3 komutan yok. 2 tane var. Ortada bir plan var. Tüm minkleri pert eden bir silah yapabilen Sezar var. Neko'yu, Inu'yu bayıltan silah. Belki de tek ayakta kalan BM olacak silah sayesinde.

Germa var ayrıca. Sanji'nin 4 kardeşi ve Babası.
 
Bu haftaki mangadan cımbızladığım yerler ;

0-Luffy'nin toplantıda hasır şapkanın üzerine gangster şapkası koyulması ince ve güzel bir detay olmuş.

1-Bege için taktiksel bir deha denildi. Ve BM'in şuan için gördüğümüz gücü sadece Şeytan meyvesi terörü. Yani her yetenek kullanıcısı gibi BM içinde deniz ölümcül sonuçlanır.

2- En önemli rolü C.C'nin oynayacağını düşünüyorum burada. Şimdi başlıyorum ; takma adı her ne kadar komedi amaçlı görünse bile (ki Oda'nın bu tarz kullandığı simgelerde her zaman altından bir sır çıkıyor) ; C.C kendine , Ganster Gastino adını verdi. İlginç kısım 'Tino' italyanca fıçı anlamına geliyor. 'Gas' ise kendi gücü, 2 kelime birleşince de Gastino => önceden kullandığı Gastanet'e bir vurgu yapıyor. Burası da cepte.

3- Toplantıda ki resimde Jinbei'in kimono tarzı giysisine dikkat çekmek istiyorum. Giysi üzerindeki , bir korsan sembolü değildir , çapraz kemikler , kurukafanın altındadır bu sembol ölüm tehlikesi anlamına gelir.

4- Gene Jinbei'in giysisinde ki aynı işaret yuvarlak içinde ve yanında bir yuvarlak desen daha var.
Şimdi oksijenin simgesi 'O' dur. Ve atom numarası ise '8'dir. Jinbei'in üzerindeki giysinin diz kısmındaki 2 adet yuvarlak bir 8'i andırıyor. Kurukafayı yuvarlak içine alan çizgiler ise 'O' yani oksijeni temsil ediyor. Yanma oluşması için 3 şart gereklidir. 1-yanıcı madde, 2- oksidan, 3- ısı veya kıvılcım. Bunun en güzel örneğini nerede mi gördük ? => C.C -Gastanettoo!

5- Ve son olarak balık adamlar Pekoms'u durdurarak fıçı tarzı objelerin geçmesine göz yumdular.

Bu 5 maddeden ve bu mangadan cımbızladığım en büyük olay Bege tüm gemiyi havaya uçuracak. Böylece hem onu denizde bile kovalayan düşmanlarından kurtulacak hemde BM'in kellesini alacak. Balık adamlar ile anlaşması bu noktada önemli çünkü gemi havaya uçtuğunda en büyük iş onlara düşecek. (Oda'nın ironisini bu detaylara eklersek şu senaryo canlanıyor gözümde ; BM bu hainleri ve planlarını durdurur ve gücünü herkese gösterir. Her şeyi kontrolü altına alır. Ve pastadan önce dediği gibi Tamate Box'ı açar. Zaten bir kıvılcımın bile patlamaya yeterli , Tamate Box ile Mom kendi gemisini patlatır. Buda D.'nin Luffy'nin her zaman ki şansı işte)

Ah unutmadan şu da meşhur Al Capone filmlerinden olan 'Untouchables' in bomba sahnesi.
Güzel tespitler eline sağlık. Jinbe'nin Kinemosundaki kuru kafa Jinbe'nin öleceğinin işareti olabilirmi sence?
 
Artık güvenilir birisi değil Sanji yeri belli. O oturduğu yer bile fazla ona. Bölümde komik kısımlar vardı. Oyumu ortaya verdim. Bölüm hakkında diyeceğim başka bir şey yok.
 
Güzel tespitler eline sağlık. Jinbe'nin Kinemosundaki kuru kafa Jinbe'nin öleceğinin işareti olabilirmi sence?
Üzerine benim de düşündüğüm bir kısım , bir kuru kafadan ölecek diye spekülasyon yapamam sadece mangayı yorumlamak adına yazmıştım ama şahsi fikrimi sorduğun için söyleyeyim , Fisher Tiger - Otohime ikisi de balık adam adasını insanlığa açmak adına davranışlarda bulunan kişilerdi. Bu görevi , ırkının iyiliğini ve onların iradesini devralan kişi Jinbei oldu. Sonrasında kendi hayalleri adına attığı ilk adım Luffy için , BM'den ayrılmak istemesi oldu. Jinbei kendi için , hayalleri için ilk bulunduğu girişimde hayatını kaybeder ise. Bu Luffy'nin özgürlük kavramına ve One Piece(tek ulus) kavramına müthiş bir darbe vurur. Bu da Oda'nın ironi baş yapıtı olur. Kısaca Jinbei'in ölme durumu söz konusu. %40 ihtimal veriyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık